افزایش ارتفاع موج در خلیج فارس/ بارش باران و برف در ۲۵ استان
به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی از وزش باد نسبتا شدید شمال غربی در محدوده ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۲ متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل خبر داد.
بر همین اساس یکشنبه (۲۳دیماه) تا سهشنبه (۲۵دیماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس و تنگه هرمز و چهارشنبه (۲۴دیماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر، در خلیج فارس افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریا پیشبینی شده است.
غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی، اختلال در فعالیتهای تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی، قایقهای صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و کشتیهای تجاری و اختلال در فعالیتهای فراساحلی و سکوهای نفتی از خطرات افزایش سرعت باد و ارتفاع امواج است.
در این شرایط منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحلی و فعالیتهای سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توصیه میشود.
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح زرد از بارش باران و برف، گاهی رعد و برق، در برخی نقاط وزش باد شدید و کاهش نسبی دما نیز خبر داد.
این شرایط جوی شنبه (۲۲ دی ماه) در نیمه جنوبی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و خوزستان، یکشنبه (۲۳دی ماه) در نیمه جنوبی آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، زنجان، قزوین، همدان، لرستان، مرکزی، قم، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی و شمال اصفهان، بوشهر و دامنه و ارتفاعات استانهای البرز و تهران، دوشنبه (۲۴ دیماه) در نیمه شرقی اصفهان، یزد، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، کرمان، هرمزگان و نیمه شمالی سیستان و بلوچستان و سهشنبه (۲۵دی ماه) در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی هرمزگان و مرکز و جنوب کرمان پیش بینی شده است.
از اثرات این مخاطره جوی میتوان به احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل، لغزندگی جادهها و کولاک برف، بویژه در گردنههای کوهستانی به سبب بارش برف و باران، احتمال آبگرفتگی معابر، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقت، خسارت به سازههای موقت، محصولات و ماشینآلات کشاورزی و احتمال اختلال در انتقالِ حاملهای انرژی، احتمال سیلابی شدن مسیلها و بالا آمدن آب رودخانه ها اشاره کرد.
پرهیز از سفرهای غیر ضروری، بهویژه در گردنههای برف گیر، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی و سوخت کافی بهویژه در عبور از نواحی سردسیر، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از فعالیتهای تفریحی نظیر طبیعتگردی و ورزشهای هوایی، آمادگی نیروهای امدادی، راهداری و شهرداریها، همچنین دستگاههای اجرایی جهت برفروبی در جادهها، عدم تردد عشایر و دامداران در ارتفاعات و حاشیه مسیلها، پرهیز از قرار گرفتن در بستر و حریم رودخانهها از توصیه های سازمان هواشناسی کشور در این شرایط است.
به گزارش ایسنا در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
انتهای پیام