جامعه > شهری

زباله‌هایی که پرونده ساز شد؛ اعلام جرم علیه مدیریت سازمان پسماند شهرداری تهران


خبرگزاری مهر گروه جامعه: هفته پیش موضوع انتقال پسماند از ساری به تهران با انتقاد بسیاری از شهروندان تهران و کارشناسان محیط زیست همراه شد.

این موضوع در حالی اتفاق افتاد که پیش از این قرار بود سایت پسماند تهران به خارج شهر منتقل شود ولی خبر رسیده درهای آرادکوه به روی زباله‌های سایر استان‌ها باز شده است. مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه از تأسیسات دفع و بازیافت پسماندهای شهر تهران است که در بخش کهریزک شهرستان ری استان تهران واقع شده‌است. همچنین به طور متوسط روزانه بیش از پنج هزار تن پسماند شهر تهران به این محل منتقل می‌شود که این رقم گاه به هفت هزار تن هم می‌رسد.

ماجرای انتقال زباله از ساری به تهران با وجود انتشار ویدئویی از کامیون‌های حمل زباله حین تردد به مسیر تهران ابتدا توسط برخی در مدیریت شهری تهران مورد تأیید قرار نگرفت و برخی در شهرداری تهران اعلام کردند این مسأله جهت اجرا باید در سازمان مدیریت پسماند مورد بررسی قرار گیرد و قراردادی میان شهرداری تهران و ساری منعقد نشده است.

زباله‌هایی که پرونده ساز شد؛ اعلام جرم علیه مدیریت سازمان پسماند شهرداری تهران

اما پس از چند ساعت از انتشار این خبر رضا محمدی، رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران رسماً انتقال پسماندهای ساری به تهران را تأیید کرد و بیان داشت: مدتی است که مرکز دفن زباله در ساری دچار بحران شده و شیرابه حاصل از آن باعث بروز مشکلات زیست‌محیطی شده است.

وی افزود: تا ١٠ روز زباله‌های ساری با کامیون به تهران منتقل و در آرادکوه دفن می‌شوند تا دستگاه زباله‌سوز این شهر که در مرز پیشرفت فیزیکی ٩٨ درصد است، آماده بهره‌برداری شود.

همچنین فرماندار ری نیز در واکنش به این موضوع به خبرنگاران گفت: «حرفی برای گفتن ندارم و همین را بنویسید».

واکنش چمران به انتقال پسماند از ساری به تهران

موضوع انتقال پسماند از ساری به تهران در صحن شورای شهر هم با واکنش همراه بود و مهدی چمران رئیس شورای شهر خاطرنشان کرد: بنده در مورد ورود پسماند ساری به تهران پرسش کردم و گفتند که قرار است دستگاه زباله‌سوز نصب کنند و چند روز این پسماند به آرادکوه منتقل می‌شود که انتقال صورت گرفت و به پایان رسید و در حال حاضر پسماندی از ساری به آرادکوه نمی‌آید. البته تمام این پسماند به اندازه نصف روز پسماند تهران هم نیست.

زباله‌هایی که پرونده ساز شد؛ اعلام جرم علیه مدیریت سازمان پسماند شهرداری تهران

میزان زباله شهر ساری که برای امحا به تهران آمد، کمتر از میزان زباله یک روز تهران بوده است

عبدالمطهر محمدخاین، سخنگوی شهرداری تهران هم در واکنش به این موضوع بیان داشت: با تدبیری که در دولت قبل انجام شد، قرار بر این شد که یک‌زباله‌سوز در شهر ساری نصب شود تا از وقوع یک بحران آلودگی در این شهر جلوگیری شود. البته شهر ساری پس از چندی با مشکلات زیادی مواجه شد و از شهرهای همجوار برای کمک به امحای زباله‌های این شهر درخواست کمک کرد. میزان زباله شهر ساری که برای امحا به تهران آمد، کمتر از میزان زباله یک روز تهران بوده است.

محمدخانی بیان کرد: امروز حدود ۵۰ هزار مخزن پسماند در تهران وجود دارند که در این دوره از مدیریت شهری بیش از ۲۰ هزار مخزن نوسازی و بازسازی شده است. طی ماه‌های آتی و با گسترش استفاده از نوماند، اوضاع این مقوله بهتر خواهد شد.

زباله‌هایی که پرونده ساز شد؛ اعلام جرم علیه مدیریت سازمان پسماند شهرداری تهران

انتقال پسماند از مازندران به آرادکوه ممنوع شد

حسن عباس نژاد سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران هم در واکنش به این موضوع با تاکید بر اینکه با توجه به مشکلات فعلی سایت دفن پسماند، امکان دفن زباله بیش از حد تعریف شده در آن وجود ندارد، گفت: با ورود محیط زیست و بر اساس تصمیمات نشست فوری مسئولان استان و شهرستان ری در خصوص جلوگیری از ورود پسماند از استان مازندران به سایت دفع پسماند آرادکوه، پیش بینی لازم برای توقف و توقیف خودروهای حمل زباله از این استان با قید فوریت به انجام رسید.

وی اظهار داشت: طی روزهای اخیر خبر انتقال پسماند از استان مازندران به سایت دفع پسماند آرادکوه باعث تشویش افکار عمومی به ویژه شهروندان شهرستان ری و پیگیری و مطالبه‌گری سازمان حفاظت محیط زیست و بویژه اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران به عنوان مرجع نظارتی و دبیر کارگروه مدیریت پسماند استان در کنار سایر دستگاه‌های مسئول و متولی شد.

زباله‌هایی که پرونده ساز شد؛ اعلام جرم علیه مدیریت سازمان پسماند شهرداری تهران

عباس نژاد با بیان اینکه هیچ‌گونه هماهنگی قبلی در این رابطه با محیط زیست صورت نگرفته است، افزود: متولی تصمیم‌گیری در این خصوص، کارگروه مدیریت پسماند بوده و باید این موضوع به طور رسمی در کارگروه مربوطه مطرح و بر مبنای مصوبات اقدام می‌شد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه پذیرش پسماند از سایر استان‌ها مغایر با پهنه بندی مصوب استانداری تهران در خصوص ورود پسماند به سایت آرادکوه است، تصریح کرد: از آنجایی که روزانه حجم وسیعی از پسماند تهران، ری و شمیرانات وارد این سایت شده و این موضوع مشکلات جدی و عدیده محیط زیستی را به همراه داشته و از سوی دیگر سایت دفع پسماند آرادکوه خود نیز دارای مشکلات محیط زیستی است، سیاست‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران بر کاهش میزان ورودی روزانه پسماند و مدیریت صحیح و اصولی وضع موجود، تاکید دارد.

این مقام مسئول ضمن قدردانی از اقدام به موقع مسئولان قضائی استان، بیان داشت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران به محض اطلاع از موضوع، اقدام قانونی را در دستور کار خود قرار داده و در این راستا پرونده قضائی تشکیل و به مرجع قضائی ارجاع شده است.

اعلام‌جرم علیه مسببان انتقال پسماند ساری به آرادکوه

پس از ممنوعیت انتقال زباله از ساری به تهران محمدعلی محمدی؛ رئیس حوزه قضائی کهریزک با تأکید بر اینکه دستگاه قضائی با مسببین انتقال پسماند ساری به آرادکوه برخورد می‌کند، گفت: با توجه به اینکه مجوز حملی برای پسماند ساری به آرادکوه در بخش کهریزک شهرستان ری وجود نداشته لذا حسب قرائن موجود و قطعی و با توجه به اعلام‌جرم محیط‌زیست علیه مجموعه آرادکوه موضوع در حوزه قضائی کهریزک پیگیری می‌شود.

رئیس حوزه قضائی بخش کهریزک در پایان خاطرنشان کرد: دستگاه قضا با توجه به آسیب‌های محیط‌زیستی مجتمع پردازش آرادکوه در بخش کهریزک عزم خود را برای پیگیری موضوع اعلام کرده و قطعاً با مسببین این امر برخورد خواهد شد.

همچنین محمد رستگاری؛ رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان ری نیز در گفتگو با مهر درباره جزئیات اعلام‌جرم علیه مجتمع پردازش پسماند آرادکوه اعلام کرد: با توجه به محرز شدن انتقال زباله ساری به آرادکوه، اعلام‌جرم از سوی اداره محیط‌زیست شهرستان ری علیه سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران و مدیرعامل این مجموعه در دادگاه کهریزک صورت گرفت.

وی افزود: علت اعلام‌جرم صرفاً پذیرش پسماند ساری نیست زیرا اداره محیط‌زیست به‌تمام اقدامات و فعالیت‌های زیست‌محیطی پرونده رسیدگی می‌کند.

رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان ری گفت: دفع پسماند در آرادکوه مناسب نیست و پیش‌ازاین نیز شکایاتی از این مجموعه ثبت شده و آرادکوه در این زمینه متهم شناخته شد اما این بار به علت تداوم مدیریت نامناسب پرونده قضائی تشکیل‌شده است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا