جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری

بازگشایی حوضخانه کاخ گلستان پس از ۶ ماه



به گزارش خبرنگار مهر، حوضخانه کاخ گلستان در دوره ناصری و احتمالاً در سال ۱۲۴۲ بنا شد. البته شواهد امر حاکی از آن است که بعد از بازگشت از سفر اول فرنگ ناصرالدین شاه در سال ۱۲۵۲ تغییراتی عمده در این عمارت داده شده است.

حوضخانه در ۶ ماه گذشته به دلیل مرمت تزئینات و بنای اصلی به روی بازدیدکنندگان بسته بود. حالا قرار است این بخش از کاخ که همیشه در آن تابلوهای رنگ روغن خارجی اهدایی پادشاهان خارجی به شاهان قاجار نصب بوده، با تغییر چیدمان و اعطای رویکرد بین المللی به اشیای نمایش داده شده به عنوان تالار مناسبات دُوَل خارجی دوره قاجار معرفی شود.

بدین منظور همزمان همایشی نیز با مضمون مناسبات دول خارجه در عهد قاجار در دو بخش مطالعات فرهنگی و مطالعات سیاسی از ساعت ۱۴ روز ۱۳ بهمن آغاز به کار می‌کند و تا روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه ادامه خواهد داشت که شامل سخنرانی استادان و پژوهشگران تاریخ خواهد بود. همچنین ورود علاقه‌مندان در این همایش آزاد است.

آفرین امامی مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان به عنوان رئیس همایش، شهاب شهیری مدیر اجرایی همایش، دکتر محمدرضا بهزادی دبیر پژوهشی و علمی، علیرضا قاسم‌خان دبیر بخش مطالعات فرهنگی و دکتر حامد عامری گلستانی دبیر بخش مطالعات سیاسی همایش خواهند بود.

در روز سیزدهم بهمن ماه علی اصغر میرزایی مهر نشستی با موضوع نقد دیدگاه‌های هنر پژوهان غربی درباره هنر قاجار را از ساعت ۱۴ برگزار می‌کند. همچنین در جلسه ساعت ۱۶ همین روز نیز فاطمه قاضی‌ها درباره گریبایدوف اولین سفیر روسیه در ایران، الهام ملک زاده، جستاری بر مداخلات روس و انگلیس در ایران طی جنگ جهانی اول، هومن زال پور درباره مروری بر قوای نظامی تحمیلی بیگانگان در عصر قاجار و حسین احمدی درباره نقش انگلیس در شکل گیری مرزهای ایران در دوره قاجار صحبت خواهند کرد.

در روز ۱۴ بهمن نیز تورج ژوله درباره فرش ایرانی و شرکت‌های خارجی و سید مسعود سید بنکدار درباره مدال‌ها و نشان‌های غربی در ایران ویدئوکنفرانس خواهد داشت.

اما در عصر همین روز هم نفیسه واعظ شهرستانی درباره تأثیر همسایگی طاقت فرسای ایران دو روسیه بر توسعه پایدار ایران در دهه‌های نخست قرن بیستم، حامد عامری گلستانی درباره دیدگاه تجددگرایان ایرانی نسبت به قدرت‌های بزرگ در عصر قاجار و علیرضا ملایی توانی درباره بازخوانی نقش بلژیکی‌ها در امور گمرکی ایران سخنرانی دارند.

در روز ۱۵ بهمن هم بهنام ابوترابیان درباره معماری ایرانی و تأثیرات آن از معماری غربی سخنرانی می‌کند. موضوع سخنرانی حسن حضرتی در عصر همین روز مداخلات روسیه و انگلستان در مشروطه ایران به روایت آرشیو عثمانی، رکسانا نیکنامی درباره نفوذ بریتانیا در ایران و تاثیرش بر روابط دولت و جامعه در دوران جنگ جهانی اول و آریا برزن محمد درباره روایت غیرخطی از تاریخ و دشواره عاملیت در ایران است.

در روز سه شنبه ۱۶ بهمن هم مراسم افتتاحیه تالار با حضور علی دارابی قائم مقام وزارت میراث فرهنگی برگزار می‌شود.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا