واکنش عجیب اورژانس به جنجال دستدرازی در آمبولانسها | وجود تعدادی متخلف بین پرسنل غیرطبیعی نیست | متخلفان به کار برگشتهاند؟
به گزارش همشهری آنلاین، تعرض چند تکنیسین سازمان اورژانس به بیماران در آمبولانس خبری است که این روزها در برخی رسانهها منتشر شده و این سوال را در ذهن مخاطبان ایجاد میکند که روند نظارت بر عملکرد آمبولانسها چگونه است و در صورت بروز هرگونه مشکلی، با قانونشکنان چه برخوردی صورت میگیرد؟
بابک یکتاپرست سخنگوی سازمان اورژانس کشور در این باره گفت: سازمان اورژانس ۲۹ هزار پرسنل در سراسر کشور دارد که سالانه ۶ میلیون مأموریت حضوری و ۲۰ میلیون خدمت تلفنی ارائه میدهند و تمام این پرسنل نیز با آزمون استخدامی وارد سازمان شدهاند.
وی افزود: اکثریت نیروهای ما با کمترین میزان حقوق و امکانات، در شرایط سخت و غیرقابل کنترل، شیفتهای خود را میگذرانند و سعی میکنند و بهترین خدمات را به بیماران و همراهانشان ارائه کنند. اینکه از بین ۲۹ هزار نفری که در سازمان مشغول کارند تعدادی از افراد استخدامشده نیز بیمار باشند و دست به اقداماتی مجرمانه بزنند، در سازمان اورژانس نیز همانند سایر سازمانها امری غیرطبیعی نیست، اما قطعا با آنها قاطعانه برخورد میشود.
این مسئول تأکید کرد که «خط قرمز سازمان اورژانس، حریم شخصی بیمار است.»
- واکنش تند به اخبار تجاوز در آمبولانسها | بازگشت به کار متجاوزین صحت دارد؟
- شوک اورژانسی در خلأ شفافسازی | چرا پرسنل متخلف اورژانس دوباره به سر کار خود برگشتند؟
- چقدر از حقوق خود در آمبولانس اطلاع دارید؟
مردم به پرسنل آمبولانس ما بدبین شدهاند
سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متأسفانه مدتی است اخباری مبنی بر تعارض به بیماران در آمبولانسها دست به دست میشود که این امر باعث شده است مردم نسبت به پرسنل ما بدبین شوند و خدمات خوب آنها را فراموش کنند. همچنین این امر باعث دلسرد شدن نیروهای پر تلاش و خوب سازمان شده است.
یکتاپرست درباره برخورد با این متهمان نیز گفت: در صورت مواجه شدن با هر قانونشکنی، سازمان اورژانس پس از اطمینان حاصل کردن، فرد را تعلیق و اخراج میکند و قطعا دیگر در این سازمان جایی برای این افراد وجود نخواهد داشت. همچنین متهم به دستگاه قضائی معرفی میشود تا بر اساس جرم خود، مجازات شود.
راهاندازی آمبولانس کاملا زنانه
یکتاپرست گفت: ما برای جلوگیری از وقوع این اتفاقات اقدامات بسیاری انجام دادهایم. به عنوان مثال، ما اورژانس بانوان را راهاندازی کردهایم که در تهران ۷ آمبولانس و در سراسر کشور ۱۷ آمبولانس کاملا زنانه در حال خدمترسانی هستند. همچنین ۴۰۰ دانشجوی فوریتهای پزشکی خانم نیز در حال فارغالتحصیلی هستند که به زودی وارد سیستم درمان میشوند و به تعداد پایگاههای اورژانس بانوان ما اضافه میشود.
وی در پاسخ به این سوال که نصب دوربین در آمبولانس برای نظارت بر عملکرد تکنیسینها به کجا رسید، افزود: ما ۲ سال است که در سازمان درگیر این طرح هستیم، اما به دلیل برخی دلایل شرعی، اخلاقی و قانونی، نصب دوربین در کابین آمبولانسها به نتیجه نرسیده است.
این مسئول اظهار کرد: به عنوان مثال، مطرح میشود که ممکن است بیماران که در حال خودشان نیستند و شرایط پوشش آنها مناسب نیست، فیلمی از آنها ضبط شود که مناسب نباشد. درست است که میشود از خانمها برای بررسی این فیلمها استفاده کرد، اما سوال اینجاست اگر این سیستم حتی با اقدامات امنیتی بالا نیز هک شود و اینگونه فیلمها در اختیار افراد سودجو قرار گیرد، چه کسی میتواند مسئولیت آن را برعهده بگیرد؟
اقدامات انجامشده درباره تخلفات
سخنگوی سازمان اورژانس کشور درباره اقدامات دیگر این سازمان برای نظارت بر عملکرد افراد ادامه داد: ما شماره ۱۹۰ برای ثبت شکایات و پیشنهادها از آمبولانسها را داریم و تمام موارد مطرحشده در این سیستم سریعا رسیدگی میشود، اما هیچکدام از این ۳ مورد مطرح شده، با این سامانه تماسی نداشتهاند و مستقیما به مرجع قضائی شکایت کردهاند. به همین دلیل ما در جریان این روندها نبودیم، اما بلافاصله پس از تایید شدن موارد، همه افراد تعلیق و اخراج شدند.
یکتاپرست با اشاره به اقدام دیگر سازمان اورژانس برای تخلف مأموران اورژانس گفت: تمام آمبولانسهای ما مجهز به جیپیاس هستند و در مرکز رصد میشوند، به همین دلیل نمیتوانند از محدوده خارج شوند و به لوکیشنهای دیگر بروند.
پاسخ به ۴ ادعای مطرح شده/ آمبولانس داروی بیهوشی دارد؟
یکتاپرست در پاسخ به برخی ادعاهای مطرحشده اظهار کرد: در برخی ادعاها مطرح شده که قربانیان توسط پرسنل اورژانس بیهوش شدهاند در حالی که ما در آمبولانسها اصلا داروی بیهوشی نداریم چراکه این دارو مخصوص اتاق عمل است و قطعا در کابین آمبولانس کسی را جراحی نمیکنند.
وی افزود: دومین مورد این است که گفته میشود این افراد مجددا به کار بازگشتهاند، در حالی که این مسأله نیز اصلا صحت ندارد و این افراد سابقهدار قطعا در سازمان اورژانس دیگر جایی نخواهند داشت و اخراج میشوند. اما اگر آنها در بخشهای دیگر درمانی مشغول به کار شدهاند، این مسأله در حیطه اختیارات سازمان ما نیست.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: سومین مورد این است که گفته میشود مقدار مجازات تعیینشده برای این افراد نیز کافی نبوده که این مسأله نیز مربوط به دستگاه قضا بوده و ما نمیتوانیم در این باره اظهار نظر کنیم.
وی گفت: چهارمین موردی که ذکر شده این است که این تکنیسینهای متخلف عمدا مسیر را طولانی کردهاند که این مسأله نیز برای موارد اخیر صحت ندارد، زیرا ما تکتک آمبولانسها را زیر نظر داریم و موقعیت آنها هر لحظه رصد میشود، پس نمیتوانند از مسیر درست خارج شوند. همچنین اگر در نقطهای زیادی معطل بمانند به آنها تذکر داده میشود.
این مسئول افزود: به عنوان مثال، اگر آمبولانسی چند دقیقه بیش از حد مجاز مقابل بیمارستان متوقف شود، از مرکز مانیتورینگ با آنها تماس گرفته میشود و علت توقف بیجا پرسیده میشود. ضمن اینکه سریعا به آنها مأموریت بعدی محول میشود.