آغاز تزریق واکسن نجات بخش کودکان در کشور
به گزارش همشهری آنلاین، دکتر نادر توکلی، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در آیین آغاز واکسیناسیون کشوری روتاویروس بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران با یک محدود جغرافیایی وسیع نزدیک به شش میلیون نفر را تحت پوشش قرار میدهد و به ارایه خدمات بهداشت و درمان میپردازد.
او ادامه داد: دانشگاه در رسالت اجتماعی دانشگاه شاخصی است و این جز با تلاشهایی که در این حوزه صورت گرفته است، محقق نشده است. در شاخص مرگ و میر مادران و نوزادان هم دانشگاه ایران جزو دانشگاههای سرآمد است.
به گفته توکلی ۳۱۰ واکسیناسیون در مراکز جامع سلامت و پایگاههای بهداشتی فعال و به گروههای هدف خدمات ارائه میکنند.
او تاکید کرد: روتاویروس یک بیماری واگیر است و درگیری بسیاری برای کودکان دارد. این واکسن همه کارآزماییهای بالینی را طی کرده و به عنوان یک واکسن پذیرفته شده است. از امروز تزریق این واکسن در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
مجبور به واردات واکسن روتاویروس شدیم
دکتر حسینعلی شهریاری، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم عنوان کرد: حساسیت درباره واکسیناسیون کودکان بسیار بالاست. در مجلس دهم ۱۰۰ میلیون دلار تصویب و به انستیو پاستور داده شد که روتاویروس و پنوموکوک را بسازند. اما کارهای دیگری انجام شد و مجبور به وارد کردن واکسن شدیم.
او ادامه داد: در حال حاضر شرکتهای دانشبنیان در جمهوری اسلامی رشد خوبی دارند و باید از آنها حداکثر استفاده را با توجه به ظرفیتشان برای تولید واکسن داشته باشیم. امسال در بودجه ۲۰۰ میلیارد پول گذاشتیم که به انستیو رازی و پاستور داده شود تا واکسن تولید کنند. واکسن وضعیت اضطراری دارد و نبود آن به جز مرگ و میری که دارد، مشکل طولانی کردن بستری برای بیماران را هم رقم میزند.
شهریاری با تاکید بر این که واکسیناسیون میتواند مشکلات و بار بیماری را کاهش دهد، عنوان کرد: از نظر واکسیناسیون از برخی کشورها عقب هستیم و شاید این نقطه ضعف در نظام سلامت است. واکسن فلج اطفال هم تزریقی شده و زمان خوراکی آن گذشته است و باید تلاش کنیم که واکسن فلج اطفال هم تولید شود و به سرانجام برسد.
او تاکید کرد: سلامت همیشه اولویت بر امنیت دارد و این مساله در اسلام هم تاکید شده است. اینها جزو وظایف ذاتی حاکمیت است و نباید در این زمینه سهلانگاری کرد که جان انسانها را تهدید کند.
ادامه دارد…