جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی

یکپارچه‌سازی اطلاعات هویتی در کشور به کجا رسید؟



به گزارش خبرگزاری مهر، هاشم کارگر رئیس سازمان ثبت احوال کشور، به تبیین مهمترین اهداف سازمان ثبت احوال کشور در سال جاری پرداخت و گفت: سازمان ثبت احوال به‌عنوان یکی از نهادهای کلیدی در مدیریت هویت ملی و ارائه خدمات هویتی به شهروندان، در سال ۱۴۰۴ برنامه‌های گسترده‌ای را برای دیجیتالی‌سازی خدمات، تسهیل فرآیندهای ثبت احوال و ارتقای دقت و امنیت اطلاعات هویتی اجرا خواهد کرد. این اقدامات شامل توسعه و تکمیل سامانه‌های هوشمند و پایگاه‌های اطلاعاتی کلیدی است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور، ارتقا و تکمیل سامانه خدمات یکپارچه الکترونیکی (سامانه سهیم) را از مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان دانست و اظهار کرد: این سامانه با هدف تجمیع و یکپارچه‌سازی خدمات ثبت احوال، ارائه خدمات غیرحضوری و کاهش مراجعات به دفاتر ثبت احوال و افزایش دقت و سرعت در صدور و به‌روزرسانی اسناد هویتی توسعه می‌یابد و به‌عنوان مرجع اصلی خدمات الکترونیک هویتی در کشور ایفای نقش خواهد کرد.

هاشم کارگر تکمیل درگاه «هدا» (هویت دیجیتال ایرانیان) را یکی از پروژه‌های مهم ثبت احوال برای ایجاد یک نظام هویت دیجیتال امن و قابل‌اعتماد دانست و افزود: این سامانه به افراد اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به ارائه مدارک فیزیکی، احراز هویت دیجیتال را انجام دهند، در فرآیندهای بانکی، خدمات دولت الکترونیک و ثبت‌نام‌های مختلف، به‌صورت آنلاین و امن هویت خود را تأیید کنند و دسترسی به خدمات دولتی و خصوصی را از طریق امضای دیجیتال و هویت الکترونیکی تسهیل کنند؛ این درگاه، گام مهمی در اجرای دولت الکترونیک و کاهش وابستگی به اسناد فیزیکی خواهد بود.

وی تکمیل پایگاه اطلاعات سببی و نسبی را از دیگر پروژه‌های مهم سازمان ثبت احوال در سال ۱۴۰۴ دانست و گفت: هدف این پایگاه ثبت و نگهداری اطلاعات ارتباطات خویشاوندی و خانوادگی افراد، بهبود دقت در شناسایی هویت افراد و جلوگیری از جعل اسناد هویتی و ایجاد امکان استخراج شجره‌نامه دیجیتال و سوابق نسبی افراد است؛ این پایگاه، علاوه بر تقویت دقت داده‌های هویتی، در امور حقوقی، ارث، احوال شخصیه و سایر مسائل مرتبط با روابط خانوادگی نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

کارگر با اشاره به توسعه سامانه تطبیق اثر انگشت در راستای افزایش امنیت فرآیندهای احراز هویت و کاهش تخلفات هویتی گفت: این سامانه به نهادهای دولتی، بانکی و خدماتی امکان احراز هویت بیومتریک شهروندان را فراهم می‌کند، از جعل هویت و سوءاستفاده از مدارک هویتی جلوگیری می‌کند و فرآیندهای ثبت‌نام، رأی‌گیری، خدمات بانکی و دریافت اسناد را امن‌تر و سریع‌تر می‌کند.

وی افزود: با تکمیل این سامانه، سطح امنیت هویتی کشور افزایش یافته و امکان جعل هویت و تخلفات مربوط به مدارک هویتی به حداقل خواهد رسید.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا