جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری

یک گام تا درج رشته گردشگری و هتلداری در ردیف استخدامی آموزش و پرورش


به گزارش خبرنگار مهر، یک سال پیش سید عزت الله ضرغامی وزیر سابق میراث فرهنگی در نامه‌ای به رضا مراد صحرایی وزیر سابق آموزش و پرورش با اشاره به دغدغه فارغ‌التحصیلان رشته‌های گردشگری از او خواست تا ضمن اصلاح و درج کد رشته‌های گردشگری و هتلداری در ردیف‌های جدید از ظرفیت متخصصین و فارغ‌التحصیلان رشته‌های گردشگری و هتلداری در این آزمون و آزمون‌های بعدی استفاده شود. این موضوع به‌عنوان یک مطالبه جدی از سوی فارغ‌التحصیلان رشته‌های گردشگری توسط وزیر میراث‌فرهنگی پیگیری شد.

پیرو این موضوع ابوطالب قاسمی سرپرست دفتر مطالعات، آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری گفت: فعالیت صنعت گردشگری و هتلداری به صورت دانش‌محور و کاربردی همواره در حال به روزرسانی و بهینه‌سازی متناسب با نیازهای روز گردشگران است؛ به همین دلیل توجه ویژه به مقوله آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در مقاطع پایه بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد.

قاسمی گفت: با اینکه در سال‌های گذشته در هنرستان‌ها، رشته هتلداری و گردشگری ایجاد شده بود ولی برای جذب آموزگاران و معلمان متخصص از فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها در ردیف‌های استخدامی آزمون سراسری وزارت آموزش و پرورش اقدام لازم صورت نمی‌گرفت و عموماً مدرسین از رشته‌های غیرمرتبط به کار گرفته می‌شدند.

موضوع جذب فارغ التحصیلان رشته‌های گردشگری و هتلداری در سیستم آموزشی وزارت آموزش و پرورش به عنوان یکی از اولویت‌های مهم معاونت گردشگری در دستور کار قرار گرفت و با پیگیری‌های به عمل آمده با وزارتخانه مورد اشاره مقرر شد ضمن اصلاح و درج کد رشته‌های گردشگری و هتلداری در ردیف جدید از ظرفیت متخصصان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های گردشگری در آزمون‌های استخدامی استفاده شود.

یک گام تا درج رشته گردشگری و هتلداری در ردیف استخدامی آموزش و پرورش

به تازگی پیرو این موضوع مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش به معاونت گردشگری اعلام کرده در خصوص درج کد رشته‌های گردشگری و هتلداری در ردیف‌های دفترچه آزمون‌های استخدامی، این درخواست در کارگروه نیروی انسانی مطرح و در صورت تأیید کمیسیون مربوطه و با رعایت قوانین و مقررات و ضوابط و نیز با در نظر گرفتن شرایط احراز طرح، طبقه بندی مشاغل تخصصی معلمان در دفترچه آزمون استخدامی لحاظ و اطلاع رسانی عمومی خواهد شد.

بنابراین موضوع کد رشته‌های گردشگری و هتلداری پس از تأیید در دفترچه آزمون استخدامی سال‌های بعد درج می‌شود و اگر نیمه دوم بهمن ماه در دفترچه آزمون این درج انجام گیرد، از سال آینده مانند سایر رشته‌های کاردانش در این رشته‌ها نیز استخدام انجام می‌گیرد و به تبع آن، از مقطع دوم متوسطه دانش آموزان می‌توانند وارد رشته‌های گردشگری و هتلداری شده و در این رشته‌ها دیپلم گرفته و پس از آن برای تحصیلات آکادمیک وارد دانشگاه شوند.

در واقع تخصیص کد رشته‌های گردشگری و هتلداری به ردیف استخدامی آموزش و پرورش می‌تواند چندین تأثیر مثبت بر نظام آموزشی داشته باشد. از جمله اینکه با جذب معلمان متخصص در رشته‌های گردشگری و هتلداری، دانش‌آموزان می‌توانند مهارت‌های عملی و کاربردی که در صنعت گردشگری و هتلداری بسیار مفید است را فرا بگیرند.

همچنین این تغییر می‌تواند به افزایش اشتغال‌زایی در بخش آموزش و در بخش‌های گردشگری و هتلداری کمک کند. جذب فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها به عنوان معلمان می‌تواند فرصت‌های شغلی جدیدی ایجاد کند.

در واقع با داشتن معلمان متخصص در این رشته‌ها، کیفیت آموزش در مدارس می‌تواند بهبود یابد و دانش‌آموزان می‌توانند از دانش و تجربه‌های واقعی این معلمان بهره‌مند شوند. همچنین با ارائه آموزش‌های متنوع و جذاب در زمینه گردشگری و هتلداری، ممکن است دانش‌آموزان بیشتری علاقه‌مند به انتخاب این رشته‌ها در آینده شوند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا