اخبار اجتماعی > جامعه

مرزبانان شهید بازگشتند | روایت‌های فراموش شده از حمله تروریستی ۱۳۸۷



همشهری آنلاین- لیلا شریف: پرونده این حمله تروریستی در سال ۱۳۸۷به مهم‌ترین اتفاق سیاسی کشور تبدیل شده بود و با وجود تلاش‌های‌ بسیار برای آزادسازی گروگان‌ها، ماجرا به شکل دیگری رقم خورد. حالا چند هفته‌ای می‌شود که خبر بازگشت ۹شهید تفحص شده در بیابان‌های پاکستان، به خانواده آنها رسیده و پس از سال‌ها فرصتی برای آخرین دیدار مهیا شده است.

آخرین دیدار با فرزند شهید

پیکر این ۹شهید که ۴ نفر از آنها کادری و ۵نفر سرباز بودند، بالاخره در آغوش مادران و پدران چشم انتظارشان جای گرفت؛ مادران و پدرانی که هر لحظه این ۱۶سال، نام فرزندشان را نجوا کردند تا شاید اندکی از تاریکی این انتظار کم شود؛ اما رنج این دیدار بعد از سال‌های دوری، نشان می‌دهد که داغ این جوانان شهید هنوز تازه است. هر کدام از این شهدا بعد از برگزاری مراسمی در معراج شهدا، راهی شهرهای خود شده‌اند تا مردم استان‌های سیستان و بلوچستان، فارس، خراسان رضوی و اردبیل باز هم برای جوانان شهید خود، سنگ تمام بگذارند.

حمله تروریستی چطور رقم خورد؟

۲۴خرداد سال ۱۳۸۷نقطه آغاز داستان شهادت نیروهای مرزبانی است؛ آنطور که سرهنگ پاسدار احمد طاهری، معاون هماهنگ‌کننده فرماندهی انتظامی استان سیستان و بلوچستان، یک روز پس از گروگانگیری پاسگاه شمسر سراوان (۲۵خرداد) گفت که« گروهی از اشرار و عوامل وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی خارج از کشور در کمین غافلگیرانه، کارکنان ناجا را در ساعت ۲بامداد گروگان گرفته‌اند و آنان را ساعت ۵صبح به کشور پاکستان انتقال داده‌اند.» هر چند از همان ساعت‌های اولیه عملیات نجات گروگان‌ها در دستور کار قرار گرفت اما این خانواده‌ها بودند که در گرداب اخبار راست و دروغ گرفتار شدند و نمی‌دانستند چه واقعه تلخی برای این سربازان وطن رخ داده است.

نام‌هایی که ماندگار شدند

تا همین چند هفته پیش که خبر تفحص پیکر ۹شهید مرزبانی در خاک پاکستان رسانه‌ای شد، کمتر کسی در ذهنش ردی از نام این جوانان جان برکف داشت اما این روزها همه از جوانانی صحبت می‌کنند که در مظلومیت و به‌دست نیروهای تروریستی سر از بدنشان جدا شد و بی‌نام و نشان در بیابان‌های پاکستان به خاک سپرده شدند. در سال ۱۳۸۷و درست زمانی که امیدها برای نجات این گروگان‌ها ناامید شده بود، خبرها و تصاویر نشان از کشتار بی‌رحمانه این شهدا داشت؛ اما اطلاعیه روزهای اخیر مرزبانی سیستان و بلوچستان نیز بار دیگر این موضوع را تأیید می‌کند:«این نظامیان بی‌دفاع تیر خلاص خورده و سر از بدنشان جدا شده و در بیابان‌های داغ پاکستان دفن شدند.» شهیدمحمد پیری، شهیدجواد حسن‌زاده، شهید عیسی پودینه، شهید میثم زارع، شهید علیرضا زارع، شهید علی خیده، شهید محسن ایران‌نژاد، شهید رضا راهداری و شهید حسن صفری ۹شهیدی هستند که پس از ۱۶سال به شکلی دیگر یاد سربازان وطن را زنده کرده‌اند.

روزشمار روایت‌های فراموش شده

مسئولان مرزبانی سیستان‌وبلوچستان، نمایندگان مجلس و نیروی انتظامی هرکدام به شکلی برای پیگیری وضعیت گروگان‌ها، دست به‌کار شده بودند و نیم نگاهی به اخبار منتشر شده در رسانه‌ها، روایت‌های فراموش شده‌ای از سال ۱۳۸۷ را زنده می‌کند. لازم به ذکر است که سمت‌ها برای آن زمان است.

*۲۶ خرداد

سردار قاسم رضایی، فرمانده مرزبانی ناجا: پرسنل گروگان‌گرفته شده ناجا در سراوان، پس از ربوده شدن به کشور پاکستان برده شده‌اند؛ بنابراین ما این کشور را مسئول پیگیری قضیه می‌دانیم.

*۲۹ خرداد

محمدزاده فراهانی، معاون سیاسی_ اجتماعی استاندار سیستان‌وبلوچستان: طبق ادعاهای مکرر عبدالمالک ریگی از طریق صدور بیانیه‌های مختلف، گروگان‌گیری پرسنل ناجا، توسط گروهک تروریستی موسوم به «جندالله» صورت گرفته است.

*۷ تیر

سردار احمدی مقدم، رئیس پلیس کشور: براساس مصاحبه‌ای که از شبکه العربیه پخش شد، گروگان‌گیران درخواست دارند که ۲۰۰نفر از زندانیانی که ادعا می‌کنند از گروه آنها هستند، آزاد شوند.

*۱۵ آذر

سردار احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی: پس از بررسی‌ها و انجام تحقیقات ویژه، شهادت گروگان‌ها توسط گروهک تروریستی جندالله برای ما قطعی شد .بررسی این موضوع همچنان ادامه دارد و علاوه بر این، مسئولان مربوطه، موضوع تحویل پیکر شهدا را از طریق رایزنی در دست بررسی دارند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا