مدیرکل محیطزیست اصفهان: مازوتسوزی در نیروگاه منتظری با مقاومت استان متوقف است
مرجان شاکری در گفتوگو با خبرنگار مهر درخصوص استفاده مجدد نیروگاه شهید منتظری اصفهان از سوخت مازوت با توجه به مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی، اظهار کرد: تا امروز مازوت سوزی در نیروگاه منتظری اصفهان اتفاق نیافتاده است.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه ناترازی انرژی داریم و فشارها زیاد است اما تاکنون مدیریت استان اصفهان در رابطه با استفاده مازوت در نیروگاه منتظری مقاومت کرده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اصفهان همچنین درخصوص پیگیری تأمین نیاز آبی تالاب گاوخونی با گذشت حدود یکسال از آخرین رهاسازی آب به سمت این تالاب، گفت: واقعیت این است که در حال حاضر سد زایندهرود شرایط مناسبی ندارد اما ما همچنان مطالبه حقابه گاوخونی را داریم ضمن اینکه پرونده قضائی تالاب نیز باز است و پیگیر خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار مهر، معاون اجرایی رئیس جمهوری ۱۶ آبان امسال اعلام کرد که در جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا پس از بررسیها و دستور آقای پزشکیان به دلیل آلودگی خاص در مناطق اراک، کرج و اصفهان ناشی از مازوت سوزی (حدود ۱۶ میلیون تن مازوتسوزی) که باعث آلودگی هوا و بیماری میشود، مازوت سوزی در این سه نیروگاه متوقف میشود. همزمان سخنگوی دولت نیز از ممنوعیت مازوت سوزی در این سه نیروگاه در پی دستور رئیس جمهوری خبرداد.
با وجود این شورای عالی امنیت ملی ۳۰ آبان امسال دستور استفاده از سوخت دوم (مازوت) را با توجه به ناترازی انرژی در نیروگاههای کشور صادر کرده است.
پیگیریهای خبرنگار مهر حاکی است علی رغم اینکه تا امروز نیروگاه شهید منتظری ۹.۵ میلیون مترمکعب در شبانه روز گاز مصرف کرده اما مسئول این نیروگاه با استناد به مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی در تلاش برای استفاده از سوخت دوم در این نیروگاه برای تولید برق است که تاکنون با مقاومت استانداری اصفهان مواجه شده است.
در نیروگاه شهید منتظری اصفهان از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ مازوت سوزانده نشد اما با توجه به دستورها و ابلاغیههای صادر شده و با توجه به برودت هوا و ناترازی گاز، در سال ۱۴۰۰ به مدت یک و نیم ماه، در سال ۱۴۰۱ به مدت ۲ ماه و در سال ۱۴۰۲ نیز به مدت محدودی در اسفند ماه در نیروگاه مذکور از این سوخت جایگزین استفاده شد.
این نیروگاه که در شمال غرب شهر اصفهان قرار دارد در زمان حاضر دارای هشت واحد هر کدام با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات و در مجموع با ظرفیت یکهزار و ۶۰۰ مگاوات تولید انرژی برق است.
کلانشهر اصفهان در طول سال بهویژه در فصل سرما با معضل آلودگی هوا مواجه است که استفاده از سوخت جایگزین در برخی واحدهای صنعتی در زمستان این موضوع را تشدید میکند؛ بههمین دلیل همواره مسئولان استان درخواست داشتهاند که شرکت ملی گاز و وزارت نفت با توجه به شرایط خاص آلودگی هوای این خطه بهگونهای برنامهریزی کنند که تأمین گاز نیروگاه شهید منتظری در اولویت قرار بگیرد تا ناچار به استفاده از مازوت نشده و آلودگی شهر تشدید نشود.
نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان حدود ۵۰ درصد از انرژی برق مورد نیاز استان و ۳.۳ درصد برق شبکه سراسری کشور را تأمین میکند.