تضاد ما و آمریکا صرفاً در دین و مذهب نیست
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران در آستانه روز دانشجو با اشاره به موضوع مقابله ایران و دشمن گفت: تضاد ما و آمریکا به بعد از انقلاب اسلامی بر نمیگردد. آمریکا غارت کشورها را در دستور کار داد و با همین موضوع پایداری خودش را حفظ کرده است. بنا بر این، مشکل آن صرفاً دین و مذهب نیست.
وی افزود: سه نفری که در دانشگاه به شهادت رسیدند اساساً مذهبی نبودند زیرا نهضت امام شروع نشده بود. اما خاستگاهشان ضدیت با سلطهگری بیگانگان بود. آمریکا و رژیم دستنشاندهاش تحمل نکردند و خون این دانشجویان برای ایران و آزادی ایران ریخته شد و فدای نگهداشت این سرزمین شد.
زاکانی با اشاره به جریان کاپیتولاسیون و اعتراض امام خمینی به آن در سالهای ۴۱ و ۴۲ اظهار کرد: موضوع کاپیتولاسیون نفی داشتهها و استقلال کشور ما بود که امام با آن مخالفت کرد. این قانون مبنی بر این بود که اگر کسی هر خیانتی در ایران کرد، دستگاه حاکمیت ایران صلاحیت ندارد او را محاکمه کند.
وی در ادامه گفت: پیش از این، در همین ایام سالگرد شهید مدرس در سال ۱۳۱۶ و شهادت میرزاکوچک خان در سال ۱۳۰۰ و حتی شهادت رییسعلی دلاوری را داریم. تاکید بر استقلال مملکت حرف همه این بزرگان بود. این بزرگان شرایط متعددی در زمان خود داشتهاند و آنچه که مانده است ایران عزیز مستقل در زیر چتر اسلام است.
زاکانی با اشاره به شروع نهضت در سال ۴۲ گفت: نزدیک به ده سال قبل از آن، این تقابل با آمریکا شروع شده بود و دانشجویان به خاک و خون کشیده شدند. ما به مقابله برخواستیم و کمکم انقلاب کل گرفت. انقلاب ما هم حاکمیت آمریکا و هم حاکمیتی که میدان سلطه استبداد را فراهم میکرد، نفی کرد.
شهردار تهران در ادامه گفت: بعد از انقلاب با یک شرایط ویژهای مواجه شدیم. ما تا پیروزی انقلاب اسلامی در هر مواجههای با نظام سلطه و آمریکا بازنده بودیم، اما انقلاب اسلامی نقطه عطفی است که بعد از آن همه پیروزی است. ما صدمه خوردیم اما شکست نخوردیم.
وی افزود: ما ابتدا در خود انقلاب، تلاشهای دشمن برای تجزیه ایران و جنگ تحمیلی آسیب دیدیم، اما دشمن نتوانست به اهداف خود برسد. با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۸، دور پیروزیهای ما شروع شد. اما فعالیت دشمن انفعالی بود و فعال نبود.
زاکانی با بیان اینکه اساس پیروزی انقلاب برای جوهره ایستادگی و مقاومت در برابر نظام سلطه، نظام ارزشی ایجاد کرده است، اظهار کرد: هدف مقاومت بر سر ملیت و صیانت از جغرافیای ایران بود و مردم با تمسک به اسلام و رهبری امام به میدان آمدند و این پیروزی را رقم زدند. این پیروزی همراه با آسیب قابل مقایسه با سازش همراه با آسیب نیست زیرا آسیب ناشی از سازش بسیار بهتر است.
وی ادامه داد: زمان احمد شاه ما اعلام بیطرفی کردیم، ولی مگر ما را رها کردند؟ روسیه و انگلیس آمدند و در قالب قحطی قریب به ۸ میلیون ایرانی کشته شدند که بیشتر آن کار انگلیس بود. اما در انقلاب اسلامی برعکس بود. شرایط آنها همیشه انفعالی است و هر زمانی که دست به ابداعی میزدند، مقاومت ما آن را از بین میبرد. دهه هفتاد بوش پدر گفت دهکدهای به کدخدایی آمریکا، اما موفق نشد زیرا ایران مقاومت کرد و نپذیرفت. مقاومت ایران عزیز بازی آنها را به هم زد. بوش پسر با شعار خاورمیانه بزرگ وارد عمل شد اما به نتیجه نرسید. سال ۸۵ در حمله به جنوب لبنان، خانم رایس صراحتاً اعلام کرد خاورمیانه درد حمله را تحمل میکند که حاصل خاورمیانه جدید است. از لبنان شروع کردند تا به ایران برسند، ولی نتوانستند و تا کنون همین است.
زاکانی بیان کرد: اینکه فکر میکنیم ما کاری به آنها نداشته باشیم که کاری به ما ندارند، درست نیست. همه میدانند که انرژی هستهای ما کاربرد نظامی ندارد و برای تأمین انرژی به آن نیاز داریم. نیاز کشورها در این حوزه مبتنی بر انرژی است. امروز که ما دارنده بزرگترین ذخایر فسیلی دنیا هستیم، دشمن تحمل نمیکند، چه برسد که چیزی نداشته باشیم.
