اخبار اجتماعی > خانواده

خداحافظی با نسل زد و سلام بر نسل بتا | هوش مصنوعی با نسل جدید چه می کند؟


همشهری آنلاین- لیلا شریف: با توجه به حضور پررنگ ابزارهای جدید مانند هوش مصنوعی، روبات‌های رنگارنگ و شبکه‌های اجتماعی که در سال‌های اخیر متولد شده‌اند، باید قبول کرد خانواده‌ها برای تعامل و تربیت نسل جدید راه سخت و پیچیده‌ای در پیش دارند.

هر چند این ابزارها هر نسل را به شکل خاصی با خود درگیر کرده است اما بالا رفتن سرعت ظهور تکنولوژی‌های جدید و منگنه‌شدن آنها با زندگی روزمره کودکان، این پیش‌بینی را قوت بخشید که سبک زندگی نسل بتا بیشتر از نسل‌های قبل با تکنولوژی گره خواهد خورد و در کنار امکانات، دردسرهای خاصی را رقم خواهد زد.

پیوند عمیق با تکنولوژی

نســل، یـــک مفهــوم جامعه‌شناختی است و از طریق آن تلاش می‌شود که ویژگی‌های رفتاری و خصوصیات افرادی که در یک دوره تاریخی مشخص زندگی می‌کنند را نشان دهد. با این تعریف می‌توان متوجه شد که دسته‌بندی‌های نسلی بر چه اساسی انجام می‌شوند.

هر نسل با توجه به بازه زمانی که در آن قرار می‌گیرد با شرایط مختص آن دوران دست و پنجه نرم می‌کند، به‌عنوان مثال نسل آلفا یا همان متولدان ۲۰۱۱تا ۲۰۲۴، همان کودکانی هستند که از دریچه اینترنت و رسانه‌های اجتماعی به دنیا نگاه کردند و حتی با گوشی‌های هوشمند در دنیای واقعی قدم زدند.

نسل بتا که به متولدان سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۹ گفته می‌شود، کودکانی هستند که دوران شکوفایی هوش مصنوعی و تکنولوژی‌های پیشرفته را تجربه خواهند کرد و بدون شک زندگی‌شان با تکنولوژی پیوند عمیـــق‌تر و حتــی عجیب‌تری خواهد خورد.

هر نسل چه نامی دارد؟

دسته‌بندی نسل‌ها میان ما ایرانی‌ها براساس دهه تولد افراد است و معمولا برای بررسی ویژگی‌های نسل‌های مختلف از نامگذاری دهه‌ای که افراد در آن متولد شده‌اند، استفاده می‌شود. به همین دلیل است که برای بسیاری تحلیل‌ها از نامگذاری‌هایی مانند دهه‌شصتی‌ها، دهه‌هفتادی‌ها و… به‌منظور نشان‌دادن ساختار اجتماعی، ‌اقتصادی و سیاسی مخصوص آن نسل استفاده می‌شود. نامگذاری نسل‌ها در جهان، روند متفاوتی را نسبت به ایران طی کرده است، ایده نام‌گذاری نسل‌ها به گرترود استاین نسبت داده می‌شود که با اصطلاح «نسل گمشده» به توصیف افرادی پرداخت که جنگ جهانی اول را تجربه کرده بودند.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به دسته‌بندی نسل‌های مختلف براساس اطلاعات مک کریندل، آینده‌پژوه و جمعیت‌شناس استرالیایی پرداخته است و با توجه به اینکه این دسته‌بندی هنوز در تحلیل‌های مختلف جمعیت‌شناسی مورد توجه قرار دارد، آن را می‌توان مبنای معرفی نسل‌های مختلف قرار داد.

خداحافظی با نسل زد و سلام بر نسل بتا | هوش مصنوعی با نسل جدید چه می کند؟



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا