اختلاف آمار ۳ درصدی رشد تصادفات فوتی؛ آیا مسئله اصلی این است؟!
خبرگزاری مهر – گروه استانها: دعوا بر سر آمار و اعداد افزایش تصادفات فوتی و جرحی در لرستان در حالی است که اصل ماجرا وسط اختلاف دو تا سهدرصدی فراموش شده است.
شورای پیشگیری از وقوع جرم در محل دادگستری استان لرستان امروز برگزار شد که در آن معاون دادگستری لرستان گفت «تصادفات فوتی ۱۳ درصد رشد داشته است» درحالیکه پلیسراه این عدد را حداکثر ۱۰ درصد اعلام کرد!
اینکه میزان افزایش تصادفات در لرستان ۱۳ درصد، یا ۱۲ درصد یا حتی ۱۰ درصد بوده شاید در نوع خود به دلیل تشتت آمار در میان متولیان این حوزه قابلتوجه باشد؛ اما موضوع مهمتر روند افزایشی تصادفات در لرستان است که حتی رشد یکدرصدی آن هم زنگ خطر محسوب میشود.
معاون دادگستری: در تصادفات فوتی و جرحی، آمار لرستان مناسب نیست
بیژن دارایی معاون دادگستری لرستان دراینرابطه، اظهار داشت: متأسفانه آمارها حاکی از این است که در تصادفات فوتی و جرحی، آمار استان مناسب و قابلقبولی نیست.
وی با بیان اینکه بر اساسنامهای که از سوی دادستانی کل کشور به رئیسکل دادگستری استان واصل شده بود، رتبه استان در کشور ۱۲ اعلام شده است، عنوان کرد: میزان تصادفات فوتی طی سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، ۱۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
معاون دادگستری لرستان با تأکید بر اینکه نیروی انتظامی در مکاتبهای که دراینرابطه داشته، این آمار را دقیق ندانسته است، گفت: نیروی انتظامی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۱، ۴۰۶ فقره تصادف منجر به فوت داشتهایم، این عدد در سال ۱۴۰۲، ۴۰۳ فقره بوده است و عدد تصادفات فوتی ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است.
دارایی در ادامه سخنان خود، گفت: این باعث شده که ما روی آمار حساس شویم و بررسی با اداره کل پزشکی قانونی داشتیم، خروجی آن این شد که فوتیها در تصادفات در سال ۱۴۰۱، ۴۸۰ نفر و در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۸۴ نفر بوده است، یعنی روند افزایشی داشته است.
جزئیات مصدومان تصادفات رانندگی در لرستان
وی با بیان اینکه روند تصادفات فوتی در استان افزایشی بوده، اما خیلی چشمگیر نیست، افزود: در تصادفات جرحی اما آمار قابلتوجه است، در سال ۱۴۰۱، ۱۰ هزار و ۲۴۶ نفر مصدوم در تصادفات استان داشتهایم که در سال ۱۴۰۲، به ۱۰ هزار و ۴۱۹ مورد رسیده است.
معاون دادگستری لرستان بیان کرد: با این اوصاف آمار دراینرابطه ۱.۶ درصد افزایشیافته است.
دارایی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در هفتماهه امسال شش هزار و ۶۹۳ نفر در تصادفات استان مصدوم داشتهایم، گفت: این آمار، آمار نگرانکنندهای است، در مدتزمان سال گذشته این عدد شش هزار و ۵۲۸ نفر بوده که با رشد ۲.۵ درصدی مواجه هستیم.
وی تأکید کرد: تکالیفی بر عهده بسیاری از دستگاهها گذاشته شده است و دستورالعملی وجود دارد که باید موردتوجه قرار گیرد.
آمار معاون پلیسراه لرستان از تصادفات
سرهنگ یدالله نادری معاون عملیات پلیسراه لرستان نیز دراینرابطه، اظهار داشت: در حوزه تصادفات جادههای استان لرستان در سال ۱۴۰۱ برابر اعلام پزشکی قانونی کشور، ۴۲۴ نفر فوت و در سال ۱۴۰۲، ۴۱۷ نفر فوت شدند.
وی عنوان کرد: در هشتماهه اول امسال و بر اساس آمار پزشکی قانونی کشور، ۲۹۰ نفر در تصادفات جادهای استان فوت کردند، این عدد در مدت مشابه سال قبل ۳۰۰ نفر جاده خود را از دست دادند.
معاون عملیات پلیسراه لرستان، ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ و همچنین در هشتماهه امسال، در تصادفات منجر به جرح، روند ۹ تا ۱۰ درصد افزایشیافته است.
سرهنگ نادری در ادامه سخنان خود با اشاره به اقدامات پلیس در راستای کاهش متوسط سرعت، برخط کردن دوربینهای کنترل سرعت، آرامسازی معابر مواصلاتی و … گفت: با این اقدامات آمار تصادفات در جادههای استان به سمت مصدومیت رفته است تا فوتی.
وی تأکید کرد: بر اساس اطلسی که ما داریم و تصادفاتی که به ما اعلام و منجر به کروکی شده، روند تصادفات فوتی متوقف بوده اما روند مصدومان تصادفات در جادههای استان حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است.
انگشت تقصیر به سمت ۵۰ کیلومتر جاده نیمهکاره!
حمیدرضا مدیرکل دفتر فنی استانداری لرستان هم دراینرابطه، اظهار داشت: تا کنون ۹ جلسه شورای ترافیک را برگزار کردهایم.
کرموند بیان کرد: در هشتماهه سال گذشته در شهرها، بین شهرها و جادههای روستایی طبق تأیید پزشکی قانونی، ۳۴۳ فوتی در تصادفات داشتیم، این عدد امسال ۳۴۰ نفر بوده است.
مدیرکل دفتر فنی استانداری لرستان گفت: در چهار شهرستان بروجرد، چگنی، کوهدشت و نورآباد وضعیت تصادفات بهشدت افزایشی بوده است.
کرموند گفت: بر اساس گزارشهای وزارت راه، سازمان بازرسی و وزارت کشور، ۵۰ کیلومتر جاده نیمهکاره داریم که بخش عمدهای تصادفات را به خود اختصاص داده است.