شهردار تهران با بیان اینکه ما در یک برهه تاریخی از ایران به سر میبریم که برای سایر نقاط جهان مسلمین الهامبخش هستیم و آثاری دارد که نوع تقسیمبندیهای دنیا را تغییر میدهد و شرایط جدیدی برای ملتها فراهم میکند، افزود: همانطور که امام گفت نه شرقی نه غربی، یک مدل جدید بر مبنای اندیشه تاب اسلامی دنبال کرد، به مردم و مردمسالاری دینی اهمیت داد و این برای ما آورده بزرگی است. آنها نمیخواهند این آرمانها به ثمر بنشیند.
وی ادامه داد: بعد از جنگ دوم رقابتی بر سر دنیا بین اینها وجود داشت. دنیا را بین خودشان تقسیم کرده بودند. اما انقلاب اسلامی کاری کرده که این چرخدندهها هر روز بیشتر خرد میشود. صدای آن امروز از دل دانشگاههای آمریکا بیرون میآید. اینها پیامدهای ایستادگی بر یک نکته است و آن نکته توجه به استقلال ایران و پیشرفت مردم به جای غارت اموال کشور توسط عوامل مزدور خارجی است. این برای دشمن غریب و وحشتناکی است و تمام بازیهای آنها را به هم زده است.”
زاکانی با اشاره به ادامه مسیر انقلاب اسلامی گفت: ما بر قاعده تکیه بر ارزشهای دینی و ملی و راهنمایی رهبر انقلاب تکیه کردیم و آینده از آن ماست. ما انقلاب را صادر کردیم، یعنی پیام این انقلاب صادر شد. حزبالله لبنان با توجه و دقت در جنگ ما، نحوه مقاومت ما و شیوههای ما که با دست خالی جنگیدیم، شکل گرفت.
وی ادامه داد: ما بودیم و ۴۳ کشور، آمریکا، انگلیس، فرانسه و پول خلیج فارس. ما از یازده کشور اسیر داشتیم. همه آمدند آسیب بزنند، نتوانستند تا ملت ایران را پشیمان کنند. تا برای همه عالم عبرت شود که کسی که مقابل آمریکا و استبداد بایستد، آسیب میبیند.
زاکانی افزود: این عزت دینی و ملی ما است و راه آینده هم این است که این راه را ادامه بدهیم و در این سر و صدایی که در عالم به پا کردهاند، نقش خود را ایفا کنیم. دنیا به سمت چندقطبی حرکت میکند. آمریکا میگوید چین رقیب مالی و اقتصادی ماست، روسیه دنبال گسترش جغرافیای خود است. ایران هم تهدید است و هم بی دیل است زیرا اندیشه جایگزین را دنبال میکند.
وی تصریح کرد: این جایگاه ما است. ممکن است کسی قدر ارزشها و پیشرفت ما را ندانند، ما نمیتوانیم کار را معطل افرادی کنیم که افق دیدشان محدود است. اما در این مسیر حتماً باید هزینه بدهیم. در مسیر تمکین از قدرتها هم باید هزینه بدهیم، اما اگر بتوانیم با کمترین هزینهها هدف خود را دنبال کنیم.
زاکانی گفت: ما میتوانستیم در برابر اتفاقات سوریه سکوت کنیم، اما این اتفاق در جاهای دیگر تکرار میشد. دشمنان هزینه درست میکنند ولی شکست میخورند. امیدواریم این مسیری که در جهت نفی استعمار و استبداد و نهی استکبار شروع شد را ادامه بدهیم و با ساختن ایران پیشرفته، الگویی برای کشورهای منطقه باشیم.
وی افزود: حاکمیت نسبت به دانشگاه سردرگم نیست. حاکمیت پشتیبان دانشگاه است. نگاه امام و رهبری تاکید بر پشتیبانی است. البته
در حکومت ممکن است افرادی باشند که این نگاه حل مشکلات با تکیه بر دانشگاه را نداشته باشند اما حاکمیت نگاهش بر پشتیبانی و این اراده در آن هست.
زاکانی گفت: اراده حاکمیت از جنس پیگیری و به میدان آوردن ظرفیت علمی کشور است تا کشور بر مدار دانش پیش برود. تأییدات رهبری به دنبال فراهم کردن و گسترده مردم میدان برای استاد و دانشجو است، اما در دل دولتها کمتر مورد توجه قرار میگیرد. خیلی از راه حلها از مسیر غیر علمی پاسخ داده میشود و این قدر ناشناسی در برابر دانشگاه است.
زاکانی تأکید کرد: امروز ایران به عنوان یک ابرقدرت جهانی عرصه تأثیرگذاری خود را در دنیا گستردهتر کرده است. درسند امنیت ملی آمریکا نیز به این موضوع اشاره شده و در آن دولت ایالات متحده چین را رقیب اقتصادی، روسیه را رقیب نظامی و ایران را رقیب هویتی خود میداند. رقیبی که هژمونی آن در جهان میتواند جایگزین ایالات متحده شود.
خبر در حال تکمیل است