روز هفتم

گذرهایی با خانه‌های کاهگلی و چنارهای تاریخی


همشهری – سعیده مرادی: گذرهایی که با خانه‌های کاهگلی و باغ‌های پردرخت مقصدی مناسب برای گردشگرانی هستند که در اطراف تهران به دنبال جایی برای لذت بردن از فضای روستایی می‌گردند. کوچه باغ‌هایی مانند کوچه دلگشا، کوچه امامزاده(ع)، کوچه سرچشمه و کوچه گلکار برخی از این گذرهاست که در این گزارش معرفی کرده‌ایم.

نام مقصد: کوچه باغ

نشانی: درکه، خیابان شهید میراسماعیلی، کوچه باغ

موقعیت: ضلع شمالی درکه

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: درکه

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: تجریش

معرفی:

کوچه باغ این روزها با نام کوچه شهید آذرپرور شناخته می‌شود و یک سر آن به میدان اصلی درکه و سر دیگر آن به حسینیه درکه منتهی می‌شود.

خانه‌های کاهگلی و باغ‌های میوه

کوچه باغ حدود یک‌ونیم کیلومتر طول دارد و تقریبا حال و هوای قدیم خود را حفظ کرده است. در این کوچه تعدادی خانه قدیمی و چند باغ‌ کوچک و بزرگ به چشم می‌خورد. جذابیت این کوچه تنها به باغ‌های آن و خانه‌های کاه گلی‌ محدود نمی‌شود، از وسط این گذر جوی آبی رد می‌شود که نه تنها جلوه خاصی به منظره کوچه می‌دهد، بلکه آب آن برای آبیاری باغ‌ها نیز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. زلالی جوی و صدای جریان آب آرامشی خاص به این محدوده می‌دهد. این گذر هنوز آسفالت نیست، بنابراین گردشگران برای گذر از این کوچه باید کفش مناسب به پا داشته باشند.

گذرهایی با خانه‌های کاهگلی و چنارهای تاریخی

نام مقصد: کوچه دلگشا

نشانی: درکه، خیابان شهید میراسماعیلی، کوچه دلگشا

موقعیت: ضلع غربی درکه

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: خانه معلم

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: میدان کتاب

معرفی: کوچه بن بست دلگشا که با نام کوچه آشتی کنان نیز شناخته می‌شود، کوچه‌ای باریک است که در نزدیکی میدان اصلی درکه قرار دارد.

کوچه‌ای برای آشتی کنان

بن‌بست دلگشا از کوچه‌های قدیمی و در عین حال تنگ و باریک درکه است، طوری که دو نفر بدون برخورد با هم نمی‌توانند از درون آن عبور کنند. این گذر در گذشته مکانی برای پیوند دوباره دوستی‌ها به حساب می‌آمد. این کوچه ۵۰۰ متری هنوز هم حال و هوای قدیم خود را دارد. شاخ و برگ درختان از دیواره‌های کاهگلی خانه‌های آن به کوچه سرک کشیده‌ و بر زیبایی این معبر افزوده‌اند. این گذر از میان چند باغ عبور می‌کند و جوی آبی زلال هم از میان آن می‌گذرد که طبیعت این محدوده را چشم‌نوازتر کرده است.

گذرهایی با خانه‌های کاهگلی و چنارهای تاریخی

نام مقصد: کوچه امامزاده(ع)

نشانی: خیابان شهید میراسماعیلی، خیابان آقامولایی، کوچه امامزاده (ع)

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: درکه

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: قیطریه

موقعیت: ضلع شمالی درکه

معرفی:

کمی بالاتر از امامزاده والی(ع)، کوچه امامزاده قرار دارد. کوچه‌ای با صفا و بن بست که از کوچه‌های قدیمی درکه محسوب می‌شود.

ترکیبی از سنت و مدرنیته

کوچه امامزاده(ع) ۵۰۰ متر طول و ترکیبی از فضای سنتی و مدرن در خود دارد. در این گذر اغلب خانه‌ها نوسازی شده‌اند، اما در میان آنها هنوز تعدادی خانه قدیمی به چشم می‌خورد. شاخه‌های درختان که از بالای دیوارها به کوچه سرک کشیده‌اند، منظره زیبایی در این کوچه به وجود آورده‌اند که معمولا مورد توجه عکاسان و دانشجویان رشته عکاسی قرار می‌گیرد. از وسط این گذر هم مانند اغلب کوچه‌های درکه جوی آب بزرگی جریان دارد که در گذشته برای آبیاری درختان استفاده می‌شده است.

گذرهایی با خانه‌های کاهگلی و چنارهای تاریخی

نام مقصد: کوچه سرچشمه

نشانی: درکه، خیابان شهید میراسماعیلی، کوچه سرچشمه

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: خانه معلم

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: تجریش

موقعیت: ضلع شمالی درکه

معرفی: کوچه سرچشمه از کوچه‌های معروف درکه محسوب می‌شود که ۶۰۰ متر طول دارد. این گذر در نزدیکی امامزاده والی(ع) درکه واقع شده است.

چشمه‌ای دیدنی در کوچه‌ای قدیمی

کوچه سرچشمه از کوچه‌های باصفای درکه است که در آن چشمه‌ای قدیمی قرار دارد. طبق گفته‌های محلی‌ها، وقتی امامزاده والی(ع) به این محدوده می‌آید، این چشمه جریان می‌یابد. این چشمه امروز مقصدی جذاب برای گردشگران است. البته شهرت این کوچه تنها به چشمه آن نیست. در این کوچه ۳ باغ هم وجود دارد که درختان میوه‌ آن از پس دیوارهای گلی نظر هر رهگذری را به خود جلب می‌کند. خانه‌های قدیمی کاهگلی و آجری این کوچه هم تماشایی است.

گذرهایی با خانه‌های کاهگلی و چنارهای تاریخی



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا