جشنواره مردمی رسانهای پیشرفت محفلی برای روایت توسعه روستاها
حجتالاسلام والمسلمین حسنعلی خویینی معاون فرهنگی حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: در راستای فرمان مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین جشنواره مردمی رسانهای پیشرفت برگزار میشود. در این جشنواره مردم روستای خود را به لحاظ پیشرفتها و خدماتی که از ابتدای انقلاب تا کنون در آنجا اتفاق افتاده روایت میکنند. امکاناتی که دریافت کردهاند، کمکهایی که جهت عمران و آبادی روستاها ارائه شده، کارآفرینی و اشتغالزایی در روستاها از جمله موارد و دستاوردهایی است که مردم در راستای جهاد تبیین روایت خواهند کرد.
وی افزود: این جشنواره سومین سال است که برگزار میشود و تفاوتی که با سالهای قبل دارد این است که تمامی اصحاب رسانه هم میتوانند در آن شرکت کنند. جشنواره ویژه روستاییان و عشایر بوده و راه ارتباطی آن از طریق ارسال عدد ۷۲ به ۳۰۰۰۱۵۱۵ است که میتوانند لینک رو دریافت کرده و آثار خود را ارسال کنند. یعنی جوانان روستایی با گوشی موبایل خود پیشرفتهای روستای خود را در موضوع رفاه اجتماعی، کشاورزی، اقتصاد، بهداشت و درمان و سطح تحصیلات ثبت کرده و روایت کنند.
وی با اشاره به حضور بزرگان و افراد با تجربه در روستاها بیان کرد: امروز در روستاها زنان و مردان ۴۰ و۵۰ سال به بالا هستند که میتوانند سند حاضر جهاد تبیین باشند و پیشرفتهای روستای خود را بیان کنند. این افراد میدانند که این روستاها قبلاً چه شرایطی داشته و حالا چه وضعی دارد از این رو میتوانند بهترین راویان پیشرفتها باشند. در این جشنواره همچنین نوجوانها میتوانند از پدربزرگ و مادربزرگها سوال کنند که ما چه امکاناتی داشتیم و چه سختیهایی را قبلاًً تحمل میکردیم الان برطرف شده و این را در یکی از قالبهای رسانهای برای جشنواره ارسال کنند.
خویینی ادامه داد: مثلاً یک خانمی از یکی از روستاها مطرح کرده است که در روستای ما قبل از انقلاب فقط یک معلم وجود داشت و بقیه بیسواد بودند اما امروز ۳۵۰ معلم داریم یا دیگری میگوید در روستای ما امروز پزشک و داروساز وجود دارد. چند جواندر این روستا در عرضه نظامی پیشرفت کرده و درجهدار هستند یا این روستا چند قاضی تحویل جامعه داده است. اینها نشاندهنده مردمی بودن نظام است که جوانهای روستایی که غالباً از قشر کمبرخوردار جامعه هستند میتوانند به درجات عالیه علمی، معنوی و سیاسی برسند.
حسنعلی خویینی گفت: آثاری که در این جشنواره جمعآوری میشود پس از پالایش در رسانههای ملی و خبرگزاریها و سایر رسانههای تصویری و یا مجازی منتشر شده و به دست مردم خواهد رسید. اطلاع رسانی برای روستاییان جهت شرکت در این جشنواره از طریق رسانه ملی و خبرگزاریها انجام شده یا از طریق دهیاران برای مردم تشریح شده است. همچنین به کسانی که سالهای قبل در این جشنواره شرکت کردهاند مجدد اطلاع رسانی شده است.
وی تاکید کرد: جوایز مختلفی هم برای این جشنواره رسانه مردمی پیشرفت در نظر گرفته شده است. برای ۴۶ اثر برتر این جشنواره کمک هزینه سفر به عتبات عالیات به ارزش ۱۲۰ میلیون ریال، برای ۴۶ اثر برگزیده کمک هزینه سفر به مشهد مقدس به ارزش ۸۰ میلیون ریال و برای سایر گروهها نیز هدایایی در نظر گرفته شده است. علاقمندان در روستاها میتوانند آثار خود را در قالبهای یادداشت، دلنوشته، خاطره، سفرنامه، مصاحبه، عکس و فیلم کوتاه ارسال کنند.