روز هفتم

کدام کاخ‌های تاریخی سعدآباد برای گرفتن عکس یادگاری مناسب اند؟


همشهری – سعیده مرادی: کاخ‌هایی مانند کاخ بهمن که این روزها در اختیار مدیریت مجموعه قرار گرفته است. یا کاخ غلامرضا پهلوی که تبدیل به کتابخانه شده و … این بناهای تاریخی با وجودی که درهای‌شان به روی گردشگران باز نیست، اما هرکدام زیبایی و تاریخچه خاص خود را دارند که آشنایی با آنها خالی از لطف نیست.

نام مقصد: کاخ بهمن

موقعیت: ضلع شمالی مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد

کاربری: دفتر مدیریت مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد

ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷

معرفی:

کاخ بهمن از جمله کاخ‌های ساخته شده در زمان پهلوی دوم بوده که بهمن، از فرزندان غلامرضا پهلوی در آن سکونت داشت.

کاخی که زمانی دفتر یونسکو بود

کاخ بهمن بر فراز تپه‌ای طبیعی در جوار رودخانه تجریش قرار دارد که با پلی نه چندان عریض به خیابان اصلی راه می‌یابد. این بنا ۲ طبقه دارد و به سبک معماری بناهای قـدیمی شـمیران و بـا استفاده از مـصالح آجردر نمـا و فلـز در شیروانی و چوب دردرها وپنجره‌ها ساخته شده است. در ضلع شمالی و شرقی بنا نیز ۲ ایوان وجود دارد. ساختمان در ضلع غربی متصل به کـوه متصل بوده که بر زیبایی ساختمان می‌افزاید. این کاخ زمانی دفتر یونسکو در ایران بود.

کدام کاخ‌های تاریخی سعدآباد برای گرفتن عکس یادگاری مناسب اند؟

نام مقصد: کاخ احمدرضا پهلوی

موقعیت: ضلع شمالی مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد

کاربری: کتابخانه

ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷

معرفی:

کاخ احمدرضا پهلوی به پنجمین فرزند پهلوی اول تعلق داشته است که در کنار در مشرف به میدان دربند، قرار دارد.

کاخی که کتابخانه است

کاخ احمدرضا پهلوی، در سال‌های اولیه پس از انقلاب ایران، در اختیار نهاد ریاست جمهوری بوده است، اما پس از مرمت، این ساختمان در سال ۱۳۸۱، به عنوان کتابخانه افتتاح شد. کتابخانه سعدآباد، از حیث منابع و مجموعه‌های موجود، بسیار غنی بوده و شامل ۱۰۰۰۰ جلد کتاب در موضوعات مختلف مانند ادبیات، تاریخ، جغرافیا، باستان شناسی، هنر، موزه داری و … است. نیمی از کتاب‌های این مجموعه، توسط اداره کل موزه‌ها اهدا شده و نیمی دیگر، به دوران پهلوی، یا ارسال شده از نقاط دیگر تعلق دارد.

کدام کاخ‌های تاریخی سعدآباد برای گرفتن عکس یادگاری مناسب اند؟

نام مقصد: کاخ احمدشاهی

موقعیت: ضلع شمالی مجموعه تاریخی و فرهنگی مجموعه سعدآباد

کاربری: فرهنگی

ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷

معرفی:

کاخ احمدشاهی از قدیمی‌ترین کاخ‌های مجموعه تاریخـی و فرهنگی سعدآباد است که اواخر سلطنت احمدشاه قاجار، بر روی تپه‌علی‌خان ساخته شد.

کاخی که اقامتگاه تابستانی خاندان قاجار بود

کاخ احمدشاهی اقامتگاه تابستانی و ییلاقی احمدشاه و نیز دیگر شاهزادگان قاجار بود. معماری این بنا از سبک بناهای دورۀ انتقال (فاصلۀ بین مشروطه و پهلوی) پیروی می‌کند و ترکیبی از معماری دوران قاجار و پهلوی در آن دیده می‌شود. این کاخ دارای ۲ ایوان بوده که از یک‌سو مشرف به کوه، و از سوی دیگر مشرف به شهر است. در بسیاری از منابع از کاخ احمدشاهی به‌عنوان یکی از زیباترین کاخ‌های سعدآباد نام‌ برده شده، تاجایی‌که طراحان کاخ سبز نیز تحت‌تأثیر معماری این بنا بوده‌اند.

کدام کاخ‌های تاریخی سعدآباد برای گرفتن عکس یادگاری مناسب اند؟

نام مقصد: کاخ‌های ورود ممنوع

موقعیت: ضلع شرقی مجموعه سعدآباد

کاربری: در اختیار نهادهای دولتی

ساعت بازدید: ۹ تا ۱۷

معرفی:

کاخ ملکه مادر، کاخ اختصاصی، کاخ جدید ولیعهد و کاخ فریده دیبا از جمله بناهای مجموعه فرهنگی سعدآباد هستند که این روزها امکان بازدید از آنها وجود نداشته و در اختیار نهاد ریاتس جمهوری قرار دارند.

کاخ‌هایی در اختیار نهاد ریاست جمهوری

کاخ ملکه مادر که به ساختمان جمهور شهرت دارد، در گذشته، متعلق به تاج‌الملوک، مادر رضاخان بود. از این کاخ، امروزه برای پذیرایی از مهمانان رسمی استفاده می‌شود. کاخ اختصاصی نیز در قسمت غربی موزه هنرهای زیبا قرار دارد و در گذشته، به عنوان موزه تاریخ طبیعی فعالیت داشت. ساختمان جدید کاخ رضا پهلوی (ولیعهد) نیز در سال‌های اولیه انقلاب به موزه دفینه تبدیل شده بود و امروزه امکان بازدید از آن وجود ندارد. ساختمان فریده دیبا نیز به مادر فرح دیبا تعلق داشته است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا