اجتماعی > جامعه، شهری

هوشمندی سازی؛ راه حل تمرکز زدایی از تهران/ مشکلات عدیده تهران را شهرداری به تنهایی نمی‌تواند حل کند



احمد صادقی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید مجدد بر هوشمندی سازی به عنوان راه حل تمرکز زدایی از تهران، اظهار کرد: از مواردی که می‌توان در استانهای مربوطه تمرکز کرد و واقعاً ضرورت ندارد و نباید در تهران باشند؛ به عنوان مثال دفاتر مرکزی شرکت‌های نفتی است که در جنوب، خوزستان و نقاط مختلف کشور قرار دارند و تمام عملیات میدانی آن‌ها هم در همان مکان است؛ این در حالیست که یک دفتر مرکزی به اندازه دو وزارتخانه در تهران دارند و واقعا ضرورت ندارد که این اتفاق بیوفتد.

بیشتر بخوانید:

به‌ جای تمرکززدایی مشکلات پایتخت را حل کنیم

موازنه شاخص‌های شهری پایتخت با تمرکززدایی

وی ادامه داد: در بخش پزشکی میزان سفر به تهران را می‌بینید؛ آیا امکان این موضوع نیست که حل شود؟ برخی عمل‌های جراحی در شیراز بهتر از تهران انجام می‌شود و ضرورتی ندارد در تهران کار پزشکی صورت بگیرد. همان اتفاقی که در شیراز اتفاق افتاد، می‌تواند در خیلی مراکز دیگر استان‌ها نیز اتفاق بیوفتد و خیلی کمتر به شهر تهران مراجعه شود.

صادقی درباره ورود خودروهای پلاک‌های شهرستان به تهران نیز گفت: از نظر تکنولوژی امکان کنترل وجود دارد و بایستی عوارض ورود نیز متفاوت باشد. کسی که با خودروی شخصی پلاک غیر تهران که عوارضش را در شهرستان پرداخت کرده، به اینجا می‌آید و برای اشتغالش فعالیت می‌کند و متأسفانه در این زمینه شهرداری و راهور ساماندهی خوبی نداشته‌اند و این اقدام می‌تواند تاثیرگذار باشد.

وی با اشاره به مسئله انتقال پایتخت اظهار کرد: این موضوع در ادوار مختلف مطرح بوده و حتی به قبل انقلاب هم برمی‌گردد؛ در ادوار مختلف، این مسئله مطرح شد که یک پایتخت دیگری غیر از تهران داشته باشیم تا بار روی سایر شهرها در ارتباط با مباحث اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و دیگر موارد تقسیم شود و این‌ نوع مدل در دنیا این اتفاق افتاده و میوفتد.

عضو شورای شهر تهران افزود: ما شاهد نمونه‌های موفق در این موضوع هم هستیم. کشورهایی که پایتخت اداری خود را تغییر دادند و به هر حال به یک پایداری خوبی رسیدند و در اصل تمرکز زدایی از پایتخت می‌تواند به توسعه کشور کمک کند، هیچ حرفی نیست؛ اما بایستی بر اساس یک برنامه علمی، مطالعات دقیق و مطالعات اجرایی این اتفاق بیوفتد.

وی تصریح کرد: اما در این میان چند نکته برای ما وجود دارد. آیا بحث پیشینه مطالعاتی تمرکز زدایی و یا انتقال پایتخت صورت گرفته یا خیر؟ اگر انجام نشده، چه قسمتی از بار روی دوش پایتخت قرار است منتقل شود؟ آیا هزینه‌های انتقال پایتخت برآورده شده یا خیر؟ آیا روی شهر جایگزین این انتقال مطالعات دقیق انجام شده است یا خیر؟ یک مدت بحث سمنان مطرح بود. بعد نام مکران مطرح شد و بعد یک عده‌ای گفتند قزوین است. یک زمان دیگر می‌گویند باید به صحرایی برویم و یک جایی را از نو بسازیم. آیا زیرساخت‌های انتقال فراهم شده است یا خیر؟ به نظرم به این سوالات خوب پاسخ داده نشده است.

صادقی با بیان این‌که به جای مطالعات دقیق، بیشتر نظریات سیاسی با این بحث عجین می‌شود، گفت: در وضعیت فعلی کشور ما تمرکز زدایی و یا انتقال پایتخت به چند دلیل نمی‌تواند مشکل‌گشای شهر تهران باشد و امکان‌پذیر نیست. این کار هزینه‌های هنگفتی دارد و بحث‌های بسیار مهمتری نسبت به این مباحث داریم و نباید از اولویت‌های دیگر دور شویم.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: با چند کار می‌توانیم مشکلات فعلی تهران را به حداقل برسانیم. نامه‌ای هم به آقای رئیس جمهور نوشتم که مشکلات عدیده تهران را شهرداری به تنهایی نمی‌تواند حل کند و یک عزم ملی و یک اعتبار سنگین می‌خواهد. تمرکززدایی از پایتخت هزینه سنگینی دارد و می‌توانیم یک بخشی از هزینه‌های زیاد آن را برای حل مشکلات تهران هزینه کنیم.

وی با اشاره به تمرکز و کار در حوزه برقی‌سازی گفت: اکنون نهضت برقی‌سازی را راه انداختیم؛ یکی از مهمترین مشکلات تهران، ترافیک و آلودگی هواست و به جای هزینه سرسام‌آور تمرکز زدایی و انتقال پایتخت، می‌توانیم با عزم ملی مشکلات را حل کنیم. در این صورت هم بحث جمعیت‌پذیری درتهران می‌تواند بیشتر شود و هم زندگی در آن سهل و آسان‌تر باشد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا