روز هفتم

تماشای نرد گرشاسب تا مرد کوهنورد در پایتخت


همشهری آنلاین-مژگان مهرابی: این مجسمه ها چه به شکل سردیس و چه در هیبت تندیس، سیمانی یا برنزی، جلوه ای زیبا در نمای شهر ایجاد می کنند. مجسمه شاعرانی مانند فردوسی و مولانا، مجسمه نبرد گرشاسب با اژدها در میدان حر، تندیس مرد کوهنورد در میدان دربند و مجسمه های آتوسا، شیرسنگی و آتش نشان در میدان حسن آباد نمونه های دیدنی از این پیکره های هنری در شهر هستند.

میدان فردوسی

نام مجسمه: فردوسی

نشانی: میدان انقلاب میدان فردوسی

معرفی:مجسمه فردوسی در یکی از مهم‌ترین و پررفت و آمدترین میدان‌های شهر ‌قرار گرفته است و قدمت زیادی دارد.

اثر ماندگار شاگرد کمال الملک

مجسمه فردوسی اثر ماندگار استاد ابوالحسن صدیقی، نقاش و مجسمه ساز ایرانی و شاگرد کمال الملک است. جنس آن از سنگ مرمر کارا بوده و ارتفاعی بیش از ۳ متر دارد. مجسمه روی تخته سنگی به وزن ۵۹ تن بنا شده که در نوع خود بی نظیر است. ساختار این مجسمه بیانگر هویت ملی و نقش ادبیات در تاریخ کشور ماست که هنرمند سازنده آن را با گذاشتن کتاب شاهنامه در دست فردوسی و نشاندن کودکی در پایین پای او به نمایش گذاشته است.

تماشای نرد گرشاسب تا مرد کوهنورد در پایتخت

میدان حر

نام مجسمه: نبرد گشتاسب با اژدها

نشانی: تقاطع خیابان کارگر و خیابان امام خمینی(ره)

معرفی: تندیس نبرد گرشاسب با اژدها در سال ۱۳۱۵ توسط غلامرضا رحیم‌زاده ارژنگ ساخته و در میدان حر جانمایی شده است.

نبرد با اژدها در شهر

تندیس نبرد گرشاسب از خاطره‌انگیزترین و زیباترین مجسمه‌های به جامانده از دوران پهلوی است که مبارزه پیروزمندانه گرشاسب، پهلوان شاهنامه را با اژدها نشان می‌دهد. رحیم زاده ارژنگ با خلق این اثر در واقع نماد آزادگی و مبارزه با نفس را به نمایش گذاشته است بی ارتباط با داستان حر در روز عاشورا نیست. ارتفاع این تندیس با احتساب نیزه ای که مرد اژدهاکش در دست دارد به ۱۲ متر و نیم می‌رسد.

تماشای نرد گرشاسب تا مرد کوهنورد در پایتخت

میدان دربند

نام مجسمه: مرد کوهنورد

نشانی: انتهای خیابان دربند

معرفی: مجسمه مرد کوهنورد در میدان دربند، تندیسی از امیرشاه قدمی یکی از چتربازان و مربیان زبده کوهنوردی در مرکز آموزش تکاوری ارتش است.

دیدار با کوهنورد در دربند

در سال ۱۳۳۷ جمعی از کوهنوردان ساخت مجسمه یک کوهنورد را به فدراسیون کوهنوردی پیشنهاد دادند و این امر با کمک شهردار وقت محقق شد. رضا لعل ریاحی، هنرمند سازنده این تندیس بود و از امیر شاه قدمی کوهنورد برجسته به عنوان مدل استفاده کرد. این مجسمه سیمانی از سال ۱۳۴۱ تا امروز در میدان دربند خودنمایی می‌کند.

تماشای نرد گرشاسب تا مرد کوهنورد در پایتخت

میدان محمدیه

نام مجسمه: مجسمه مولانا

نشانی: تقاطع خیابان مولوی و خیابان خیام

معرفی: مجسمه مولانا، شاعر بزرگ ایران از جمله مجسمه هایی است که با توجه به هویت تاریخی محله ساخته و در میدان محمدیه جانمایی شده است.

مولانا در میدان تاریخی

میدان محمدیه از جمله میدان های تاریخی تهران به شمار می آید که تا قبل از قرار گرفتن مجسمه مولوی در فضای آن، نمای چندان زیبایی نداشت. به دلیل همجواری این میدان با خیابان مولوی، انجمن آثار و مفاخر ایرانی، ساخت تندیس مولانا و نصب آن در این محدوده را پیشنهاد داد. ساخت این اثر هنری به نادر قشقایی، هنرمند مجسمه‌ساز سپرده شد. این مجسمه بر روی پایه ۳ متری قرار دارد و ارتفاع آن به ۶ متر می‌رسد.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا