روز هفتم

گردش در زیارتگاهی از جنس تاریخ


همشهری – سعیده مردی: این بقعه در زمان فتحعلی شاه ساخته شده است. این مکان منسوب به مقبره ابوالعباس قصاب آملی، از مریدان حضرت علی (ع) است. بقعه جوانمرد قصاب سال ۱۳۷۷ شمسی به ثبت ملی رسید.

مقبره تاریخی

امام خمینی(ره) در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، در مسیر رسیدن به محل سخنرانی اش از شهرری عبور می‌کند. بقعه جوانمرد قصاب جزو جاذبه‌های گردشگری شناخته شده در این محدوده است. بوستان اطراف بقعه به وسیله حصارهای فلزی از آن جدا شده اند، نمای آجری بقعه، معماری گنبدی شکل دارد. سادگی، ویژگی اصلی بقعه است و در داخل بقعه، سنگ قبر جوانمرد قصاب در محفظه‌ای شیشه‌ای قرار دارد و روی آن با خط نستعلیق نوشته شده: جوانمرد قصاب این شیر دل کمر بسته شیر یزدان بود/ مزارش که باشد بهشت برین زیارتگه اهل ایمان بود. نزدیک بودن به متروی جوانمرد قصاب رفت و آمد به این بقعه تاریخی را آسان کرده است. بازدید از این بقعه هزینه‌ای برای گردشگران ندارد.

ساختمانی از جنس خشت و گل

ساختمان بقعه به سبک و سیاق بناهای قدیمی از خشت و کاهگل ساخته و نمای بیرون آن با سیمان پوشیده شده است. بر بالای بنا گنبد خشتی دیده می‌شود. در داخل بقعه همان لوحی وجود داردکه نام جوانمرد قصاب روی آن نوشته شده است. بقعه و اطراف آن امکانات چندانی ندارد، اما در محوطه حیاط آبخوری و سرویس بهداشتی ساخته شده است.

مرمت و بازسازی بقعه جوانمرد قصاب

این بقعه در سالهای قبل از دهه ۱۳۳۰ مورد توجه محله جوانمرد قصاب بود و اهالی این منطقه هر روز صبح قبل از شروع کار به زیارت وی می رفتند و سپس روزشان را آغاز می کردند. اما در دهه ۵۰ و ۶۰ به فراموشی سپرده شد و کم کم تخریب شد. بعد از افتتاح مترو این محله و همچنین بازسازی این بقعه توسط میراث فرهنگی بار دیگر زیارت آرامگاه جوانمرد قصاب رونق یافت و همچنین حیاطی نیز به بقعه اضافه شد.

نشانی: شهر ری، بزرگراه شهید رجایی، سه راه علی آباد

گردش در زیارتگاهی از جنس تاریخ



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا