اجتماعی > سلامت

افسردگی فصلی و تشدید آن با استرس کاری/ چگونه با حال بد مقابله کنیم؟



به گزارش ایسنا، اگر وقت زیادی را صرف تجزیه و تحلیل هر اتفاقی در محیط کار می‌کنید و به همین خاطر از انجام خیلی کارها جا می‌مانید، در انتها هم به این نتیجه می‌رسید که بهتر است که هیچ اقدام عملی نکنید، شاید شما نگران وضعیت شغلی خود و در حال سپری کردن دوره‌ای از اضطراب و استرس هستید.

بنابراین توصیه‌های زیر می‌تواند از اضطراب و استرس شغلی شما بکاهد:

در زمان حال بمانید

اضطراب اغلب از سناریوهای منفی که پیش‌بینی می‌کنیم ریشه می‌گیرد و ترس‌هایی را ایجاد می‌کند که هنوز رخ نداده‌اند. برای کاهش این تأثیر، ضروری است که بین آنچه احتمال دارد اتفاق بیفتد و آنچه اکنون در حال رخ دادن است، تمایز قائل شویم.

تمرکز مجدد روی زمان حال به شما کمک می‌کند که احساسات خود را بهتر مدیریت کنید.

خود را از فشار روانی رها کنید

برای اینکه یاد بگیرید در لحظه حال زندگی کنید و سطح اضطراب خود را کاهش دهید، در طول روز کاری به خودتان استراحت بدهید. مثلا برای چند دقیقه مدیتیشن کنید یا حتی تمرینات تنفسی و تمدد اعصاب را انجام دهید.

همچنین می‌توانید با انجام کار دیگری مثل تماشای فیلم، چت کردن، گوش دادن به موسیقی خود را از بار افکار منفی رها کنید. به طور خلاصه، یاد بگیرید که افکار خود را کنترل کنید و اجازه ندهید آنها شما را کنترل کنند.

قدم کوچکی بردارید

برای غلبه بر اضطراب در محل کار، تقسیم وظایف به مراحل کوچک، حصول هر هدف را قابل دسترس‌تر و قابل کنترل‌تر می‌کند. این به کاهش فشار روانی و پیشرفت مداوم کمک می‌کند و در عین حال انگیزه و اعتماد به نفس را از طریق کسب پیروزی‌های کوچک و متوالی افزایش می‌دهد.

همچنین، اگر شما از جمله افرادی هستید که با فرا رسیدن پاییز و زمستان افسرده می‌شوند، برای بهبود حالتان می‌توانید به چند توصیه زیرعمل کنید:

خود را فعال نگه دارید

هر عملی، هر چقدر هم که کوچک باشد، منجر به حرکت دیگری می‌شود و پویایی ایجاد می‌کند. وقتی اولین ابتکار عمل را انجام می‌دهید، انرژی و میل به اقدام بیشتر را در وجود شما تحریک می‌کند.

با تهیه فهرستی از کارهایی که در محل کار از آنها لذت می‌برید، پروژه‌های جدیدی را کلید بزنید. در تعطیلات آخر هفته، از ماندن در رختخواب خودداری کنید. فهرستی از لذت های کوچک شخصی خود را تهیه کنید مانند رفتن به نمایشگاه، ورزش کردن، صرف ناهار با دوستان، آشپزی و نقاشی و از انجام آنها لذت ببرید.

خود را در محاصره افراد مثبت قرار دهید

اگر احساس می‌کنید دچار افت روحیه شده‌اید پس باید مراقب تاثیر احساسات منفی دوستانتان باشید. مهم است که اطراف خود را با افراد و همکاران مثبت و دلسوز پُر کنید. خوش‌بینی و انرژی مثبت آنها تأثیر مفیدی بر روحیه شما دارد.

خود را از نشخوار فکری خلاص کنید

یادگیری رها کردن افکار منفی به زمان و تمرین نیاز دارد، اما می‌تواند عمیقاً سلامتی روان شما را بهبود بخشد. وقتی احساس کردید که این افکار در حال ظهور هستند، سعی کنید روی آنها تمرکز نکنید. با مشاهده آنها بلافاصله یک قدم به عقب بردارید و راه‌هایی را برای رهایی از آنها جستجو کنید. گاهی می‌توانید با نوشتن آنها روی کاغذ از شَرّشان خلاص شوید.

فعالیت‌های بدنی مانند پیاده‌روی، برای پاکسازی ذهن شما موثر است. همچنین می‌توانید از یک مشاور کمک بگیرید.

دورکاری یا حتی استفاده روزانه از شبکه های اجتماعی می‌تواند احساس تنهایی را برای افراد خاصی تشدید کند. اگر در این شرایط هستید، می‌توانید به این توصیه‌ها توجه کنید:

ارتباطات اجتماعی خود را تقویت کنید

هنگامی که احساس تنهایی می‌کنید، باید به فکر حفظ یا ایجاد ارتباطات ضروری باشید. سعی کنید چند روز از هفته را به محیط کاری خود بروید و دورکاری نکنید. در همان چند روزی که به سرکار می‌روید بهتر است که ناهار را با همکاران خود میل کنید.

ارتباط با دوستان خود را تقویت کنید. به گروه‌های آنلاین یا باشگاه‌های محلی ملحق شوید و زندگی اجتماعی خود را تقویت کنید.

روی خودتان تمرکز کنید

به گزارش یورونیوز، تنهایی می‌تواند فرصتی برای شناخت بهتر خود و پرورش علایق‌تان باشد. در فعالیت‌هایی مانند خواندن، نوشتن یا مدیتیشن شرکت کنید. همچنین می‌توانید فعالیت جدیدی مانند یوگا یا نقاشی را امتحان کنید. این‌گونه فعالیت‌ها نه تنها باعث می‌شود که احساس بهتری داشته باشید، بلکه به شما کمک می کند تا روال زندگی مثبتی را دنبال کنید.

از کمک خواستن خجالت نکشید

اگر احساس می‌کنید که تنهایی بیش از حد تحمل‌تان است به دنبال کمک باشید. صحبت با یک درمانگر یا متخصص سلامت روان می‌تواند دیدگاه ها و استراتژی‌های جدیدی را برای مدیریت بهتر احساسات‌تان به شما ارائه دهد.

همچنین، شاید خوب باشد که با مافوق‌تان، تیم منابع انسانی، خانواده، شریک زندگی یا یک دوست قابل اعتماد مشورت کنید و از آنها کمک بخواهید.

سعی نکنید همه کارها را تمام کنید

دورکاری مرز بین زندگی خصوصی و حرفه‌ای را از بین می‌برد. به مسئولیت‌های حرفه‌ای، وظایف خانه، خانواده، فرزندان و … هم اضافه می‌شود. به طور خلاصه، با انباشته شدن این همه کار و مسئولیت این احساس دست می‌دهد که کارها تمامی ندارد.

این مهم است که درک کنید و بپذیرید که اتمام همه این کارها و رهایی از آنها ممکن نیست.

خود را به لحاظ عاطفی تخلیه کنید

رهاسازی منظم استرس و احساسات منفی برای جلوگیری از اضافه بار ضروری است. منتظر نمانید تا به آستانه سرریز شدن برسید، به محض اینکه فشار را احساس کردید، لحظاتی را برای رهایی از تنش اختصاص دهید. استراحت‌های کوچک، یک لحظه آرامش، انجام یک فعالیت دلپذیر کوتاه یا حتی چند دقیقه نفس کشیدن می‌تواند باتری شما را دوباره شارژ کند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا