بایستههای کمکرسانی چهرههای مذهبی در مناطق بحرانزده/ حضور تشویقی؛ نه نمایشی
به گزارش همسو نیوز؛ نقش هیئتهای مذهبی و جایگاه مردمی آن بر هیچکس پوشیده نیست و شاید بزرگترین پایگاه دینی و ملی در جامعه اسلامی ما همین هیئتها و محافل مذهبی باشد. در این جریان هرچه قدر و ارزش یک هیئت در میان مردم شناخته شده و والا باشد، میزان تأثیرگذاری آن بر مردم نیز بیشتر خواهد بود.
امروزه با حرکتهای جدید از سوی برخی از شیفتگان اهلبیت(ع) و مداحان و به تبع آن هیئتهای مذهبی به عنوان تشکلهای اجتماعی وارد فعالیتهای خیرخواهانه شدهاند و توانستهاند کمبودها و برخی مشکلات را برطرف کرده و با مزایایی مانند منطقهمحوری در این امر نقش داشته باشند.
در جریان سیل اخیری که کشور را دچار بحران کرد، شاهد حضور افراد و گروههای جهادی و برخی پایگاههای مذهبی بودیم؛ اما در این میان هیئتهای مذهبی بهدلیل داشتن مزیت نیروی انسانی جهادگر، ارتباط نزدیک با نیازمندان و نداشتن موانع برنامههای دولتی در رفع برخی نیازهای مستمر مردمی در این جریان میتوانند بسیار اثرگذار باشند؛ بر این اساس و باتوجه به این مهم گفتوگویی را با مرتضی طاهری، مداح و پیرغلام اهلبیت(ع)، داشتیم تا به بررسی جایگاه هیئتهای مذهبی خدمترسانی و کمک به مردم در مواقع بحرانی و بلایای طبیعی بپردازیم.
هیئتها؛ شایسته انجام فعالیتهای خدماتی
این مداح پیشکسوت با بیان اینکه هیئتهای مذهبی برآمده از دل ارزشهای دینی هستند که وظیفه بسط و گسترش آن ارزشها را دارند، اظهار کرد: اگر به زندگی اهلبیت(ع) مراجعه کنیم و سیره و منش آنها را در موضوعات و خدمات اجتماعی مرور کنیم، قطعا هیئتها شایسته انجام این امور هستند.
وی با بیان اینکه سیره اهلبیت(ع) بالاترین خدمت را کمک به خلق خدا، محرومیتزدایی و دستگیری از محرومان میداند، افزود: هیئتهای مذهبی این موضوعات را به عنوان یک ارزش تلقی میکنند و مهمترین وظیفه دینی خود را همین تأکیدات اسلامی میدانند.
هیئتهای مذهبی از هر لحاظ شبیه سیره و رفتار اهلبیت(ع) عمل کنند
طاهری با تأکید بر اینکه هیئتهای مذهبی باید از هر لحاظ شبیه سیره و رفتار اهل بیت(ع) عمل کنند، گفت: در این جریان باید به سمتی حرکت کنیم تا هیئتها از طریق گروه جهادی، صندوقهای قرضالحسنه و خیریه شناخته شوند.
از ظرفیت هیئات در سیل اخیر به درستی استفاده نشد
وی با اشاره به حضور هیئتهای مذهبی و استفاده از ظرفیت آنها در سیل اخیر نیز گفت: بهنظر میآید در سیل اخیر، از ظرفیتی که هیئتهای مذهبی دارند، در خصوص بحث جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی و استفاده از ظرفیت آنها در مواقع بحرانی آنطور که باید استفاده نشد. البته شاید احساس بر این بود که چون این اقدامات در مساجد اتفاق میافتد، دیگر نیاز نیست که هیئتها پای کار بیایند.
این مداح اهلبیت(ع) اضافه کرد: به نظر میرسد هیئتهای مذهبی پتانسیل عظیمی در خدمترسانی و محرومیتزدایی دارند که میتوانند از آن در جهت کمک و خدمترسانی به مردم در مواقع بحران استفاده کنند؛ البته در همین موالید شعبان، به برخی از هیئتها که دعوت داشتم، شاهد بودم که مردم و اعضای هیئت مبلغی را برای کمک به سیلزدگان جمعآوری کردند که میتوان از این امکانات و پتانسیل به خوبی استفاده کرد.
وی در خصوص عملکرد جامعه مداحان برای حمایت و کمکرسانی به مردم سیلزده و مواقع بحران در کشور، گفت: حضور مداحان به دلیل اینکه چهرههای شاخص و مورد قبول مردم هستند در مواقع بحران، میتواند تشویقکننده دیگران باشد؛ اما این فعالیتها نباید با تبلیغات همراه باشد چرا که موجب سوءاستفاده بدخواهان نظام و کسانی که از مراحل قبلی و در سایر بحرانها امتحانشان را خوب پس ندادند و رسانههای بیگانه که مدام به دنبال تخریب چهره اسلام و خدمتگذاران به اسلام و پایگاههای مذهبی هستند، میشود.
طاهری اظهار کرد: در همین حوادث اخیر شاهد بودیم که بسیاری از روحانیون پای کار آمدند و با کارگری، بیلزدن و فعالیت خالصانه و تلاش شبانهروزی سعی کردند تا آبادی به مناطق سیلزده بازگردد؛ اما رسانههای معاند و افراد بیانصاف دست به تخریب این خدمات و فعالیتهای مردمی زدند.
حضور مذهبیها در کمکرسانی تبلیغاتی نباشد
پیشکسوت مداحی کشور، تصریح کرد: تأکیدمان این است که حضور مذهبیها و چهرههای دینی در این خدمات و فعالیتها تبلیغاتی نباشد و سعی شود به صورت هنرمندانه خدمات ارائه شود؛ از طرف دیگر حضور چهرهها در این صحنهها میتواند اثرگذار و بسیار مثبت باشد.
وی گفت: همه هیئتهای مذهبی با نیروی جوانان پرورش یافته در مکتب حسینی، هر سال زیباترین جلوههای شور و شیدایی و ابراز عشق و محبت به بزرگان دین و مذهب را به نمایش میگذارند و هیئتهای مذهبی همیشه با الهام و درسآموزی از مکتب سید و سالار شهیدان آماده ایثار، جانفشانی و از خودگذشتگی در راه کمک به هموطنان هستند.
انتهای پیام
منبع:ایکنا