اخبار اجتماعی > بهداشت و درمان

احتمال نجات کودکان مبتلا به سرطان بیشتر شد | پیوند نیمه سازگار به زودی محقق می‌شود



به گزارش همشهری آنلاین، دکتر وحید فلاحتی، فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی بیمارستان محک با بیان اینکه تاکنون در پیوند سلول‌های بنیادی خونساز با محدودیت در یافتن دهنده مناسب مواجه بوده‌ایم، عنوان کرد: بهترین دهنده‌ها خواهر و برادر فرد هستند که ۲۵ درصد احتمال سازگاری کامل وجود دارد. با تحقق دسترسی ما به دانش انجام پیوند نیمه سازگار که از ابتدای دی امسال مقدمات آن فراهم شده توانسته‌ایم از پیوند نیمه سازگار نیز استفاده کنیم. در صورتی که دهنده کاملا سازگار از میان خواهران و برادران یا موارد موجود در بانک سلول‌های بنیادی محک و بانک جهانی وجود نداشت می‌توانیم از فرایند پیچیده پیوند نیمه سازگار یعنی از سلول پدر یا مادر استفاده کنیم که البته در این پیوند اولویت اول، سلول بنیادی پدر است.

او با بیان اینکه بیماران دریافت کننده پیوند نیمه سازگار به مراقبت و درمان بیشتر و دقیق‌تری نیاز دارند، گفت: زیرساخت‌های موردنیاز برای مراقبت‌های خاص پس از پیوند نیمه سازگار در محک وجود دارد و مشکلی نداریم. بیمارستان محک سومین مرکز پس از دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی محسوب می‌شود که توانایی این پیوند را پیدا کرده است.

فلاحتی تاکید کرد: بهمن امسال نخستین پیوند نیمه سازگار سلول‌های بنیادی خونساز در محک انجام می‌شود و همواره به دنبال عملیاتی کردن روش‌های درمانی جدید در درمان انواع سرطان کودکان هستیم.

ظرفیت استفاده از روش‌های نوین درمان

این پزشک با اشاره به اینکه بیشترین آمار سرطان در میان کودکان به لوسمی اختصاص دارد، گفت: شیمی-درمانی، درمان اصلی این سرطان بوده و تا 80 درصد نیز منجر به بهبودی شده است. 20 درصد بیماران به شیمی‌درمانی پاسخ نمی‌دهند که تا حدود سه سال پیش برای این افراد کار خاصی نمی‌توانستیم انجام دهیم و تنها پروتکل درمان را تغییر می‌دادیم که اغلب به این پروتکل جدید نیز مقاوم بودند. چالش امروز مواردی در بیماران مبتلا به لوسمی هستند که مقاوم به شیمی درمانی یا دچار عودهای مکرر هستند.

فلاحتی تاکید کرد: پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در درمان موثر است ولی چند شرط اصلی دارد . مقدمه انجام این درمان پاک شدن کامل مغز استخوان از سلول سرطانی است که در موارد مقاوم به درمان محقق نمی‌شود. بیمارانی هم هستند که پس از پیوند نیز بیماری آنها عود می‌کند. در کشورهای مختلف برای برطرف شدن این چالش به ایمنوتراپی روی آورده‌اند چراکه اساس سرطان نقص در دستگاه ایمنی بدن است.

او با بیان اینکه چشم‌انداز بلند مدت ما در محک پیاده‌سازی هرچه بیشتر ایمنوتراپی به‌ویژه تارگت‌تراپی است، گفت: ایمنوتراپی شامل روش‌های تارگت‌تراپی، سلول‌درمانی، ژن‌درمانی و کارتی‌سل است و خوشبختانه در محک توانسته‌ایم تارگت‌تراپی موفق را برای لوسمی نوع B انجام دهیم. چالش ما در این درمان گرانی دارو و پروسه طولانی‌مدت دریافت دارو است. در این روش فرایند تزریق دارو بسیار پیچیده است و بیمار برای مدت 28 روز در بیمارستان بستری خواهد بود.

به گفته فلاحتی در محک تمام روش‌های ایمنوتراپی است و در این زمینه چشم‌انداز روشنی را در پیش روی خود می‌بینیم.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا