زیست ۱۸ قلاده یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه توران/ آمادگی استانداری برای همکاری در حفاظت یوزها
محمدجواد کولیوند امروز (۱۷ آذرماه) در دیدار با حمید ظهرابی معاون محیط زیست کشور که به منظور معارفه مدیرکل جدید محیط زیست استان به سمنان سفر کرده بود با اشاره به اهمیت محیط زیست در دنیای امروز اظهار کرد: مدیریت خلاق و داشتن یک دید وسیع و گسترده به دور از اقدامات جزیرهای، نیاز امروز ما در حوزه حفاظت از محیط زیست در استان است.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت های مردمی در حوزه محیط زیست تاکید کرد و ادامه داد: محیط زیست همواره باید در کنار توسعه جامعه شهری و روستایی دیده شود تا همراهی و همکاری همهجانبه در این حوزه محقق شود.
کولیوند هر گونه تقابل بین محیطزیست و توسعه را ناصواب ارزیابی و خاطرنشان کرد: باید مسائل زیست محیطی و اقتصاد و توسعه به مثابه دو مقوله در کنار هم مطرح شوند نهدر تقابل با همدیگر.
استاندار سمنان تاکید کرد: برنامهریزیها باید به گونهای صورت گیرد تا در طرحهای مدون و جامع توسعه در حوزههای مختلف معدنی، صنعتی، کشاورزی و سایر بخشها، از هم اکنون بحث حفاظت از محیط زیست به عنوان یک پیوست دائمی و ضروری، مَد نظر باشد.
عالیترین مقام اجرایی دولت در استان گفت: مدیریت میدانی و عملیاتی، انعطاف پذیری در تصمیمات، کار گروهی، اجرای دستورالعملها و آیین نامه های سازمان و همراهی و تعامل همه جانبه با سیاست ها و برنامه های کلان استان در راستای توسعه و پیشرفت، از مواردی است که از مدیریت جدید حفاظت از محیط زیست استان انتظار میرود.
کولیوند از آمادگی استانداری سمنان برای همکاری با محیط زیست و خصوصا همراهی در حفاظت از گونه های باارزشی همچون یوزپلنگ آسیایی خبر داد و گفت: باید یک آسیب شناسی دقیق از حوزه محیط زیست در استان صورت گیرد.
بهرامعلی ظاهری مدیرکل سابق محیط زیست استان نیز از از زیستگاه توران به عنوان زایاترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی در ایران و جهان نام برد و گفت: در حال حاضر حداقل ۱۸ قلاده یوزپلنگ در محدوده این زیستگاه زیست دارند.
وی از وجود هشت قلاده یوزپلنگ بالغ شناسایی شده در بین این ۱۸ یوزپلنگ خبر داد و افزود: همچنین ۱۰ قلاده نابالغ نیز در زیستگاه مهم توران شاهرود زیست دارند.
وی با اشاره به آزادسازی بخش وسیعی از زیستگاه یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران اظهار کرد: با توجه به خطر فعالیت های دامداری، با تلاش همکاران ما در محیط زیست استان، حدود۲۵۰ هزار هکتار از عرصههای مرتعی که در قلمرو این گونه در خطر انقراض قرار دارد از وجود دامداری خالی شدند.
انتهای پیام