خواندن کتاب، مهارت اجتماعی و نردبان تکامل و همدلی جامعه است
محمد فوقی سهشنبه، ۲۲ آبان با حضور در کتابخانه کانون فرهنگی هنری شهید صفری قائمشهر اظهار کرد: خواندن، سیر در اندیشه و تفکر دیگران و در واقع گشودن پنجرهای به دنیای ناشناختهها است.
وی افزود: مطالعه فرصت جدیدی برای درک انسان از خویش است و به ایجاد مشارکت دلسوزانه در تعیین سرنوشت جامعه کمک میکند.
این مسئول خطاب به نوجوانان و جوانان این کانون تاکید کرد: دنیای امروز دنیای ثانیهها و لحظهها است. باید از فرصتها برای عمق بخشیدن هرچه بیشتر به آگاهی خود بهره ببریم و خلاف تصور برخی که میگویند فرصت مطالعه و خواندن کتاب نیست، همواره راهی برای مطالعه و توسعه اندیشه وجود دارد.
فوقی با بیان این که مشکل اصلی کمبود وقت نیست، تصریح کرد: مشکل در نحوه استفاده از فرصتها است که درست استفاده نمیکنیم.
وی در ادامه افزود: انسان موجودی کمالگرا است و خواندن کتاب، بهترین ابزار برای رشد، پویایی و تعالی هر ملت و جامعه به شمار میآید. کتاب خواندن در اسلام ارزش خاصی دارد چنان که معجزه پیامبر اکرم (ص) کتاب بوده و در اولین آیه که بر پیامبر نازل شده امر به «اقرا»؛ به معنای خواندن شدهاست.
فوقی با ابراز تاسف نسبت به از بین رفتن روحیه همدلی در عصر دیجیتال بیان کرد: همدلیها کم شده و بیشتر افراد خودشیفته شدهاند. همدلی مهارت به اشتراک گذاشتن احساسات با دیگران بوده و با همدردی متفاوت است، همدردی واکنشی به بدبختی دیگران و به تعبیر دیگر، احساس غم همراه با ترحم است ولی همدلی، درک عمیقی از به اشتراک گذاشتن بوده که از یک تجربه عاطفی نشات میگیرد.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان تصریح کرد: در فرهنگ و تمدن اسلامی خواندن کتاب وسیله انتقال علم، معرفت، بصیرتافزایی و همدلی است. مطالعه با هدف همدلی و یادگیری، تصمیمگیری، آگاهیبخشی، لذت بردن، دستیابی به حقایق و معارف و اندیشههای دیگران، تقویت افکار و اندیشههای تعالیبخش و در نهایت خرسندی خدا و خدمت به خلق ارزشمند است.
وی گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی مازندران برنامههای مختلفی اعم از آیین رونمایی کتاب، تجلیل از ناشران و نویسندگان کتابخوانان و نقد و بررسی کتاب را در هفته کتاب در دستور کار دارد تا بتواند همدلی را در روابط و رفتار اجتماعی ایجاد کند.
انتهای پیام