ویتامین C این میوه دو برابر پرتقال
به گزارش همشهریآنلاین کیوی، میوهای سرشار از ویتامین C است که مصرف آن تأثیرات مثبتی بر تقویت سیستم ایمنی و درنتیجه بر سلامت ما دارد. به خصوص در زمستان که فصل شیوع بیماریهای ویروسی است و سیستم ایمنی افراد ممکن است در بازههایی تضعیف شود.
دادههای موجود حاکی از این است که در هر ۱۰۰ گرم کیوی حدود ۹۲٫۷ میلیگرم ویتامین C وجود دارد که این مقدار بیشتر از ویتامین C موجود در پرتقال (۵۳٫۲ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم) است.
ویتامین C نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی، از سلولها در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت میکند. بنابرابن مصرف منظم کیوی میتواند به پیشگیری از بیماریهای مزمن و تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
علاوه بر ویتامین C، کیوی حاوی ویتامینهایی مانند ویتامین A و ویتامینهای گروه B مثل B۱، B۲ و B۳ است که هر کدام نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارند. دانههای سیاه کیوی نیز حاوی ویتامین D هستند که برای سلامت استخوانها ضروری است.
کیوی از میوههای کمکالری محسوب میشود؛ در هر ۱۰۰ گرم کیوی حدود ۴۷ کالری وجود دارد. بنابراین برای افرادی هم که به دنبال کاهش وزن یا کنترل وزن خود هستند، گزینهای مناسب محسوب میشود. کیوی همچنین منبع خوبی از پتاسیم است. مقدار پتاسیم این میوه از موز هم بیشتر است.
بیشتر بخوانید؛
-
کمبود کدام ویتامینها باعث خستگی میشود؟
-
بهترین زمانِ مصرف ویتامینها و مولتی ویتامینها
-
۳ ویتامین مهم برای خلاص شدن از چشمهای خسته
-
۳ ضرر زیادهروی در مصرف ویتامین C برای سلامتی
نکته جالب این است که پوست کیوی هم قابل خوردن است و حاوی فیبر، فولیک اسید، فولات و ویتامین E است. مصرف کیوی به همراه پوست می تواند محتوای فیبر آن را تا ۵۰ درصد، فولات را تا ۳۲ درصد و تراکم ویتامین E را تا ۳۴ درصد نسبت به زمانی که تنها گوشت این میوه مصرف میشود، افزایش دهد. درضمن جالب است بدانید که تراکم آنتیاکسیدانها در پوست کیوی بیشتر از گوشت این میوه است. البته قبل از مصرف باید کیوی را خوب شستوشو دهید تا بافت کرکی آن از بین برود یا اصطلاحا پرزهای آن کم شود.
با آن که کیوی، یک میوه مهم برای تقویت سیستم ایمنی محسوب میشود، اما افراد مبتلا به آلرژی غذایی باید مراقب باشند. کارشناسان تاکید دارند افرادی که به میوههایی مثل موز و آناناس آلرژی دارند، ممکن است به کیوی هم حساسیت نشان دهند. این حساسیت میتواند باعث خارش شدید زبان، دهان و گلو، تورم زبان، گلو و لبها، بثورات پوستی، مشکلات گوارشی، بروز کهیر در دستها، خارش دستها و حتی مشکلات تنفسی شود.
دلیل آلرژیزا بودن کیوی در برخی افراد، وجود پروتئینهای خاصی در آن است که سیستم ایمنی بعضی از افراد، آن را به اشتباه مضر تشخیص میدهد و به مقابله با آن برمیخیزد. در این میوه ۱۳ ماده حساسیتزا شناسایی شده که از این تعداد ۵ ماده به عنوان مواد حساسیتزای اصلی تعریف میشوند.
البته میزان بروز حساسیت به کیوی در افراد مختلف بسیار متفاوت است. با این حال اگر سابقه آلرژی دارید، بهتر است اول، مقدار کمی از آن را تست کنید تا واکنش بدن خود را بسنجید. اگر بدنتان حساسیت نشان داد، حتما با پزشکتان مشورت کنید.