آموزش نابینایان مطلوب نیست/ لزوم بازنگری این آموزشها
به گزارش ایسنا، دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در دیدار با مدیرعامل انجمن باور با اشاره به این نکته که تمامی انسانها از جمله نابینایان در تمامی مراحل عمر نیازمند آموزش و توانبخشی هستند، گفت: روند فعلی آموزش نابینایان که در سالهای کودکی و نوجوانی توانبخشی را تجربه می کنند و در بزرگ سالی این آموزشها رها می شود، مطلوب نیست و نیاز به بازنگری دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به لزوم آشنایی مجموعه توانبخشی و مددکاران حوزه نابینایی به امور روانشناسی نابینایان و خصوصیات خلقی ایشان، زبان اشاره و… اشاره کرد و گفت: دورههای آموزشی در درجه اول برای مددکاران و مشاوران توانبخشی نیاز است. همچنین روانشناسی گروههای هدف و توانبخشی مبتنی بر فرهنگ و جامعه نیز تا حدودی مغفول مانده که لازم است توجه بیشتری به آن شود.
وی با اشاره به اینکه میتوان از طرح بهزیست محله برای آموزش نابینایان و افراد دارای معلولیت استفاده کرد، گفت: بر این اساس تسهیلگرانی آموزش دیده در حوزههای مختلف آموزشی نابینایان میتوانند در بستر محلات ضمن شناسایی افراد، آموزشهای لازم را به ایشان ارائه دهند.
دکتر سهیل معینی مدیرعامل انجمن باور نیز در این جلسه با معرفی طرح ۹ بستهای آموزشهای پایه برای افراد دارای معلولیت بینایی در استان اصفهان گفت: بر اساس آمار بیشترین افراد تحصیل کرده و دارای تحصیلات دانشگاهی در میان افراد دارای معلولیت بینایی حضور دارند، اما این افراد تحصیلکرده عموما از عدم آموزشهای پایهای و توانبخشی رنج می برند و به همین منظور ۹ بسته آموزشی در یک طرح آموزشی برای گروهی از افراد دارای معلولیت بینایی در سنین ۱۵ تا ۶۰ سال در حال انجام است.
در این جلسه در خصوص برخی مسائل موضوعی افراد دارای معلولیت بینایی در حوزه های اشتغال و خدمات توانبخشی، مداخله بهنگام در خانواده، آموزش والدین در برخورد با کودک نابینا و شرایط زندگی در کنار او بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، همچنین در این جلسه که با حضور، دکتر فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی و دکتر افروز صفاری فرد مدیر کل پیشگیری از معلولیتها و تلفیق سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، سهیل معینی به عنوان مشاور رئیس سازمان بهزیستی در امور افراد دارای معلولیت بینایی منصوب شد.
انتهای پیام