اخبار اجتماعی > بهداشت و درمان

ماه رمضان همه حلیم می‌ فروشند، از تعمیرگاه‌ها تا گل‌فروشی‌ها | ارزان‌فروشی یعنی سم‌فروشی!


همشهری‌آنلاین – پروانه بندپی: هر سال با رسیدن ماه رمضان، بازار آش و حلیم داغ می‌شود و جلوی خیلی از مغازه‌های حلیم‌فروشی صف کشیده می‌شود. در این میان خیلی از اصنافِ غیرمرتبط بدون این که مجوز داشته باشند، در کنار کار همیشگی و معمول خود، انواع آش و حلیم هم می‌پزند و به مردم می‌فروشند. موضوعی که مسئولان وزارت بهداشت هر سال درباره آن هشدار می‌دهند و تاکید دارند که خرید از واحدهای غیرمجاز می‌تواند سلامت را به خطر بیندازد.

خیلی از دستفروش‌ها، گل‌فروشی‌ها، ساندویچی‌ها و حتی تعمیرگاه‌های خودرو در ماه رمضان، بساط آش و حلیم خود را برپا می‌کنند و با قیمت‌های ارزان‌تر از واحدهای مجاز، اما غیر قابل اطمینان از نظر شرایط بهداشتیِ پخت و مواد به‌کاررفته در آنها به دست مردم می‌دهند.

ماه رمضان همه حلیم می‌ فروشند، از تعمیرگاه‌ها تا گل‌فروشی‌ها | ارزان‌فروشی یعنی سم‌فروشی!حسین محمدی، رئیس اتحادیه کباب، آش و حلیم تهران در این زمینه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: خراب شدن حلیم و آش خیلی زود اتفاق می‌افتد و برای همین به مردم توصیه می‌کنیم که به هیچ عنوان این مواد غذایی را از دستفروش‌ها، وانتی‌ها، ساندویچی‌ها، اغذیه‌فروشی‌ها، تعمیرگاه‌های خودرو و … که معلوم نیست تحت چه شرایطی آش و حلیم را می‌پزند و چند ساعت و در چه شرایطی آنها را نگه می‌دارند، خرید نکنند و فقط از واحدهای مجاز که با بنرهای متحدالشکلی روی آنها نوشته شده؛ “عاملین فروش با مجوز رسمی از وزارت بهداشت و اتحادیه” خرید کنند.

رئیس اتحادیه کباب، آش و حلیم تهران می‌گوید: واحدهای غیرمجاز، حلیم و آش را با قیمت ارزان به دست مردم می‌دهند، اما مردم باید بدانند که در حوزه غذا، ارزان‌فروشی یعنی سم‌فروشی. امروز سرطان از سرماخوردگی به ما نزدیک‌تر است و دلیلش هم آلودگی غذاها به دلیل فعالیت غیرمجاز برخی واحدها، کاربرد مواد اولیه بی‌کیفیت و حتی فاسد در آنها و همچنین اضافه کردن رنگ و اسانس‌های مختلف مثل رنگ زعفران به آنها است که همگی رنگ‌های صنعتی هستند. این بلایی است که سر صنایع غذایی ما و بر سر سلامت مردم ما آمده است.

محمدی تاکید می‌کند: نظارت ما روی واحدهای مجاز خیلی دقیق است اما نظارتی روی واحدهای غیرمجاز وجود ندارد و هر اتفاقی بیفتد، ما نمی‌توانیم پاسخگو باشیم. البته امسال با کمک اماکن، وزارت بهداشت و تعزیرات کارگروهی تشکیل داده‌ایم و همه تصمیم داریم ماه رمضان امسال این موضوع را خیلی خوب جلو ببریم تا کسی نتواند با سلامت مردم بازی کند.

ماه رمضان همه حلیم می‌ فروشند، از تعمیرگاه‌ها تا گل‌فروشی‌ها | ارزان‌فروشی یعنی سم‌فروشی!

حلیم را بیشتر از ۲ ساعت نگه ندارید

شاید این نکته خیلی مهم را ندانید، اما حلیم علاوه بر این که لازم است از واحدهای مجاز تهیه شود، نیاز است که خیلی زود هم مصرف شود. چون اگر حلیم چند روز یا حتی چند ساعت در یخچال بماند، مواد نشاسته‌ای آن غیر قابل هضم و نشاسته آن به نشاسته‌ مقاوم تبدیل می‌شود و به دنبال آن ناراحتی‌های گوارشی و نوسان قند خون بروز خواهد کرد.

کارشناسان حوزه سلامت تاکید دارند که حلیم را برای مصرف همان روز تهیه کنید و از نگهداری آن بیشتر از ۲ ساعت در یخچال و حتی فریزر اجتناب کنید.

درضمن برای خرید حلیم سعی کنید با هود از خانه ظرف ببرید؛ ظرف شیشه‌ای یا قابلمه‌. چون ظروف یک‌بار مصرف طَلقی برای مواد غذایی که بیش از ۴۵ درجه سانتی‌گراد دما دارند، بسیار خطرناک است. در میان ظرف‌های یک‌بار مصرف فقط ظرف‌های ساخته‌شده از گرانول پلی‌پروپیلن برای مصرف غذاهای داغ مثل آش و حلیم مناسب است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا