اجتماعی > محیط زیست

رابطه مستقیم بین وضعیت اجتماعی زنان جامعه و محیط زیست



به گزارش ایسنا هادی کیادلیری امروز (۸ بهمن‌ماه) در نشست آموزشی «نقش مطلوب زنان در دستیابی به محیط زیست مطلوب، هم‌اندیشی برای آینده‌ای پایدار» که با حضور شینا انصاری – رییس سازمان حفاظت محیط زیست، زهرا بهروز آذر – معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده و مشاوران زنان و خانواده وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، در خصوص نقش زنان در محیط زیست اظهار کرد: تاریخ ایرانیان نشان می‌دهد اولین گروه‌هایی بودیم که حفاظت را در جنگل بنا کردیم. نگاه ما نسبت به بعضی جوامع دیگر به طبیعت متفاوت بود. مردم ایران از دیرباز اهمیت و احترام ویژه‌ای را برای طبیعت قایل بوده‌اند.

او با اشاره به سوره تین و قسم به تین و زیتون گفت: در دین و اعتقادات ما نیز احترام و اهمیت ویژه ای برای طبیعت قایل هستیم.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وجودچالش‌های زیست‌محیطی در کشور اظهارکرد: با بیلان منفی آب و کاهش بارندگی مواجه هستیم. طی ۵۰ سال اخیر ۲ درجه نیز افزایش دما رخ داده است. ۸۲ درصد از خاک کشور کمتر از یک درصد مواد آلی دارد. مطالعات نشان داده اگر بخواهیم حاصلخیزی زاگرس را بازگردانیم باید ۵۰ درصد درآمد نفت را برای آن هزینه کنیم. ۴۰ میلیون درخت شمشاد را در عرض پنج سال از دست دادیم.

کیادلیری در ادامه گفت: از سال ۱۳۸۳ تا سال ۹۹، روزانه ۵۰۰ هکتار از سطح مراتع و جنگل‌ها به بهانه‌های متفاوت کاسته شده است. شرایط ما نامطلوب و بار مسئولیت ما جدی است. این مشکلی است که همگان با یکدیگر ایجاد کردیم و همگی باید با هم آن را حل کنیم. یک سازمان نمی تواند مسایل را به تنهایی حل کند. در این قسمت نقش زنان بسیار پررنگ است. ۶۵ درصد ارتباط با طبیعت به وسیله ارتباط با زنان است. فرضیه علمی است که زنان اگر بر مسند قدرت بنشینند بهتر از مردان می توانند از زمین حفاظت کنند.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زنان بهتر از مردان می توانند سخنگوی طبیعت باشند. محققان معتقدند طبیعت سرشتی زنانه دارد و میان زن و طبیعت تشابه بسیاری دارد. زنان بیش از مردان از صدمه دیدن طبیعت آسیب می بینند. به عنوان مثال استفاده از کودهای شیمیایی برای زنان خطرناک تر از مردان است.

کیادلیری ادامه داد: در هر جامعه‌ای اگر وضعیت اجتماعی زنان بهتر باشد محیط زیست آسیب کمتری می‌بیند.

او با اشاره به هند و کنیا و جنبش های چیپکو و کمربند سبز به نیروی زنان عادی در روستاها اشاره کرد و گفت: جنبش‌ها بر عوامل فرهنگی و دانش بومی زنان هر منطقه تاکید کرده است.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه زنان هندی دست‌هایشان را به هم دادند و با تشکیل حلقه‌های انسانی به دور جنگل و درختان از آن محافظت کردند اظهار کرد: جنگل‌ها دارای نقش معیشتی است و ساکنان از آن ارتزاق می کنند. جنبش چیپکو در راستای حمایت زنان هندی در مقابل چوب برها از درخت‌ها اتفاق افتاد.

ادامه دارد



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا