روز هفتم

دیدار با تندیس های روایتگر


همشهری آنلاین-مژگان مهرابی: قدم به قدم این میدان تعداد قابل توجهی مجسمه جانمایی شده که باعث زیباتر شدن منظر شهری حسن آباد شده است. علاوه مجسمه آتش نشان ها، سردیس آتوسا دختر کوروش کبیر، شیرسنگی، رهگذرهایی که روی صندلی نشسته اند، تندیس ملک المتکلمین یکی از مشروطه خواهان در میدان حسن آباد وجود داشته که بنا به دلایلی معلوم از آنجا منتقل شده و خبری از آن نیست.

میدان حسن آباد

دیدار با تندیس های روایتگر

نشانی: خیابان حافظ، تقاطع خیابان امام خمینی(ره)

نام مجسمه: آتوسا، آتش نشان، شیر سنگی

معرفی: میدان حسن آباد از میدان‌های تاریخی تهران است که به دلیل معماری ویژه، به نمادی از پایتخت تبدیل شده است. مجسمه‌های آتوسا، آتش نشان و شیرسنگی در این میدان نصب شده است.

ملکه هخامنشی در حسن آباد

در ضلع جنوبی میدان حسن آباد و کنار ورودی ایستگاه مترو، مجسمه‌ای از چهره یک ملکه هخامنشی با بالی رنگارنگ در سمت چپ صورتش، ایستاده بر روی سکوی سنگی خودنمایی می‌کند. در ساخت این مجسمه از تندیس اصلی فیروزه رنگی که در موزه ایران باستان قرار دارد، الهام گرفته شده است. این تندیس منسوب به آتوسا دختر کوروش کبیر است که در اسفند ماه سال 1395 هنرمندی به نام آرش غنچه‌پور ماکت آن را به جشنواره هنرهای تجسمی فجر ارائه کرد. طرح مجسمه مورد استقبال داوران قرار گرفت و دستور ساخت آن داده شد. جنس تندیس آتوسا از فایبرگلاس بوده و روی پایه‌ای با روکش سنگ سیاه نصب شده است. ارتفاع مجسمه 2/5 متر و و ارتفاع بالی که در کنار سردیس قرار دارد 5/4 است.

یادبود آتش نشانان

مجسمه آتش نشان در واقع یک تندیس برنزی و بزرگ است که مقابل ایستگاه آتش نشانی میدان حسن آباد قرار دارد. این مجسمه در واقع پیکره 3 مرد آتش نشان در حال اطفای حریق است که در حال نجات یک کودک هستند. تندیس مذکور با هدف قدردانی از تلاش و فداکاری آتش‌نشان‌ها توسط حمید کنگرانی در سال 1390ساخته شد.

دیدار با تندیس های روایتگر

شیر سنگی

«شیر سنگی» یا «برد شیر» مجسمه دیگری است که در این میدان نصب شده است. این مجسمه، هدیه ای گرانقدر از اقوام بختیاری است که با هدف قدردانی و پاسداشت شهدای آتش نشان حادثه ساختمان پلاسکو در اردیبهشت سال 1396 روبروی پایگاه آتش نشانی نصب شد. مجسمه «برد شیر» از جنس سنگ بوده و یک متر طول و 05/1 ارتفاع و 90 سانتی متر عرض دارد. وزان آن 3 تن است. سنگ خام این مجسمه از معدنی در نزدیکی مسجد سلیمان استخراج و توسط استاد علی نوذری ساخته شده است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا