جامعه > جوان و خانواده

زمینه حضور زنان برای مشارکت فعال در حکمرانی فراهم است؟



به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه محمد بیگی رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در خصوص زن در انقلاب اسلامی و چالش‌های پیش روی آن گفت: در بعضی از قوانین که زن‌ها می‌توانستند نقش مؤثری برای تدوین قوانین داشته باشند عملاً مشارکت داده نشده‌اند. مثلاً لایحه حوزه صیانت از بانوان در حوزه آسیب‌های اجتماعی تعداد زنان فعال در این لایحه زیاد نبودند. نمایندگان زن به شدت می‌خواستند و به دنبال آن بودند که نظرات متنوع و مختلف از دیدگاه و سلایق مختلف هم بیایند و با هم بحث کنند. اما عملاً در تدوین آن، عضو کمیسیونی که لایحه را بررسی می‌کرد که بتواند رأی بدهد و حق رأی داشته باشد، نبودیم. می‌توانستند یک کمسیون ویژه در نظر بگیرند یا کمیسیون مشترک در نظر بگیرند.

وی افزود: اخیراً مقام معظم رهبری فرمودند که در مسائل زنانه خوب است که زنان از مجتهدان زنی که جامع الشرایط باشند و فقاهت را تا آن درجه لازم گذرانده باشند تقلید کنند. در دیدار اشاره کردند که زنان می‌توانند از زنان تقلید بکنند. این یک حرکت فراحکمرانی بود و یک گام بلند رهبری برای گشایش عرصه‌های حکمرانی زنان، نه تنها در تصمیم‌سازی بلکه در تصمیم‌گیری بود.

محمدبیگی در ادامه بیان کرد: از این رو می‌توانیم برای حوزه‌های علمیه که بانوان زیادی را در سطوح بالا تربیت کرده است، افق‌گشایی داشته باشیم که در موضوعات ویژه زنانه ورود کنند. چه اشکالی دارد که از فقهای زن در مجلس شورای اسلامی و در ساختار شورای نگهبان در آینده استفاده شود. چه اشکالی دارد از حقوق دان زن هم استفاده شود. چه اشکالی دارد که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراکز حساس قانونی تصمیم‌سازی از زنان استفاده شود.

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به نبودن خلأ قانونی در خصوص حکمرانی زنان گفت: قانون اساسی ما به گونه‌ای نوشته شده است که زنان ما می‌توانند به لحاظ قانونی در بسیاری از این جایگاه‌ها حضور داشته باشند اما زمینه آن باید فراهم شود. سران قوا و مدیران ارشد نظام با بهره‌گیری از تجارب و استفاده از افراد کارآمد می‌توانند این زمینه را فراهم کنند. اما عملاً فراهم نیست.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا