ظرفیت شارژ تاکسیهای برقی به ۱۰ هزار دستگاه میرسد
به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز در جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا که در معاونت اجرایی رئیسجمهور برگزار شد، شادی مالکی، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران، به بررسی مشکلات آلودگی هوا و نقش تاکسیها در این بحران پرداخت.
وی با اشاره به اینکه بحث آلودگی هوا را نمیتوان بدون توجه به حملونقل عمومی حل کرد، تأکید کرد: شهرداری تهران زمانی که وارد این عرصه شد، توانست ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۸ درصد ارائه دهد.
وی با مقایسه اقدامات انجامشده در تهران با کشورهایی که سابقه بیشتری در مدیریت ناوگان حملونقل عمومی دارند، گفت: در برخی کشورها، دولتها تا ۶۰ درصد از هزینههای خودروهای جدید را پرداخت کردهاند؛ در حالی که در ایران، چنین حمایتی بهطور کامل محقق نشده است. در حال حاضر، ۴۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده در ناوگان تهران وجود دارد و ۱۰ هزار دستگاه دیگر نیز در مرز فرسودگی قرار دارند. این آمار نشاندهنده نیاز جدی به نوسازی ناوگان تاکسیرانی پایتخت است.
مالکی با اشاره به قیمت بالای خودروهای جدید گفت: قیمت ونهای جدید به ۲ میلیارد تومان و سورن به ۷۰۰ میلیون تومان رسیده است، در حالی که خودروهای برقی تقریباً دو برابر این قیمت را دارند. دولت تاکنون برای نوسازی ۶۰ هزار دستگاه تاکسی حمایتهایی را ارائه کرده، اما هنوز ۵۰ هزار دستگاه دیگر نیاز به جایگزینی دارند که برای این هدف، حمایتهای بیشتری از سوی دولت و شهرداری لازم است.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه زیرساختهای شارژ تاکسیهای برقی در پایتخت اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران تاکنون در ۱۷ نقطه شهر ایستگاههای شارژ ایجاد کرده است و در حال حاضر، امکان شارژ برای ۵ هزار خودروی برقی فراهم شده است. اما هدف این است که تا پایان سال، در صورت تأمین برق کافی، بتوانیم ظرفیت شارژ تاکسیهای برقی را به ۱۰ هزار دستگاه برسانیم.
وی در ادامه با اشاره به تجربه کشور چین در توسعه زیرساختهای شارژ خودروهای برقی گفت: در چین، روند ایجاد ایستگاههای شارژ به سمت منازل رفته است و اگر این مدل در تهران اجرایی شود، میتوان ۶ هزار دستگاه تاکسی برقی را به صورت تعرفه برق خانگی شارژ کرد. یکی از دغدغههای اصلی برای توسعه تاکسیهای برقی، تأمین برق کافی و ایجاد زیرساختهای لازم برای شارژ این خودروهاست که بدون حمایتهای بیشتر، امکان توسعه این ناوگان به شکل گسترده وجود نخواهد داشت.