استانها > خوزستان

خوزستان با مشکلاتی عدیده زیست محیطی مواجه است



به گزارش خبرنگار مهر، شینا انصاری عصر امروز سه شنبه در نشست شورای حفاظت کیفی کارون و کارگروه استانی هوای پاک خوزستان که در سالن مدیریت بحران استانداری برگزار شد با بیان اینکه شهرهای مختلف استان خوزستان با آلودگی هوا مواجه هستند، اظهار کرد: امروز به مناسبت روز جهانی خاک در همایش حفاظت از خاک در اهواز حضور داشتیم و در خصوص اهمیت موضوع بسیار صحبت کردیم.

معاون رئیس جمهور گفت: در سفر ۲ روزه‌ام به خوزستان بازدیدهای متراکم و فشرده‌ای داشتیم، از واحدهای نفتی و پروژه‌های در دست اقدامشان بازدید کردیم، همچنین کشت و صنعت نیشکر برنامه‌هایی را ارائه کردند، کانون‌های گرد و غباری نیز به اقدامات انجام شده از گذشته اشاره کردند.

وی با اعلام اینکه در خوزستان با مسائل و مشکلات عدیده محیط زیستی و بعضاً بسیار عمیق که برخی به چالش‌های بزرگ مُبدل شده‌اند، مواجه هستیم، عنوان کرد: در این مدت متوجه شدم استاندار خوزستان نگاه محیط زیستی دارند که این نکته روشنی است که با حضور وی و همراهی مدیران در دستگاه‌های مختلف استان بتوانیم اقدامات خوبی را دنبال کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: قطعاً مشکلات محیط زیستی که در خوزستان شاهد هستیم انباشت اقدامات انجام نشده در طول دوره‌های گذشته است که ماحصل آن این همه مشکل در بخش‌های مختلف اعم از آلاینده‌های مختلف هوا، خاک، محدودیت منابع آب، مشکل فاضلاب، موضوع گرد و غبار و مشکل پسماندها بوده است.

انصاری ادامه داد: شاید اگر این موارد در زمان خودش پیش می‌رفت وضعیت در حال حاضر این میزان بغرنج نمی‌شد اما در این زمان نیازمند این هستیم که موضوع محیط زیست را در خوزستان به صورت خاص ببینیم و آن را دنبال کنیم.

معاون رئیس جمهور گفت: برای ما در سازمان محیط زیست در بخش‌های مختلف مسائل مختلف را داریم، در بخش دریایی و تالاب‌ها نیز متأسفانه تعارضات و مشکلات عدیده ای را داریم لذا نیازمند این هستیم که در سازمان موارد را با یک اولویت ویژه دنبال و موضوعات را پیگیری کنیم. قطعاً این مشکلات انباشت شده به سرعت نمی‌تواند مرتفع شود ولی ما تمام تلاش خود را می‌کنیم برای کاهش مشکلات قدم برداریم.

وی با اشاره به تاب‌آوری اکولوژیک گفت: این موضوع در استان خوزستان در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارد، استقرار صنایع بزرگ مقیاس وجود دارد که حضورشان ضرورت دارد اما باید برای کاهش آلاینده‌ها نیز تلاش کرد.

انصاری با بیان اینکه در این جلسه مطرح شد که در یکی از صنعت‌ها سوختن بقایای گاز دی اکسید کربن منتشر می‌کند که بسیار مهم نیست، افزود: اما این از منظر گازهای گلخانه‌ای بسیار حائز اهمیت است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار کرد: متأسفانه کشور ما جز هفتمین یا هشتمین کشور منتشر کننده گاز گلخانه‌ای در جهان است، زمانی می‌توانیم این را مقایسه کنیم که در ۱۰ کشور نخست جز کشور ما، جی دی پی بسیار بالایی دارند اما ما در عین حال وضعیت اقتصادی مناسبی هم از این منظر نداریم بنابراین نیازمند این هستیم که با کمک و همراهی همه بخش‌هایی که در محیط زیست مطرح هستند را داشته باشیم، ما نیز در کنار شما مدیران هستیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه در جلسه به موضوع عوارض آلایندگی اشاره شد، تصریح کرد: در کلیات لایحه بودجه سال آینده یکی از موضوعاتی که پیش بینی شده این است که حداقل ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی صنایع که به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز می‌شود با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه صرف امور محیط زیستی شهرها شود.

وی اضافه کرد: محورهای مد نظر در این خصوص مشخص شده، زیرا تا پیش از این عوارض آلایندگی که سازمان حفاظت محیط زیست صنایع را معرفی می‌کرد صرفاً به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز می‌شد و مشخص نبود کجا هزینه می‌شود.

معاون رئیس جمهور گفت: در خصوص صندوق ملی محیط زیست، گونه‌های غیربومی مهاجر، توزیع عوارض آلایندگی و سایر مواردی که مطرح شد پیگیر هستیم و تلاش می‌کنیم هفته آینده در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا که استاندار حضور دارند موضوع ما مشخصاً کلان شهر اهواز است و کاهش آلودگی هوا با اولویت موضوعاتی که می‌تواند در کاهش آلودگی هوا تغییرات ملموسی را داشته باشد خواهیم داشت.

انصاری تاکید کرد: حتماً در محور گرد و غبار و آلودگی فلرها برنامه‌ای مشخص در مدت زمان مشخص داشته باشند آن هم برنامه یا که قابل پایش و رصد باشد که در جلسه ارائه کنند.

وی ادامه داد: اما علاوه بر آن ما نیز با توجه به مشکلات بسیار زیاد محیط زیستی در خوزستان آمادگی داریم در قسمت‌های مختلف کارگروه‌های جداگانه ای بگذاریم، ماهانه جلساتی داشته باشیم و موضوعاتی که مطالبه استان در موارد محیط زیستی را با اولویت و جدیت دنبال کنیم. همچنین همکاران ما در اداره کل محیط زیست خوزستان ضمن اینکه پایش های نظارتی و تکالیف خود را دنبال می‌کنند، مواردی که مطالبه می‌شود را نیز در چهارچوب ضوابط و قوانین دنبال می‌کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از مدیران درخواست کرد: کارگروه‌های محیط زیستی در سطح استان خوزستان با یک اولویتی استمرار داشته باشد و موارد با جدیت از سوی استاندار دنبال شود.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا