قانون تامین زنان و کودکان بیسرپرست بهروزرسانی نشده است
به گزارش خبرگزاری مهر، سید جواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی در دیدار با زهرا بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه بهزیستی یک سازمان خدماتی، حمایتی، انسانی و اجتماعی است که ۵۹ درصد کارکنانش را زنان تشکیل میدهند گفت: ۱۹ درصد مدیران استانی و ۲۹ درصد مدیران ستادی بهزیستی را زنان تشکیل میدهند.
حسینی با بیان اینکه مأموریتهای بهزیستی زیاد است اما نیروی انسانی و اعتبار ندارد گفت: فعالیتهای ما باید به سمت مردم برود و به همین دلیل ۲ موضوع تشکلهای مردم نهاد و سازمان داوطلبی بسیار اهمیت دارد و بهزیست محله در این زمینه اهمیت پیدا میکند.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی پایگاه بسیار مهمی برای دادههای اجتماعی بویژه اطلاعات مربوط به زنان است که از این اطلاعات میشود در برنامه ریزیهای معاونت امور زنان استفاده کرد.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه آسیب طلاق برای این سازمان اهمیت دارد افزود: طلاق موجب بسیاری از آسیبهای اجتماعی دیگر میشود بنابراین مداخله در طلاق به صورت حرفهای و کنترل و کاهش آن میتواند موجب کاهش آسیبهای اجتماعی شود.
وی با اشاره به نقش بیمههای اجتماعی در کمک به زنان گفت: از آنجا که طلاق در پنج ساله اول زندگی مشترک بیشتر رخ میدهد آموزشهای قبل و حین زندگی میتواند در کاهش طلاق کمک کند.
حسینی در خصوص محورهای همکاری مشترک سازمان بهزیستی و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: تصویب و اصلاح برخی قوانین مانند قانون تأمین زنان و کودکان بی سرپرست مصوب ۱۳۷۱ که آئین نامه زنان آن از سال ۱۳۷۴ بروز رسانی نشده است.
وی با تاکید بر اینکه بیمه طلاق برای زنان مطلقه نیاز به پیگیری دارد افزود: با رویکرد خانواده محور تلاش برای برابر شدن حق پرستاری در خانواده به میزان یارانهای که مراکز دارند لازم است.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه هم اکنون ۵۹۲ هزار زن دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی داریم گفت: ۴۰۰ هزار نفرشان جز افرادی هستند که قابل توجهاند، ۳۰۰ هزار آنها معلولیت شدید و خیلی شدید و ۲۰۰ هزار نفر نیز زیر سی سال هستند که نیاز به خدمات ویژه دارند.
وی یادآور شد: محور دیگر تلاش برای افزایش اعتبارات برای طرحها حوزه زنان است که برای نمونه بند ج و ۳ ماده ۸۰ برنامه هفتم توسعه که میگوید زنان سرپرست خانوار باید ۵۰ درصد تخفیف مشاوره بدهیم. اکنون ۶ میلیون زن سرپرست خانوار داریم که فقط برای اجرای این قانون و ارائه ۴ جلسه مشاوره با تخفیف ۲ همت اعتبار نیاز داریم.
حسینی در مورد محور دیگر همکاریهای مشترک گفت: فعالیتهای آموزشی و حمایتی و بیمهای مانند اولویت مراقبت از زوجین در ۵ سال اول زندگی که بیشترین میزان طلاق را داریم میتواند کمک شایانی کند.
وی با بیان اینکه صندوق ضمانت بانکی معاونت زنان ریاست جمهوری میتواند کمک زیادی در حوزه توانبخشی و مهارت آموزی زنان کند گفت: بیمه شوهران زنان تحت پوشش مخصوصاً کارگران فصلی یا بیمه اجتماعی زنان دارای فرزند معلول از دیگر موضوعات همکاری مشترک هستند.
رئیس سازمان بهزیستی همچنین با اشاره به موضوع حمایت از مهارت آموزی و ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار و فرزندان آنها از طریق شبکه تسهیلگران شغلی و وامهای خوداشتغالی گفت: موضوع فرزندخواندگی و فرآیند آن میتواند در همکاری مشترک بازنگری شود.