جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری

دولتی‌ها به نمایشگاه صنایع دستی رفتند


به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه ملی صنایع دستی سی و هفتمین دوره خود را پشت سر گذاشت و امروز آخرین روز از چهارمین روزی است که همه هنرمندان را در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران گردهم آورده است. این نمایشگاه که برعکس سالهای گذشته بسیار با کیفیت برگزار شد، هنرمندانی شرکت کردند که توانسته بودند بهترین آثارشان را به معرض نمایش و فروش بگذارند به همین سبب استقبال از آن هم به خوبی انجام گرفت.

دولتی‌ها هم از این نمایشگاه استقبال کردند به نحوی که رئیس جمهور و بسیاری از اعضای هیأت دولت به دیدن آن تا خیابان سئول رفتند و هر یک قول‌هایی داده و صحبت‌هایی کردند. این نمایشگاه در این روزها برپا شده تا به گفته معاون صنایع دستی، متولیان دولتی سفارش‌های سازمانی خود را برای شب عید کارمندان از همین الان به هنرمندان بدهند. در واقع هنرمندان چهار ماه فرصت دارند تا سفارش‌های خود را تا شب عید آماده کنند.

از این جهت تعدادی از کارکنان هیأت دولت به نمایشگاه رفته و از آن بازدید کردند. از جمله فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت که دیدن این همه زیبایی در نمایشگاه صنایع‌دستی او را به وجد آورد و گفت: در این دوره از نمایشگاه شاهد خلاقیت هستیم. خوشبختانه زنجیره نیز در حوزه صنایع‌دستی در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است و جای خوشحالی دارد که این ابتکار عمل در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی در دستور کار قرار گرفته است.

مهاجرانی ادامه داد: یکی از محورهایی که در صادرات مدنظر ما قرار گرفته، صنایع‌دستی است. دولت به این حوزه توجه دارد چرا که علاوه بر ارزآوری و درآمدزایی، معرفی‌کننده فرهنگ و هویت تاریخی و فرهنگی ما است. دولت به صورت جدی دنبال این موضوع است و امید داریم که جیب هنرمندان صنایع‌دستی همیشه پر باشد.

سخنگوی دولت در ادامه گفت: صنایع‌دستی بسیار ارزشمند است و در دل خود زیبایی‌های بی‌نظیری دارد. دولت آماده کمک و حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی است. انتظارات و توقع هنرمندان صنایع‌دستی کاملاً به جا است و برای تحقق آن‌ها می‌کوشیم.

سند ملی توسعه صنایع‌دستی موجب رونق این حوزه می‌شود/ صادرات مهمترین راه‌کار توسعه صنایع‌دستی است/ نمایشگاه سی‌وهفتم با سال‌های گذشته متفاوت است

همکاری بنیاد شهید و معاونت صنایع دستی

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران هم با حضور در این نمایشگاه گفت: در دوره‌های گذشته از نمایشگاه صنایع‌دستی بازدید کردم اما امثال و در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی شاهد حضور بسیار خوب هنرمندان هستیم که حضورشان نسبت به سال‌های قبل متفاوت است.

وی افزود: بهترین شاخص برای قضاوت هر موضوع، نظر مردم است امروز شاهد هستیم که چهره بشاش و استقبال گرم و بی‌نظیر مردم از این نمایشگاه نشان می‌دهد که سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی نمایشگاه موفقی بوده است.

وی به ابلاغ سند ملی توسعه صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: سند ملی توسعه صنایع‌دستی بسیار اهمیت دارد. خوشبختانه این سند از سوی رئیس‌جمهوری ابلاغ شده و توجه به این سند می‌تواند باعث رونق هرچه بهتر صنایع‌دستی شود. وظایف هر دستگاه در این سند به صورت کامل مشخص و تعیین شده است.

اوحدی به تقویت همکاری بین بنیاد شهید و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: در بنیاد شهید همکاری با معاونت صنایع‌دستی داریم و در مذاکره با مدیران وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به این جمع‌بندی رسیدیم که باهم همکاری کنیم چرا که بسیاری از خانواده‌های شاهد و ایثارگر نیز در حوزه صنایع‌دستی در شهرها و روستاها فعال هستند.

وی بیان کرد: صنایع‌دستی بسیار ویژه است و اگر حمایت خوبی از این صنعت شود می‌تواند موفق باشد. صنایع‌دستی محوری برای انسجام خانواده باشد. در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی شاهد این هستیم که بسیاری از هنرمندان به صورت خانوادگی در غرفه خود فعالیت دارند و این بسیار ارزشمند است.

هنر قابل تحریم نیست

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری گفت: هنر و از جمله صنایع‌دستی مشمول تحریم‌های ظالمانه نیست و دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت امورخارجه می‌توانند به فروش و صادرات آثار تولیدی هنرمندان ایرانی کمک کنند.

جعفر قائم‌پناه اظهار کرد: طراحی غرفه‌ها بسیار زیبا و خلاقانه بود و در طراحی غرفه‌ها از جاذبه‌های گردشگری و آثار فرهنگی تاریخی بهره گرفته بود.

وی یادآور شد: دولت از حوزه صنایع‌دستی حمایت می‌کند. قطعاً برنامه دولت این است که از این صنعت که ارزش‌آفرین است به طور کامل حمایت کند. این حمایت مربوط به دستگاه‌های مختلف است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری افزود: خوشبختانه صنایع‌دستی مشمول تحریم‌ها نیست و وزارت امورخارجه نیز می‌تواند در این باره کمک کند.

وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ استفاده از صنایع‌دستی در دستگاه‌های دولتی افزود: امیدوارم تمام دستگاه‌ها در استفاده از لوازم و وسایل از کالاها و صنایع‌دستی ایرانی که مطابق با فرهنگ کشورمان است بهره ببرند. حتی مردم نیز باید به استفاده از هنرهای سنتی و صنایع‌دستی ایرانی رغبت پیدا کنند. با توجه به اینکه این آثار هرکدام در یک استان تولید می‌شود، استفاده از صنایع‌دستی می‌تواند موجب همبستگی ملی شود و امنیت را نیز به دنبال دارد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا