اخبار اجتماعی > بهداشت و درمان

اهداکنندگان خون پیرتر شده اند | جذب جوانان و زنان مهم است


همشهری‌آنلاین – پروانه بندپی: در حالی که سن شروع اهدای خون در ایران از ۱۸ سالگی است، اما مشارکت این گروه‌ سنی در این زمینه پایین‌تر از گروه‌های سنیِ بالاتر و اصطلاحا مسن‌تر است. به طوری که به گفته مسئولان سازمان انتقال خون کشور، بالاترین آمار اهدای خون در کشور مربوط به گروه‌های سنی ۳۰ تا ۴۵ سال است.

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور مدتی پیش در گفتگو با همشهری‌آنلاین درباره گروه سنیِ اهداکنندگان خون در کشور گفته بود: ۵۰ درصد اهداکنندگان خون در کشور ۳۱‌ تا ۴۵‌ ساله‌اند و تنها ۲۶‌ درصد آنها ۱۸‌ تا ۳۰‌ ساله هستند. ۲۴‌ درصد از اهداکنندگان هم بین ۴۶‌ تا ۶۰‌ سال سن دارند.

دکتر زهرا آغاسی، مسئول تضمین کیفیت سازمان انتقال خون کشور هم در گفتگویی تازه با همشهری‌آنلاین به این موضوع اشاره می‌کند و می‌گوید: متاسفانه سن اهداکنندگان خون در کشور بالا رفته و دارد رو به مسن شدن می‌رود و درنتیجه بانک اهداکنندگان خون ما دارد مسن می‌شود.

به گفته دکتر آغاسی، در حال حاضر میانگین سنی اهداکنندگان خون در کشور بین ۳۰ تا ۴۵ سال است. در حالی که سن شروع اهدای خون از ۱۸ سالگی است و اینها اگر با افراد جوان‌تر جایگزین نشوند، تعداد اهداکنندگان خون کاهش پیدا می‌کند و طبعا ذخایر بانک خون هم کم می‌شود. این یک چرخه است و همه به هم وصل‌اند.

مشاور بانوان سازمان انتقال خون کشور می‌گوید: سیاست‌ها و تلاش‌های سازمان انتقال خون در این جهت است که جوانان را بیشتر جذب امرِ اهدای خون کند تا میانگین اهدای خون در کشور جوان‌تر شود.

بیشتر بخوانید؛

  • پرسینگ و تتو، آمار اهدای خون زنان را در ایران پایین آورده است
  • ۵ دلیل زنان ایرانی برای ترس از اهدای خون

  • چرا آمار اهدای خون در فصل‌های سرد کم می‌شود؟
  • مردمِ ۵۴ درصد کشورها خون خود را می‌فروشند

در ایران همه افراد تا پایان ۶۰ سالگی و اهداکنندگان مستمر خون تا ۶۵ سالگی می‌توانند برای اهدای خون اقدام کنند. اهداکنندگان مستمر به کسانی گفته می‌شود که در طول سال حداقل ۲ بار خون اهدا خون می‌کنند. دکتر آغاسی می‌گوید: افراد بعد از ۶۵ سالگی دیگر نمی‌توانند خون اهدا کنند و ما هم توصیه نمی‌کنیم. چون سن‌شان بالا است و برای سلامت خودشان خوب نیست. برای همین ما تلاش داریم که فرهنگ‌سازی کنیم و جوانان را بیشتر جذب کنیم.

مسئول تضمین کیفیت سازمان انتقال خون کشور تاکید می‌کند: برای ما جذب جوانان و همچنین زنان بسیار مهم است تا بتوانیم تعداد اهداکنندگان مستمر را در حد شاخص‌های جهانی و بین‌المللی حفظ کنیم تا ذخایر خونی کشور دچار مشکل نشود.

اهداکنندگان خون پیرتر شده اند | جذب جوانان و زنان مهم است

قابل ذکر است که اهداکنندگان خون در ایران ۳‌ دسته‌اند؛ اهداکنندگان بار اولی، مستمر و باسابقه؛ اهداکنندگان بار اولی همان طور که از اسم‌شان پیدا است، تا حالا اهدای خون نداشته‌اند و برای اولین بار اقدام به اهدای خون می‌کنند و ممکن است ۱۸ ساله باشند و ممکن است سن‌شان بالای ۴۰ و ۵۰ باشد.

اهداکنندگان مستمر به افرادی می‌گویند که در طول سال حداقل ۲ بار موفق به اهدای خون می‌شوند. این افراد در ایران تا ۶۵‌ سالگی می‌توانند با نظر پزشک مستقر در مراکز انتقال خون، برای اهدا اقدام کنند. اهداکننده باسابقه هم فردی است که سابقه‌ای در اهدای خون داشته باشد. این سابقه می‌تواند ۶‌ ماه پیش باشد، یا ۵ سال پیش.‌

در ایران مردان سالی ۴ بار و زنان به دلیل مسائل فیزیولوژیک سالانه ۳ بار می‌توانند برای اهدای خون اقدام کنند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا