روز هفتم

گشت و گذار میان تندیس‌های سنگی تا تابلوهای رنگارنگ


همشهری – سعیده مرادی: موزه استاد صنعتی نخستین موزه مردم‌شناسی ایران است که در سال‌۱۳۲۵ به همت پسر استاد علی‌اکبر صنعتی پایه‌گذاری شد. بنای تاریخی این موزه با قدمتی حدود صدسال، امروزه میزبان آثار زیادی از علی‌اکبر صنعتی نقاش و مجسمه‌ساز ایرانی است.

فعالیت‌های بشردوستانه در موزه

موزه صنعتی را با نام‌های دیگری مانند ۱۳ آبان و هلال‌احمر هم می‌شناسند. بنای موزه استاد صنعتی‌زاده از قدیمی‌ترین ساختمان‌های میدان توپخانه است که تاریخچه آن به اواخر دوران قاجار و اوایل دوران پهلوی می‌رسد و بنای موزه نماد آغاز فعالیت‌های بشردوستانه هلال احمر محسوب می‌شود. در سال ۱۳۲۵ این ساختمان به علی‌اکبر صنعتی که تازه از کرمان به تهران بازگشته بود واگذار شد و در حال حاضر نزدیک به ۶ هزار تابلو و بیش از هزار پیکره و تندیس گچی، سنگی و برنزی از این هنرمند معاصر کشور در این موزه نگهداری می‌شود.

تندیس‌هایی از چهره‌ای خاص

مجسمه‌های ارزشمند اشخاص صاحب‌نام توسط دست علی‌اکبر صنعتی در موزه دیده می‌شوند. یکی از جالب‌ترین تندیس‌ها، مجسمه گروهی از زندانیان سیاسی دوره قاجار است. این تندیس در مرکز موزه قرار دارد. تندیس‌های فردوسی، سعدی، دهخدا، کمال‌الملک، کریم‌خان‌زند، جواهر لعل نهرو، مهاتما گاندی، لویی پاستور، ملک‌الشعرای بهار، شاه‌عباس و نادرشاه افشار از دیگر آثار خاص این مجموعه هستند که تنها قسمتی از مجسمه‌های موزه صنعتی تهران را در بر می‌گیرد. علی‌اکبر صنعتی آثار حجمی دیگری نیز از روی مردم عامه ایران ساخته که یکی از مشهورترین آنها مجسمه گروهی زندانیان سیاسی دوره قاجار است.

تماشای۲هزار تابلو

به‌طور کلی نقاشی‌های موزه صنعتی‌زاده به ۳دسته رنگ‌روغن، آبرنگ و نقاشی موزاییکی تقسیم می‌شود. او علاوه بر داشتن مهارت‌های ویژه در عرصه مجسمه‌سازی، آثار تحسین‌برانگیزی هم در حوزه نقاشی خلق کرده‌است. در واقع در طول عمر هنری خود، بیش از ۲۰۰۰ تابلوی نقاشی کشیده، نیمه‌دوم زندگی خود را صرف اعتباربخشیدن به نقاشی آبرنگ کرد تا اینکه رفته‌رفته سبک نقاشی‌های آبرنگ وی منزلتی در حد مکتب‌شدن پیدا کردند. مکتب جدید نقاشی‌های آبرنگ استاد علی‌اکبر صنعتی به شکلی بود که افراد زیادی پیرو راه او شدند.
نشانی: ضلع شمال غربی میدان توپخانه (میدان امام)، ابتدای خیابان فردوسی
نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: ایستگاه امام‌خمینی
نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: پایانه اتوبوس توپخانه و فیاض‌بخش
روز و ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۵:۳۰
زمینه فعالیت: هنرهای تجسمی(نقاشی و مجسمه)
امکانات رفاهی: سالن تئاتر، شهرفرنگ و آسانسور
امکان عکاسی: دارد
پارکینگ: ندارد
زمان ثبت ملی: ۲۴ آبان ۱۳۸۵
شماره ثبت ملی: ۱۶۲۲۳

گشت و گذار  میان  تندیس‌های سنگی تا تابلوهای رنگارنگ



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا