افزایش ۹۷۰ درصدی تب دنگی در کشور طی امسال | این شهر آمار بالای بیماران را دارد
به گزارش همشهری آنلاین، قباد مرادی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: حدود نیمی از جمعیت جهان در حال حاضر در معرض خطر ابتلا به تب دنگی هستند و بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی، تخمین زده میشود که سالانه ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیون نفر به این عفونت مبتلا خواهند شد.
وی ادامه داد: تب دنگی در آب و هوای گرمسیری و نیمهگرمسیری و بیشتر در مناطق شهری و نیمهشهری یافت میشود. در حالی که بسیاری از عفونتهای دنگی بدون علامت هستند، یا فقط به بیماری خفیف مبتلا میشوند، این ویروس گهگاه میتواند باعث موارد شدیدتر و حتی مرگ شود. پیشگیری و کنترل دنگی به کنترل ناقل آن یعنی پشه آئدس وابسته است و درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان مطرح کرد: تب دنگی تا قبل از سال ۱۴۰۳ فقط ۷۴ بیمار در ایران داشت که از کشورهای دیگر به ایران وارد شده بودند. اما از اردیبهشت سال ۱۴۰۳ تاکنون ۷۱۹ مورد تب دنگی در کشور گزارش شده که ۵۳۱ مورد آن انتقال محلی بوده و ۱۸۸ مورد از کشورهای دیگر وارد شده است.
وی افزود: اکنون بیشترین موارد انتقال محلی در چابهار در استان سیستان و بلوچستان اتفاق میافتد. تقریبا این بیماری در همه کشورهای جنوبی و شرقی کشور ما وجود دارد و گزارش شده است. بیش از ۱۴۰ کشور دنیا تاکنون موارد این بیماری را گزارش کردهاند.
مرادی بیان کرد: بیشترین تعداد موارد تب دنگی گزارششده در سال ۲۰۲۳ بوده است. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، در قاره آمریکا ۴.۵ میلیون ابتلا و ۲۳۰۰ مورد مرگ بر اثر این بیماری گزارش شده است. تعداد بالایی نیز در آسیا گزارش شده که کشورهایی اعم از بنگلادش (۳۲۱۰۰۰)، مالزی (۱۱۱۴۰۰)، تایلند (۱۵۰۰۰۰) و ویتنام (۳۶۹۰۰۰) بودهاند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در بار اول ابتلا کمتر از یک درصد است، اما در صورت ابتلا به سویههای جدید، بیماری شدیدتر میشود و احتمال مرگ و میر افزایش پیدا میکند.