تبدیل پژوهشسراهای دانشآموزی به خانههای خلاق
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ما در سندتحول بنیادین مکلف شدیم که موزه علم ایجاد کنیم گفت: قرار است همکارانم پژوهشراها را به خانههای خلاق تبدیل کنند که رویان میتواند بخشی از کار را برعهده بگیرد.
به گزارش خبرگزاری همسونیوز، یوسف نوری در جریان بازدید از پژوهشگاه رویان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره زنده یاد کاظمی آشتیانی که از قلههای علم فناوری و یک معلم بود اظهار کرد: شهید حسن تهرانی مقدم، دیگر قله علم و فناوری نیز فارغالتحصیل دانشگاه شهید رجایی بود. شهیدان باهنر، رجایی و همت نیز قلههای معلمی هستند.
وی افزود: ما وظیفه داریم به این مجموعهها برویم. خدمت خانواده شهید تهرانی مقدم و شهید مطهری نیز رفتم. همه اینها برای ما که در کسوت معلمی هستیم درس آموز هستند. اگر بخواهید کاری انجام دهید که مانا باشد باید از پیش از دبستان آغاز کنید. این بذر باید در دوران کودکی کاشته شود که بهترین جا و مساعدترین جا قطعا آموزش و پرورش است همانطور که رهبری نبز در دیدار با معلمان به آن اشاره فرمودند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برگزاری جشنوارههایی چون “رویانا” برای دانش آموزان و “شهیدکاظمی” برای معلمان الزامی است و باید این اقدامات را انجام دهیم تا مردم بشناسند و در جریان قرار بگیرند. ما در سندتحول بنیادین مکلف شدیم که موزه علم ایجاد کنیم. حدود ۲۳ میلیون دانش آموز نوآموز پیش از دبستانی و واجب التعلیم داریم. دانشگاه فرهنگیان حدود ۱۰۰ هزار دانشجو معلم دارد.
نوری با بیان اینکه پیشنهاد میکنم همانند “چهرههای ماندگار” برنامهای برای تجلیل از معلمان تدارک و از آنها تقدیر کنیم گفت: قرار است همکارانم پژوهشراها را به خانههای خلاق تبدیل کنند که رویان میتواند بخشی از کار را برعهده بگیرد که باید در قالب تفاهم نامهای به صورت جدی و عملیاتی انجام سود. بخصوص به مناطق کم برخوردار باید توجه بیشتری داشته باشیم. امید است مجموعه این اقدامات گام موثری برای حضور آموزش و پرورش در جامعه دانشبنیان باشد.
به گزارش خبرگزاری همسونیوز، وی همچنین در جمع خبرنگاران درباره تغییرات پژوهش سراها توضیح داد و گفت:۶۸۰ پژوهشسرا داریم که به عنوان بخشی از نظام آموزش و پرورش که دانش آموزان برای شکوفایی استعدادها در حوزه های مختلف باید در آن ها حضور پیدا میکردند اما از کارآمدی کاملی برخوردار نبودند. امسال با توجه به شعار سال، فرصت خوبی بود که این پژوهشسراها را از مسیری کلیشهای و قدیمی به مسیری نوین تبدیل کنیم و تصمیم گرفتیم مراکز نوآوری را ایجاد کنیم. با موسساتی چون رویان جهاد دانشگاهی ارتباط مستمری گرفته و اینها را به مراکز فناور و نوین تبدیل کنیم.
نوری درباره اقدامات برای شناخت شخصیتهای برجسته علمی چون زنده یاد کاظمی آشتیانی گفت: باید بسیار تلاش کنیم. خوب است همه ما هرکجا میرویم قلههای علمی کشور را بشناسانیم. معرفی این شخصیتها باید در کتاب درسی باشد و علاوه بر این در قالبهای مختلف یادمان ایجاد کرده و جشنواره برگزار کنیم و چهرههای برجسته را معرفی کنیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره راه اندازی موزههای علم نیز گفت: از فضاهای موجود طراحی انجام و چند موزه علم و فناوری دایر کنیم و در هر استانی داشته باشیم.
وی همچنین اضافه کرد: معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برای تجهیز پژوهش سراها با کمک از شرکتهای دانش بنیان ۵۰ درصد تخفیف میدهند که سال گذشته انجام شده بود و امسال هم انجام میشود و اقدام خوبی است.
انتهای پیام
منبع: ایسنا