گردشگری مقامات در نمایشگاه بینالمللی تهران
به گزارش خبرنگار مهر، هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران امروز به کار خود پایان میدهد. این نمایشگاه از روز ۲۳ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپا شده و سالنهای زیادی از نمایشگاه را به خود اختصاص داد. در این برنامه بوم گردیها، هتلها، دفاتر خدمات مسافرتی، ادارههای کل میراث فرهنگی استانها و بسیاری از فعالان و شرکتها حضور پیدا کردند.
از این نمایشگاه مقامات دولتی دیدن کردند و گاهی با وزیر میراث فرهنگی همراه شدند. همچنین رونمایی از آثار مختلف نیز انجام شد. از جمله مجله تهران دیدنی که اولین شماره آن در غرفه اراضی عباس آباد با حضور معاون گردشگری رونمایی شد. این مجله به صورت تخصصی به گردشگری زمستانه در تهران پرداخته است. همین در این نمایشگاه کشورهای خارجی نیز حضور پیدا کردند.
کوین مارول رایزن فرهنگی اندونزی در ایران با حضور در این برنامه گفت: ما ۳ اقدام اساسی در این نمایشگاه انجام دادیم که از جمله میتوان به دعوت ۱۰ آژانس گردشگری ایران برای حضور در اندونزی و دیدار با استانداران اشاره کرد.
مارول تصریح کرد: در نمایشگاه گردشگری تهران همچنین در راستای توسعه روابط گردشگری میان ایران و اندونزی اقدامهای سازندهای داشتیم.
رایزن فرهنگی اندونزی در ایران گفت: در راستای شعار نمایشگاه گردشگری تهران که «صلح و گردشگری» تعیین شده باید بگویم که گردشگری برای شناخت بهتر بین دو کشور خیلی موثر است و از تمام ظرفیتهای آن باید استفاده کرد.
وی ادامه داد: گردشگری باعث شناخت میشود و ما همیشه از این فرصت استقبال میکنیم. این نمایشگاه برای ما اهمیت دارد. هزاران ایرانی سال گذشته از غرفه اندونزی بازدید کردند.
مارول اظهار کرد: امیدواریم که بتوانیم در آینده نزدیک نمایشگاه اختصاصی اندونزی و ایران را در سالگرد ۷۵ سالگی رابطه ایران و اندونزی برگزار کنیم. همچنین سعی میکنیم در سالهای بعد از ظرفیت صنایعدستی اندونزی برای معرفی در نمایشگاه تهران استفاده کنیم.
فرصت ارتباط با سایر کشورها در نمایشگاه تهران
رایزن فرهنگی اندونزی در ایران گفت: ۳۱ هدف ما جذب گردشگران ایرانی است. ما میخواهیم جاذبههای گردشگری اندونزی را برای ایرانیان معرفی کنیم.
گفتگو با رئیس جمهور درباره مشترکات پزشکی
ملا ظهور طاهری طبیب، رئیس اتاق نویسندگان طبیب تاجیکستان و نویسنده ۵۵ عنوان کتاب در زمینه طبابت و فرهنگ بیان کرد: نخستینبار ۳۰ سال پیش به ایران آمده بودم و ۶ ماه زندگی کردم، پیشتر ۶ ماه در ایران با برخی از پژوهشگران در حوزه گیاه پزشکی ایران تحقیق و کار کردم. همچنین ۳۰ سال پیش با مسعود پزشکیان در تاجیکستان درباره مشترکات پزشکی و فرهنگی گفتوگو کردم و حالا که او رئیس جمهوری ایران شدهاند برای او کتابهایی آوردهام تا در این سفر به او تقدیم کنم.
وی در ادامه از شوق خود برای سفر به ایران گفت: در جای جای ایران و تاجیکستان مفاخر بزرگی زیست کردهاند که تحت تاثیر فرهنگ هر دو اقلیم که از یک پیکره بودهاند. مردم تاجیکستان خود را جدا از ایران نمیدانند و به ابوعلی سینا و فردوسی افتخار میکنند. تمام خانوادهها یک شاهنامه ارزشمند در خانه خود دارند و احساس غرور میکنند.
از اثر شاخص هنری شامل سماور عظیم برنجی که توسط هنرمندان استانهای اصفهان و مرکزی خلق شده بود در محل غرفه عظیم اصفهان در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری اصفهان رونمایی شد.
امیر کرمزاده رئیس میراث فرهنگی استان اصفهان در آئین رونمایی از این اثر هنری گفت: این اثر هنری عظیم که از جنس برنج همراه با هنر قلمزنی است به مدت ۴ ماه توسط هنرمندان اصفهانی و استان مرکزی طراحی و تولی شده و امروز بهعنوان نمادی از مربع طلایی گردشگری فلات مرکزی ایران در غرفه بزرگ اصفهان رونمایی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان ادامه داد: با توجه به هماهنگی انجام شده و به درخواست هنرمندان سازنده این اثر، این اثر هنری کمنظیر پس از پایان نمایشگاه بینالمللی گردشگری به آستان قدس رضوی اهدا میشود.
تدوین سند گردشگری با محوریت گردشگری حلال
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همانطور که شاهدیم خانوادهها استقبال خوبی از نمایشگاه گردشگری دارند. گردشگری در ایران خانواده محور است و به تحکیم خانواده کمک میکند.
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه بیان کرد: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی چند سند را در اولویت قرار دادیم، یکی سند مربوط به صنایعدستی است که تدوین شده و سندهای دیگری مربوط به میراثفرهنگی، موزهداری و گردشگری هم در دست تصویب قرار دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: این سندها کاملاً راهبردی و کاربری هستند، یعنی برای درآمدزایی و گردشگری حلال نوشته شدهاند که به امید خدا درآمد و اشتغالزایی خوبی برای ذینفعان داشته باشد.