استان ها > ایلام

بهره‌گیری از روش‌های جایگزین قضایی و عدالت ترمیمی در ایلام



دکتر«عمران علی‌محمدی» در این نشست اظهار کرد: قوه قضائیه به‌عنوان رکن اجرای عدالت و مسئول صیانت از آزادی‌های مشروع، علاوه بر استفاده از مجازات‌های قضایی، نیازمند بهره‌گیری از روش‌های جایگزین قضایی به‌منظور ارتقاء خدمت‌رسانی به مردم است.

وی گفت: اجرای برنامه‌ها و ساز و کارهای پیشگیری از وقوع جرم، توسعه صلح و سازش در جامعه و توجه به داوری و میانجی‌گری می‌تواند به‌عنوان راهکارهای جایگزین مورد توجه قرار گیرد.

علی‌محمدی خاطرنشان کرد: دادگستری استان ایلام با توجه به اهمیت موضوع پیشگیری از وقوع جرم، در این حوزه برنامه‌ریزی و اقدامات مناسبی انجام داده است که از آن جمله می‌توان به احصاء ۱۰ جرم اول استان، پیگیری راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶، راه‌اندازی کمیته پیشگیری از سرقت و … اشاره کرد.

رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت: امروزه عدالت ترمیمی در دنیا به شکل جدی مورد توجه قرار گرفته است، عدالت ترمیمی مشارکت اجتماعی را افزایش داده و در آن طرفین تخاصم، احساس رضایت بیشتری نسبت به فرآیند رفع اختلاف دارند.

وی افزود: باید کاری کنیم تا در جرائم واجد شرایط، با بهره‌گیری از روش‌های جایگزین قضایی از ارجاع پرونده‌ها به محاکم دادگستری جلوگیری کنیم.

علی‌محمدی ادامه داد: داوری و میانجی گیری نیز ظرفیت بسیار مناسبی است که به سادگی و در کوتاه ترین زمان ممکن اختلافات و دعاوی را حل و فصل می کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری ایلام، وی تشریح کرد: صلح و سازش، قلب‌ها را به هم نزدیک می‌کند و ورودی دستگاه قضایی با فعالیت‌های ارزشمند هیئت‌های صلح و سازش که جمعی از بزرگان، نخبگان و متنفذین جامعه هستند به‌نحو چشمگیری کاهش پیدا کرده است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا