اجتماعی > سلامت

افزایش ۲۷۰۰۰ نیروی درمانی برای ارتقای نظام سلامت کشور



به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در حاشیه نشست با مدیران سازمان بیمه سلامت، اظهار کرد: ارزیابی نقش کلیدی بیمه سلامت در تنظیم سلامت، ارتقای نظام سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی همچنین افزود: در حوزه بیمه سلامت، اقدامات ارزشمندی در گذشته انجام شده است و این تلاش‌ها پایه‌ای محکم برای گام‌های آینده در مسیر ارتقای سلامت جامعه خواهد بود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر، در بیمه سلامت حدود ۴۵ میلیون نفر تحت پوشش قرار دارند که ۹۰ درصد از آن‌ها به‌صورت رایگان بیمه شده‌اند و تنها درصد کمی سهم پرداخت دارند. روستاییان، عشایر و اقشار محروم نیز از جمله گروه‌هایی هستند که مشمول خدمات این بیمه می‌شوند. بیمه سلامت یکی از خدمات بزرگی است که دولت با حمایت گسترده خود، هزینه‌های درمانی این اقشار را تأمین می‌کند. حتی افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند، در صورت بستری شدن در مراکز درمانی دولتی، هزینه‌های درمانی آن‌ها توسط بیمه سلامت پرداخت می‌شود. همچنین پنج دهک پایین کشور از نظر درآمدی، به‌صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

وی درخصوص برنامه‌های آینده بیمه سلامت تصریح کرد: نخست، اصلاح و تکمیل طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع از جمله اولویت‌هایی است که برای بیمه سلامت در نظر گرفته شده است. دوم، ساماندهی پرونده الکترونیک سلامت برای هر ایرانی که به‌واسطه آن بتوانیم نظام درمان و تنظیم‌گری حوزه سلامت را به‌صورت دقیق‌تر پایش کنیم. این امر اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه تجویز دارو باید روندی منطقی داشته باشد. از منظر علمی و اقتصادی، ضروری است که مصرف دارو در چارچوبی اصولی و هدفمند دنبال شود.

ظفرقندی عنوان کرد: در کشور ما، متوسط تجویز دارو در هر نسخه حدود چهار قلم است، در حالی که این عدد در دنیا بین ۱.۵ تا حداکثر ۲ قلم است. این آمار نشان‌دهنده آن است که تجویز دارو در کشور منطقی نیست و نیاز به بازنگری و اصلاح دارد. در این زمینه، آموزش عمومی می‌تواند نقش بسیار مهمی ایفا کند.

ادامه دارد



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا