جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی

حمایت از ۲۰ هزار دانش‌آموز در معرض ترک تحصیل



به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری حجت‌الاسلام متقی‌فر معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی صبح امروز برگزار شد.

حجت‌الاسلام متقی‌فر در این نشست با اشاره به اینکه همکاران ما در کمیته امداد و مددجویان مخاطب معاونت فرهنگی هستند بیان کرد: دغدغه‌های فرهنگی آموزشی اوقات فراغت و غیره جزو برنامه‌های ما است.

وی افزود: حدود ۸۵۰ هزار دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد هستند. حجم مخاطبین‌مان در این حوزه زیاد است و برنامه‌های مفصلی را برایشان در نظر گرفته ایم. برای کمک به دانش آموزان از ابتدای تحصیل تا کنکور حمایت‌هایی مالی و فرهنگی صورت می‌گیرد. امسال ۸۰۰ نفر از دانش آموزان مددجو توانستند در دانشگاه فرهنگیان قبول شوند.

وی در ادامه بیان کرد: در حوزه تحصیل بحث بازماندگان از تحصیل است. امسال توانسته ایم ۲۰ هزار دانش آموز در معرض ترک تحصیل را شناسایی کرده و از طریق وب سرویس سها به محض اینکه ثبت نام نکنند شناسایی خواهند شد.

متقی‌فر با تاکید بر اینکه ۲۰۰۰ دانش آموز را توانستیم به مدرسه برگردانیم اظهار کرد: این روال در سالیان سال ادامه دارد و کمک می‌کنیم که هیچ دانش آموزی به خاطر مسائل مالی از تحصیل باز نماند.

معاون فرهنگی کمیته امداد همچنین گفت: طرح دیگر بحث ورود به کنکور و ورود به دانشگاه در رشته‌های مختلف است. حمایت کمیته امداد محدود است. ما از حدود ۸۰۰ هزار دانش آموز فقط ۱۰۰ هزار دانش آموز را می‌توانیم حمایت کنیم اما با این وجود ۸ نفر رتبه زیر ۱۰۰، ۱۲۲ نفر رتبه زیر هزار، ۷۲۲ نفر زیر ۵ هزار و ۱۶۳۰ نفر زیر ده هزار از میان دانش آموزان تحت پوشش وارد دانشگاه‌های دولتی شده اند.

وی همچنین بیان کرد: این عزیزان از نقاط محروم کشور در دانشگاه‌ها قبول شدند. امسال ۷۶۹ نفر قبولی دانشگاه فرهنگیان قبول شده‌اند، ۴۷۵ در مدارس سمپاد قبولی داشتیم. همچنین هزینه دهک‌های ۱ ت ۴ که در سمپاد قبول می‌شوند رایگان حساب می‌شود و این در توافق میان مدارس سمپاد و کمیته امداد ۳ هزار و ۱۰۳ نفر در مدارس نمونه دولتی قبول شده اند. علاوه بر این مؤسسات تخصصی تحصیلی که به صورت مطرح در کشور فعالیت در حوزه خیریه و کمک به دانش آموزان محروم هم پیشتاز هستند.

متقی فر گفت: ۷۶۳ هزار بسته لوازم التحریر در سال ۱۴۰۳ میان دانش آموزان توزیع کرده ایم که امیدواریم در سال آینده بتوانیم به تعداد همه دانش‌آموزان لوازم التحریر توزیع کنیم. بیشترین تعداد بسته لوازم التحریر در سیستان و بلوچستان توزیع شده است.

معاون فرهنگی کمیته امداد با اشاره به فعالیت‌ها در حوزه نخبگان در حوزه‌های مختلف از جمله قرآنی و ورزشی هم بیان کرد: ۲۸۴ میلیارد تومان وام دانشجویی و نخبگانی در راستای حمایت از دانشجویان مددجو پرداخت شده است. بیشترین نخبگان ما در حوزه ورزشی هستند که در عرصه داخلی و بین المللی مورد حمایت قرار می‌گیرند.

وی افزود: حدود ۴۱ اختراع ثبت شده، و چندین نویسنده کتاب داریم، ۲۵۲ نخبه علمی پژوهشی داریم که برخی عضو بنیاد ملی نخبگان هستند. پیگیری و حمایت از این افراد برای ادامه برای ما اهمیت دارد

متقی فر در خصوص خدمات به مددجویان در حوزه اردویی هم گفت: ما در اردوهای شوق زیارت ما امسال ۷۲ هزار و ۶۴۹ نفر از مددجویان زیارت اولی در مهمان‌سرای کرامت به زیارت در مشهد مقدس مشرف شده اند که تا آخر سال به ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید. همچنین از بین مددجویان به صورت منتخب به صورت رایگان اعزام به کربلا هم داشتیم. در اربعین هم کاروان‌های خوبی از مددجویان اعزام شده اند.

وی همچنین گفت: کانون‌های فرهنگی و هنری وظیفه آموزش‌ها و مهارت افزایی در حوزه اشتغال را دارند. ما در ۹ استان خوابگاه دانش آموزی داریم که بتوانند در صورت دور بودن محل زندگی از مدرسه از فرصت تحصیل استفاده کنند.

هفته گذشته اردویی در دزفول با موضوع نوآوری داشتیم که مددجویانی که در این زمینه ایده دارند دعوت شدند که مورد حمایت قرار گرفته تا بتوانند محصولی تولید کنند. کمیته امداد ۲۲ اردوگاه دارد که در اختیار همه مددجویان است.

وی همچنین در موضوع مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی ازدواج و آسیب‌های اجتماعی کلینیک‌های رز راه اندازی شده و به ۳۰۳ و ۲۵۸ نفر ارائه خدمت کردیم. در این حوزه کمیته امداد با شناسایی مسائل حاد از اتفاقات ناگواری جلوگیری کرده است و بیش از ۱۲۰۰ مشاور در این زمینه کمک می‌کنند.

متقی‌فر در ادامه به اشاره به اینکه پروژه‌ها و جشنواره‌های مختلف در حوزه قرآنی داریم اظهار کرد: بیش از ۱۰۰ هزار مددجو در ماه رمضان گذشته در جشنواره «باران وحی» شرکت کردند و امسال هم این جشنواره هم برقرار است و حدود ۱۲ هزار نفر ثبت کرده‌اند. امسال طرح نهضت ملی زندگی با آیه‌ها را هم خواهیم داشت.

وی همچنین گفت: طرح یاس با همکاری سازمان جوانان هلال احمر در حال برگزاری است. در این طرح بیش از ۳۵ هزار نفر از دختران تحت پوشش را توانستیم در ۷۰۰۰ خانه هلال ساماندهی کنیم که بتوانند آموزش‌های لازم را در این حوزه کسب کرده و فعالیت کنند.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص برنامه ویژه برای بانوان و دختران تحت پوشش کمیته امداد بیان کرد: بخش عمده مخاطبین ما زنان سرپرست خانواده هستند که به واسطه فوت همسر یا طلاق تحت پوشش قرارگرفته اند. که علاوه بر کمک‌های در حوزه اشتغال و وام‌هایی که زیر مجموعه معاونت اجتماعی کمیته امداد اعطا می‌شود، ما هم در موضوع فرهنگ‌سازی، آموزش مهارت‌های زندگی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اوقات فراغت حمایت‌هایی داریم تا بتوانند خودکفا شده و از تحت پوشش خارج شوند.

متقی‌فر در خصوص ازدواج مددجویان هم گفت: هم برای دختران تحت پوشش و هم زنان سرپرست خانواده که امکان ازدواج مجدد دارند برنامه‌هایی در دست اقدام داریم تا در حوزه ترویج و تسهیل ازدواج این اتفاق رقم بخورد. البته حمایت‌های در خصوص جهیزیه داشتیم که با همت ریاست کمیته امداد ما امروز مددجوی پشت صف جهیزیه نداریم هر کسی که ثبت نام کرده جهیزیه‌اش رادریافت کرده است. در طرح یاس ۱۰۰۰ نفر از دختران‌مان وارد فضای جامعه شده و زمینه ازدواج آن‌ها فراهم شده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: ما ۱۲۰ کمک را در کمیته امداد ارائه می‌کنیم که از میان مددجویان نخبه‌های علمی و فرهنگی هم بیرون می‌آید. ما امیدواریم بتوانیم این خدمات را به صورت گسترده در راستای توانمندسازی مددجویان ارائه کنیم.

در حال تکمیل…



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا