اخبار اجتماعی > محیط زیست

تبدیل ۴۵ تالاب به کانون تولیدگرد و غبار | ۳ برنامه اجرایی برای نجات تالاب‌ها



همشهری آنلاین – مجید جباری: وضعیت تالاب‌های کشور بحرانی است؛ تعدادی از این پهنه‌های آبی که نقش حیاتی در تنوع زیستی گونه‌های جانوری و گیاهی دارند، به کانون‌های گرد و غبار تبدیل شده اند. به گفته مسئولان سازمان محیط زیست یک‌میلیون و ۴۹۰ هزار هکتار از وسعت تالاب‌های کشور یا به کانون گردوغبار تبدیل شده‌اند و یا در معرض خشکی قرار دارند.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه ۴۵ تالاب کشورکانون گردوغبار تبدیل شده‌اند به برنامه های دولت برای احیای تالاب‌ها اشاره کرد و گفت: «دریاچه ارومیه، تالاب‌های هامون، هورالعظیم، گاوخونی، میانکاله و شادگان از جمله تالاب‌هایی هستند که برای احیای آن‌ها برنامه داریم.»

احمدرضا لاهیجان‌زاده با بیان اینکه یکی از این برنامه‌ها تامین حق‌آبه تالاب‌هاست، بیان کرد: «لایروبی نهرهای منتهی به تالاب‌ها، جلوگیری از استفاده از منابع آبی تالاب و رایزنی با وزارت نیرو برای تامین حقابه از جمله اقدامات لازم برای احیاء تالاب‌هادر ماه‌های پیش‌رو خواهد بود.»

این مقام مسئول با اشاره به اقدامات اجرا شده برای تالاب میانکاله گفت: «مشکلات تالاب میانکاله در سال ۱۳۹۹ در ستاد ملی تالاب‌ها مطرح و طرح مدیریت جامع آن تصویب شد. در گام نخست برای سرعت بخشیدن به احیای تالاب میانکاله و جلوگیری از خشکی غرب تالاب، لایروبی اتصال میانکاله به دریا به اجرا درآمد و حدود ۴۵ متر مکعب بر ثانیه آب به تالاب رسید. همچنین رساندن آب دریا به تالاب و همچنین آبخیزداری در حوزه بالادست میانکاله از برنامه‌هایی است که در دست اجرا قرار دارد.»

ردپای یک «مهاجم» در خشکیدگی تالاب هامون | ماهی مهاجم «آمور» چگونه کسب و کار سنتی سیستانی‌ها را نابود کرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، تالاب‌ها موجودات زنده‌ای هستند که باید برای تداوم حیات انسان و تنوع زیستی گونه‌های جانوری و گیاهی که در این زیستگاه‌های منحصربه فرد زیست می‌کنند از آن‌ها حفاظت شود. تالاب‌ها محل اتصال خشکی و آب هستند و قدمت آن‌ها نزدیک به قدمت کره زمین است و پناهگاه بخشی از غنی‌ترین تنوع زیستی روی زمین هستند. تالاب‌ها را می‌توان در سراسر کره زمین از استوا تا دشت‌های یخ زده یافت. این اکوسیستم‌ها به اندازه هر عضو دیگر طبیعت در سلامت و حفظ تعادل کره زمین نقش حیاتی دارند و ۵۰ درصد از تنوع زیستی جهان در تالاب‌ها قرار دارد.

روز جهانی تالاب از سال ۱۹۹۷ میلادی، هر ساله روز دوم فوریه، همزمان با کنوانسیون رامسر (پیمانی بین‌المللی برای حفاظت از تالاب‌ها و حیوانات و گیاهان وابسته به آن‌ها) که در سال ۱۹۷۱ به امضا رسید، برگزار می‌شود. ایران ۱۵۴ تالاب دارد که ۸۴ تالاب بین‌المللی و ۳۴ تالاب هم عضو کنوانسیون رامسر هستند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا