کاهش ۴۴ درصدی مخاطرات حوادث حریق در منطقه ۹ تهران
به گزارش خبرگزاری مهر، نود و هشتمین جلسه کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران در منطقه تهران برگزار شد. مهدی بابایی نایب رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر ضمن تبریک روز داوطلب گفت: گروههای دوام سرمایه بزرگی در حوزه ایمنی هستند و میبایست از این پتانسیل و ظرفیت به نحوه شایسته استفاده شود تا بتوانیم اهداف عالیه شهر ایمن را محقق و خدمات شایستهای را به شهروندان ارائه دهیم.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر با تاکید بر برنامه چهارم پیشنهادی شهرداری تهران با تمرکز بر ۱۲ رویکرد که از جمله آن «تأکید بر رفاه، آسایش، ایمنی و امنیت» است، عنوان کرد: از جمله اقدامات شایان توجهی که در این دوره مدیریت شهری شده این بوده تا تعامل میان شهرداران مناطق و نواحی با مدیران عملیاتی سازمان آتش نشانی تهران بیشتر شود تا با همیاری سطح ایمنی در شهر ارتقا پیدا کند و بودجه اختصاص یافته به موضوعات ایمنی افزایش یابد.
نایب رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر با تاکید بر مبحث ایمنی افزود: کمیسیون رفع خطر در مناطق میبایست موارد ایمنی را با جدیت و پیرو سیاست گذاری شورای شهر مبنی بر کاهش حادثه و ریسک انجام دهند که در همین راستا شاهد کاهش محسوس حوادثی نظیر حریق در مناطق شهری به خصوص در منطقه ۹ با کاهش ۴۴ درصد در سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ بودهایم.
بابایی در خاتمه با تاکید بر تلاش مدیریت شهری برای ایجاد شهر ایمن یادآور شد: میبایست تمام اقداماتمان را به سمت اقدامات پیشگیرانه ببریم، اولویت ما کاهش ریسک و در نتیجه کاهش حوادث در مناطق شهری است که با تعاملات مجموعه عوامل با شهرداری امروز شاهد کاهش موارد مخاطرهآمیز در شهر تهران هستیم.
در ادامه سید محمد رحیم مرتضوی شهردار منطقه ۹ با تاکید بر لزوم ایمن سازی اماکن پرخطر عنوان کرد: مبحث ایمنی در ۵ بخش ایمنی سازهای، نصب و راه اندازی سیستم اعلام و اطفا حریق هوشمند، ایمن سازی گودهای پرخطر رهاشده، تاورکرینها و موضوعات HSE در این منطقه در دست اقدام است.
وی با اشاره به پنج مجموعه بسیار بحرانی در منطقه ۹ افزود: روند ایمن سازی چهار مجموعه در پروسه قانونی و با سرعت اجرایی میشود و یک مجموعه دیگر علیرغم پیگیریهای مستمر با سرعت کمتری عملیات ایمن سازی آن انجام میشود.
مرتضوی در خصوص املاک پرخطر و میان خطر بررسی شده در منطقه ۹ عنوان کرد: ۵۳ درصد مجموعهها به جلسات کمیته ایمنی دعوت شده که از این تعداد ۷ درصد مراکز به طور کامل موفق به اخذ تاییدیه ایمنی، ۲۵ درصد مجموعهها فرآیند اخذ دستورالعمل ایمنی را رعایت و بیش از ۲۵ درصد مجموعه در حال اجرای سیستم اعلام و اطفا هوشمند میباشند و ایمنسازی سایر مراکز با جدیت انجام میشود.
وی افزود: در حوزه ناایمنی سازهای در نتیجه ارزیابی ۹۰ مجموعه با گریدهای گوناگون ابلاغ شده که روند ایمنی بسیار کند ولی در حال پیگیری میباشد.
شهردار منطقه ۹ در مورد مبحث گودهای پرخطر تصریح کرد: تعداد ۳ گود پرخطر بلاتکلیف بوده که روند اخذ دستور قضائی یک گود در حال پیگیری و ۲ گود دیگر به صورت نسبی ایمن سازی و حصارکشی شدهاند، همچنین از ۶ تاورکرین منطقه، ۴ مورد فعال و۲ تاور کرین غیرفعال بوده، اما تمامی آنها دارای گواهی استاندارد میباشند.
وی با اشاره به عملکرد حوزهHSE طی سه ماهه گذشته از عدم انطباقهای شناسایی شده در کلیه حوزهها، خاطرنشان کرد: بیش از ۸۰ درصد رفع عدم انطباق شده که این رقم وضعیت بسیار مطلوبی بوده و پیگیری جهت رفع کامل عدم انطباقها در جریان میباشد.
مرتضوی در خاتمه با تاکید بر پیگیری مصوبات جلسه قبل تاکید کرد: تمامی بندهای مربوط به شهرداری منطقه ۹ به طور کامل اجرا و پیگیری شده که امیدواریم با این روند شاهد ارتقا هر چه بیشتر مبحث ایمنی در منطقه باشیم که این مهم با تشریک مساعی، تعامل و هماهنگی فیمابین عوامل و سازمانها به منظور ارائه خدمات مطلوب به شهروندان محقق میشود.
لازم به ذکر است نود و هشتمین جلسه کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران در منطقه ۹ با حضور نایب رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر، شهردار منطقه ۹، مدیران شهری برگزار شد که در این جلسه از خانواده محسنی به عنوان اعضای گروه دوام و ۳ نفر از گروههای داوطلب آتش نشانی به پاس تلاشهای آنها در عرصه خدمت به شهروندان تقدیر به عمل آمد.