اجتماعی > جامعه، شهری

تدریس فعال جایگزین روش سنتی و معلم محور



به گزارش ایسنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، حکیم‌زاده در آیین آغاز به‌کار مرکز تکنولوژی گروه‌های آموزش ابتدایی معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان کرمان و در ارتباطی مجازی با مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق و مدیران مدارس استان با اشاره به متن صریح سند تحول بنیادین مبنی بر اولویت تخصیص منابع انسانی و مالی به دوره ابتدایی، برپایی این مرکز که یادگار یکی از خیرین بزرگ “مرحوم حاج علی محمدی” است را به منظور توانمندسازی گروه‌های آموزشی و پژوهش‌سرای دانش‌آموزی دوره ابتدایی، نشان دهنده اهتمام واقعی مدیرکل محترم استان و همکارانشان به دوره ابتدایی دانست.

وی افزود: یکی از اولویت‌های اساسی دولت چهاردهم مسئله آموزش وپرورش است و براین اساس معاونت آموزش ابتدایی یک برنامه ملی در راستای بهبود فضاهای آموزشی و تحول در محیط‌های یادگیری و روش‌های آموزشی در دستورکار دارد.

حکیم‌زاده با تاکید بر اینکه فعالیت‌ها و اقدامات ارزشمند، در نهایت باید منجر به رشد شاخص‌های عملکردی شود؛ گفت: برنامه‌های معاونت ابتدایی بر اساس سه محور ارتقاءکیفیت، بسط و گسترش عدالت آموزشی و ایجاد تعلق و اهتمام به پرورش هویت اسلامی ایرانی دانش آموزان برای استان‌ها تنظیم شده است.

به گفته معاون وزیر مدل تدوین شده با عنوان “اصلاح روش‌های آموزش و تحول در محیط‌های یادگیری” با تاکید بر توانمندسازی معلمان و مبتنی بر روش‌های تدریس فعال و کارگروهی درصدد است که فرصت‌های یادگیری را به گونه‌ای برای دانش آموزان فراهم کند که کارگروهی و فعال، جایگزین شکل سنتی و معلم محور ‌شود و این مدل بنابر تاکید رئیس جمهور در تمام مدارس اجرایی خواهد شد.

حکیم‌زاده با تاکید بر اینکه صرف دانسته‌های ما نسبت به انواع روش‌های نوین آموزشی به معنی اجرای آنها در کلاس درس نیست؛ عنوان نمود: معاونت آموزش ابتدایی برنامه‌ای را بصورت یک طرح ملی تدوین کرده‌است و در این طرح به‌عنوان نخستین گام در اصلاح روش‌های آموزش و تحول در محیط‌های یادگیری، روش‌های اجرا در کلاس درس را درقالب فیلم‌های کوتاه، چندرسانه‌ای‌ها و توضیحاتی بصورت نمونه‌های عملی؛ آماده و در اختیار معلمان قرار دهد.

وی افزود: گروه‌های آموزشی و تکنولوژی آموزشی می‌توانند در دومین گام با طراحی یک سناریو یا طرح درس خلاق معطوف به هر درس، در هر پایه که در آن از روش‌های تدریس فعال به کمک کارِگروهی، یادگیری معکوس و دیگر روش‌های آموزش استفاده شده‌است، همراه ما باشند که این ایده‌ها در نهایت بصورت فیلم کوتاه در اختیار معلمان قرار می‌گیرد.

معاون آموزش ابتدایی وزیر با اعلام این خبر که ذیل این طرح ملی، جشنواره‌ای با  عنوان “روش‌های تدریس مبتنی بر کارِ گروهی” طراحی شده‌است که بزودی بصورت کشوری اطلاع‌رسانی و ابلاغ خواهد شد، گفت: این جشنواره با حمایت رئیس جمهور برگزار می‌شود و در نهایت از برگزیدگان در سطح کشوری تقدیر می‌شود.

وی ادامه داد: معلمان عزیز این امکان را دارند که فیلم‌ها یا سناریوهای خلاقانه‌ی تدریس خود را که معطوف به کلاس درس واقعی آنها باشد در حضور همه‌ی دانش‌آموزان کلاس، ذیل یک موضوع درسی خاص تهیه کنند و روش کار خود را که نشان دهد چگونه توانسته‌اند دانش‌آموزان را با خلاقیت درگیر و فعال نمایند؛ آماده وبه دبیرخانه کشوری جشنواره ارسال نمایند.

وی در پایان با اشاره به مشاهدات خود از نمایشگاه معلمان و بازی‌های خلاقانه‌ای که توسط دانش‌آموزان کرمانی اجرا شد؛  ضمن تقدیر از همه‌ی برگزار کنندگان این نمایشگاه، ابراز امیدواری کرد که ما با استفاده از ظرفیت گروه‌های آموزشی و تکنولوژی آموزشی و بهره بردن از تجارب خلاقانه معلمان حتما شاهد نتایج خوبی در سطح کشور خواهیم بود.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا