واکنشها به ترور دو قاضی؛ نیروهای امنیتی و انتظامی مامور به پیگیری
به گزارش ایسنا و بر اساس توضیحات مقامات مسئول در قوه قضاییه ساعت ۱۰ تا ۱۰:۴۵ صبح دیروز؛ ۲۹ دی ۱۴۰۳ ، یک فرد مسلح به سلاح کمری در دیوان عالی کشور وارد اتاق دو تن از قضات با سابقه دیوان عالی کشور؛ رازینی و مقیسه که پروندههای مهمی را در رابطه با مسائل امنیتنی رسیدگی میکردند، شده و اقدام به ترور کرده است. او بلافاصله بعد از اقدام به ترور از شعبه خارج شده و در حال فرار خودکشی کرده است.
یکی از محافظین رییس شعبه هم در این جریان زخمی شده است.
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در بخشی از گفت وگوی ویژه تلویزیونی شنبه شب درباره جزئیات ترور قضات دیوان عالی کشور اظهار کرد: دو قاضی، هدف دار ترور شدند. فرد مستخدمی که ترور را انجام داده است، از مدتی پیش از برخی شعب سوال می کرده که شما به پرونده منافقین رسیدگی می کردید؟ او به سوابق دادگاه انقلابی رسیده و آن ها را شناسایی کرده بود.
وی ادامه داد: او دو قاضی را شهید می کند و می رود طبقه دیگر که قاضی دادگاه انقلاب را ترور کند اما او نیامده بود. او همچنین موفق نمی شود قاضی سوم را ترور کند ولی در هنگام ترور از منافقین صحبت کرده و شعار می دهد که نشان می دهد هدفدار آمده است.
پورمحمدی در بخش دیگر از سخنان خود افزود: باید بررسی شود که آیا از بیرون به او خط مشخصی برای افراد مشخص داده شده یا به او گفتند قضات داگاه انقلاب را ترور کند.
وی با بیان اینکه «حتما منافقین در این حادثه دست دارند»، گفت: برخی مواقع آنها طراحی کرده و تیم می فرستند و بعضی وقت ها آدرس کلی می دهند که به هواداران خود می گویند در فلان منطقه افراد خطرناکی هستند و اگر می توانید کاری کنید. آنها یک هدف دارند و دنبال زدن ارکان نظام و چهره های اصلی ارکان نظام هستند تا سایرین دیگران بترسند و جا بزنند ولی ما باید به مردم و نیروهای خود افتخار کنیم.
****
در پی ترور حجت الاسلام والمسلمین رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت الاسلام والمسلمین مقیسه رییس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور و شهادت ایشان، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در بخشی از پیام تسلیتی به همین مناسبت نوشتند: «شهید رازینی در گذشته نیز در معرض سوء قصد بدخواهان قرار گرفته و سالها رنج جانبازی را تحمل کرده بودند. دو برادر گرامی ایشان قبلاً به شهادت رسیدهاند.»
همچنین مسعود پزشکیان رئیسجمهور در بخشی از پیام خود نوشت: « بیشک راه و مسیر روشن این قضات پرتلاش و باسابقه دیوان عالی کشور که همه عمر خود را وقف تحقق مقابله با جرایم گوناگون علیه امنیت ملی و دفاع از حقوق ملت کردند، با قوت تداوم خواهد یافت و خللی در روند اجرای عدالت در کشور ایجاد نخواهد شد. از نیروهای امنیتی و انتظامی اکیداً میخواهم در اسرع وقت با بررسی ابعاد و زوایای این حرکت مذموم، نسبت به معرفی آمران و عاملان آن، اقدامات لازم را به عمل آورند.»
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم در بخشی از پیام خود نوشت:«شهید گرانقدر رازینی از رزمندگان دفاع مقدس و از چهرههای خدمتگزار در مسئولیتهای متعدد از جمله نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، ریاست دادگاه ویژه روحانیت، ریاست دیوان عدالت اداری، ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح و از قضات انقلابی و شجاع قوه قضاییه بود که پیش از این نیز در یک حادثه ترور به فیض جانبازی نائل آمده بود و شهید مقیسه نیز از رزمندگان دوران دفاع مقدس بود که در مناصب قضایی و رسیدگی به پروندههای مبارزه با جرائم علیه امنیت ملی و اخلالگران نظم و اقتدار کشور کارنامهای درخشان داشت.
این خادمان ملت پیشتر نیز بارها مورد تهدید، سوءقصد و مجروحیت از سوی تروریستهای کوردل قرار گرفته بودند، اما هیچگاه از تعهد و وظیفه خویش نسبت به تحقق آرمانهای عدالتخواهانه نظام جمهوری اسلامی نکشیدند. ازم است نهادهای امنیتی و انتظامی به فوریت نسبت به بررسی ابعاد این حادثه اقدام نمایند. همچنین کمیسیونهای قضایی و حقوقی و امنیت ملی مجلس نیز با بررسیهای لازم، گزارشی از آن را به نمایندگان ملت ارائه کنند.»
همچنین حجتالاسلام محسنی اژهای رئیسقوه قضاییه برای قضات شهید نوشت: «این دو شهید عدلیه طی سالیان دراز خدمت در دستگاه قضا، پیوسته در خط مقدم تحقق عدالت و استیفای حقوق مظلومین از ظالمان و فاجران و تبهکاران بودند و لحظهای در محاکمه و مجازات تروریست ها ، جاسوسان، قاتلان مردم و تهدیدکنندگان امنیت شهروندان، دچار سستی و فترت نشدند. این دو قاضی شهید، در مقام قضا و احیای حقوق مردم، قاطعیت، شجاعت و صراحت داشتند و همین امر، ناکثان و منافقان را ناخوش میآمد. شهیدان رازینی و مقیسه حقیقتاً از مؤمنان راستین به انقلاب اسلامی و مکتب امامین انقلاب و از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند؛ آنان بواسطه احکام قاطعشان در قبال تروریستهایی که دستانشان آغشته به خون پاک مردم ایران بود، همواره مورد حقد و کینه دشمنان بودند.»
در بخشی از پیام محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور هم میخوانیم:« ضمن محکوم کردن این اقدام تروریستی، شناسایی عوامل پشت پرده این سوء قصد در کمترین زمان ممکن توسط نهادهای امنیتی و اطلاع رسانی دقیق درخصوص اهداف پیدا و پنهان این اقدام تروریستی خواسته همگان از جمله دولت وفاق ملی است.»
سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در بخشی از پیامی که خظاب به حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه صادر کرده، نوشته است: «این اقدام شوم که دو تن از خادمان انقلاب و ملت ایران را هدف قرار داد نشان از کینه و عصبانیت ضد انقلاب و دشمنان قسم خورده میهن اسلامی از اجرای قاطعانه عدالت و احکام الهی بر مفسدان و جنایتکارانی که دستهای ناپاکشان بر خون ایرانیان و خدمتگزاران صادق و مصمم نظام و میهن اسلامی آلوده است، داشته و هرگز نخواهد توانست بر اراده پولادین تعهد مقدس قضات مومن، قانون مدار و عدالت محور عزیز تاثیر گذارد، بلکه ایمان و باور آنان در پیمایش این مسیر خطیر را تعمیق خواهد بخشید.»
همچنین سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در بخشی از پیام تسلیت خود برای شهادت دو قاضی برجسته دیوان عالی کشور نوشت: «پیشینه انقلابی و عملکرد قاطعانه و دیرینه این عزیزان در مسند قضا و قضاوت به ویژه مواجهه قاطعانه آنان با تروریستهای خون آشام و ضد خلق، با فرجام پر خیر و پاداش بزرگ شهادت همراه و منشوری درس آموز را فراروی ادامه دهندگان راهشان در قوه قضاییه کشور قرار داده است. به روح پرفتوح شهدای عدلیه درود میفرستم و از درگاه خداوند متعال همجواری آنان با سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و ثبات قدم مجاهدان دستگاه قضای کشور در اقامه قسط و عدل در جامعه اسلامی و مبارزه با مفسدان و خیانتکاران به ایران و ایرانی را مسئلت میجویم.»
آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم ضمن محکومیت این اقدام تروریستیدر بخشی از پیام خود نوشت: «شهادت این قضات شجاع و انقلابی را خدمت مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، ریاست محترم قوه قضائیه و جامعه قضایی کشور تبریک و تسلیت عرض مینمایم و از خداوند متعال برای این شهدای گرانقدر علو درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسألت دارم.»
محمد مخبر مشاور و دستیار مقام معظم رهبری هم در بخشی از پیام خود آورده است: «این عزیزان همواره در مسیر انقلاب، عدالت و حقطلبی گام برداشتند و جان خود را در این راه مقدس فدا کردند و به فیض شهادت نائل آمدند. یقیناً شهادت این دو قاضی وظیفهشناس، ثلمهای عظیم برای جامعه قضایی و مردمان عدالت طلب ایران عزیز است.»
حجتالاسلام والمسلمین موسی پور نماینده ولی فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هم در بخشی از پیام خود نوشت: «شهادت مظلومانه دو قاضی شجاع، شریف و خدوم، حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی و حجتالاسلام والمسلمین محمد مقیسه، به دست مزدوران جریانهای نفاق و دشمنان عدالت و امنیت ملت ایران، جنایتی ننگین و مصداقی از خباثت عوامل پلید دشمنان این مرز و بوم است.این دو شهید والامقام، سالها در سنگر عدالت، مدافع حقوق ملت و ارزشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی بودند و در مسیر مبارزه با جریانهای تروریستی و فتنهگر، همواره سدی استوار در برابر دشمنان اسلام و ایران ایجاد کردند. شهادت این عزیزان، گواه روشنی بر بغض و کینهای است که نظام سلطه و عوامل پلید آن نسبت به خادمان راستین ملت ایران دارند.»
هم چنین احمد زیدآبادی روزنامهنگار در بخشی از مطلبی که در کانال تلگرامی خود با اشاره به خبر ترور دو قاضی دیوان عالی کشور منتشر شد، تاکید کرد: ترور از سوی هر کسی، علیه هر کسی و با هرانگیزهای، لازم است بهطور یکپارچه محکوم شود.
علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیسجمهور هم در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هر وقت روزنهای از امید و گشایش برای حل مسائل پدیدار میشود، بدخواهان ایران با خشونت و بهطور هدفمند و منافقانه اقدام به ترور با عملیات خونین همانند آنچه که امروز با ترور در قوه قضاییه اتفاق افتاد، میکنند. مردم ایران همواره تنفر خود را از این تروریستهای وابسته ابراز کردهاند. هوشمندی همگانی، این توطئهها را در ادامه روند همدلی ایرانیان خنثی میکند.»
ادامه دارد ….